Μόνο το Βατικανό, η CIA και η… ΓΗΠΕΛ δεν αποκαλύπτουν τα αρχεία τους!

To άβατο της ΓΗΠΕΛ και το ιστορικό της μυστικοπάθειας που επικρατεί γύρω από την θυγατρική εταιρεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός... Του Green Finger

H αναβάθμιση του Νίκου Κατσέλη στο πόστο του επιχειρησιακού διευθυντή της
ΠΑΕ, πέρα ότι αποδεικνύει πως τα περί αποβαρδινογιανοποίησης της ΠΑΕ ήταν λόγια του αέρα (ανάλογη αναβάθμιση πήραν και άλλοι «άνθρωποι» του Τζίγκερ, όπως ο Γιώργος Στάμος και ο Βασίλης Παρθενόπουλος), δίνει την ευκαιρία στους «πράσινους» να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι τι συνέβη στα χρόνια της ΓΗΠΕΛ.

Διότι ο Νίκος Κατσέλης, για όσους το λησμονούν ήταν το δεξί χέρι του Βαγγέλη Σαμαρά στη ΓΗΠΕΛ και εκ των έμπιστων συνεργατών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο θέμα του γηπέδου, με έδρα τον όμιλο Βαρδινογιάννη στο Μαρούσι.

Πραγματικά δημιουργεί πολλαπλές απορίες η στάση της πρώην αλλά και της νυν διοίκησης της ΓΗΠΕΛ, αλλά και της ΠΑΕ στο θέμα του γηπέδου.

Ουδείς αγγίζει το... άβατο της ΓΗΠΕΛ. Τι κρύβει μέσα; Τα μυστικά του Βατικανού ή της CIA;
Άπαντες λειτουργούν λες και υπάρχει ένα… άβατο στη θυγατρική και ουδείς μπορεί ν’ ανοίξει τα έγγραφα, τις συμφωνίες και να μάθει τα έργα και τις ημέρες από τη σύστασή της, μέχρι σήμερα.

Ούτε το Βατικανό και η CIA δεν έχουν τέτοια μυστικοπάθεια.

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος που επιχείρησε να βγάλει μια άκρη, με τη ΓΗΠΕΛ ήταν ο Γιάννης Ξυλάς, ο οποίος ως μέλος του Δ.Σ. της θυγατρικής (επαναλαμβάνουμε ως μέλος της θυγατρικής και εκ των μετόχων της ΠΑΕ) ζήτησε να μάθει ποιο είναι το χρηματοδοτικό πλάνο για την κατασκευή του γηπέδου και ποιες είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει…

Ξαφνικά ο Γιάννης Ξυλάς, ένας άνθρωπος που έβαλε 3 εκατ. ευρώ και δεν δημιούργησε ουδέποτε κανένα πρόβλημα, έγινε… ιερόσυλος, που τόλμησε ν’ αγγίζει ευαίσθητα δεδομένα.

Δέχτηκε επίθεση από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, αλλά και τα φιλικά έντυπα και ΜΜΕ, αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε (και δεν έχει) δικαίωμα να ρωτήσει για τη ΓΗΠΕΛ.

Όπως ήταν λογικό ένας άνθρωπος με το ήθος και την αξιοπρέπεια του Γιάννη Ξυλά παραιτήθηκε από το Δ.Σ της ΓΗΠΕΛ και λίγους μήνες αργότερα έφυγε και από τα μετοχικά δρώμενα.

Ο δεύτερος που έκανε το λάθος να ασχοληθεί με το γηπεδικό ήταν ο Νικόλας Πατέρας, τον Μάρτιο του 2010. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε να μάθει επισήμως, σε διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, από τον Βαγγέλη Σαμαρά, τι προβλέπεται να γίνει στο φλέγον ζήτημα της χρηματοδότησης του γηπέδου.

Ο συνεργάτης του Γιάννη Βαρδινογιάννη συγκλόνισε τους πάντες, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρηματοδότης και όλοι αναρωτήθηκαν για πιο λόγο η ΠΑΕ ξόδευε χρήματα (περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ), για ένα έργο που δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί...

Ο Πατέρας έξυσε και αυτός την… πληγή που λεγόταν ΓΗΠΕΛ και έτσι μετά από λίγες εβδομάδες, αντιλήφθηκε το… λάθος του. Ο μεγαλομέτοχος τον έριξε με συνοπτικές διαδικασίες από την προεδρία, αφού του διεμήνυσε ότι δεν τον στηρίζει…

Πατέρας και Βγενόπουλος έκαναν το… λάθος να θέσουν και πάλι το θέμα του γηπέδου στην περίφημη συνάντηση του Plaza τον Σεπτέμβριο του 2010. Ήταν μάλιστα ένας από τους όρους της προφορικής συμφωνίας. Τότε κάλεσαν τον Τζίγκερ είτε να προχωρήσει την κατασκευή του γηπέδου είτε να βάλει ένα τέλος στο πρότζεκτ, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες.

Τι το ήθελαν;

Ο μεγαλομέτοχος δεν τήρησε κανέναν από τους όρους της προφορικής συμφωνίας, ρίχνοντας μάλιστα σε παγίδα τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος πιστεύοντας τα δημοσιεύματα, περί συμμετοχής όλων των βασικών μετόχων με το ποσοστό τους, έβαλε ο άνθρωπος περίπου 900.000 ευρώ. Όσα χρήματα δηλαδή αναλογούσαν στο 4,8%.

Ο μοναδικός από τους βασικούς μετόχους που δεν τήρησε τη προφορική συμφωνία, ήταν και πάλι ο Τζίγκερ…

Το άβατο της ΓΗΠΕΛ, προσπάθησε να περάσει και τον Σεπτέμβριο του 2011, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, όταν έθεσε έναν και μοναδικό όρο στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τις… παρκαρισμένες μετοχές. Ν’ αναλάβει τις νομικές και οικονομικές ευθύνες για το γηπεδικό.

Τι το ήθελε;

Τόνοι λάσπης εκτοξεύτηκαν από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στον Τζίγκερ, ενώ έκαναν και την εμφάνισή τους, εντελώς συμπτωματικά, ο Τσάκας και οι Άραβες…

Όσον αφορά τη ΓΗΠΕΛ, ο Τζίγκερ ανέλαβε (στα λόγια) μόνο τις υποχρεώσεις προς τον Άκτωρα, αλλά σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, η ΠΑΕ εξακολουθεί να χρωστάει 800.000 ευρώ στην εταιρεία του κυρίου Μπόμπολα, ενώ η ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ είναι πάνω από το κεφάλι της ΠΑΕ, εάν τυχόν αποχωρήσει από το αποτυχημένο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης.

Άρα δεν ανέλαβε τίποτα και δεν δείχνει και διάθεση ν’ αναλάβει τίποτα…

Ο κύκλος της σιωπής και του… άβατου της ΓΗΠΕΛ, ήρθε να κουμπώσει με τη στάση της νυν διοίκησης της θυγατρικής υπό την προεδρία του Σάββα Παπαδόπουλου.

Για λόγους που δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί κανείς ο νέος πρόεδρος δεν «απαντάει» στην απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ, από τον περασμένο Μάρτιο, περί λογοδοσίας της ΓΗΠΕΛ.

Μήπως μπορεί ν’ απαντήσει κάποιος τι κρύβεται πίσω από τη ΓΗΠΕΛ, και μετά από τις ερωτήσεις Ξυλά, Πατέρα, τον όρο Βγενόπουλου – Πατέρα, το αίτημα Βγενόπουλου και την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ουδείς αγγίζει το… άβατο ΓΗΠΕΛ.

Τι κρύβει μέσα;

Τα μυστικά του Βατικανού ή της CIA;
Keywords
Τυχαία Θέματα