Λουτσιάν… τίτλου και Κασναφέρης «καμικάζι» (vid)

Η γκολάρα του Σανμαρτεάν στη Νέα Σμύρνη που ανέβασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας το 2004...
Το πρωτάθλημα βρισκόταν στην πιο κρίσιμη καμπή του. Ο πρώτος στη βαθμολογία ΟΣΦΠ φιλοξενούνταν από την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έδινε αγώνα ζωής ή θανάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα
Σμύρνη.

Το παιχνίδι του Τριφυλλιού ήταν πραγματικό θρίλερ. Ακόμα και με ισοπαλία η υπόθεση τίτλος βάδιζε προς το λιμάνι. Όταν το χρονόμετρο έδειχνε 80΄ οι καρδιές χτυπούσαν σαν κομπρεσέρ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο χρειάζεται ο παίχτης που έχει τα… βαρίδια να πάρει στην πλάτη του την ομάδα. Το όνομά του: Λουτσιάν Σανμαρτεάν. Ο Ρουμάνος μέσος, ο οποίος είχε περάσει στο τερέν στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, εξαργύρωσε μέσα σε 5΄΄ το συμβόλαιό του. Βρήκε χώρο μπροστά του, ντρίπλαρε δύο παίχτες και με βολίδα έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου μέσα σχεδόν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν τους κρατούσε τίποτα και κανείς. Όλοι μία αγκαλιά φώναζαν ΓΚΟΛ και τραγουδούσαν.

Και να ήταν μόνο αυτό! Τα ευχάριστα συνεχίστηκαν με την είδηση που έφτασε στα αυτιά των φιλάθλων από τα ραδιοφωνάκια που είχαν μαζί τους. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός έχανε 1-0 από την ΑΕΚ με γκολ του Βασίλ Λάκη. Ο διαιτητής Κασναφέρης θέλησε να «χαρίσει» την ισοπαλία στους Πειραιώτες με αστείο πέναλτι. Έπειτα, όμως, από υπόδειξη του επόπτη αναγκάστηκε και πήρε πίσω την απόφασή του.

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν οι: Κώστας Χαλκιάς, Γιαν Μικάελσεν (Λουκάς Βύντρα), Γιάννης Γκούμας, Ρενέ Χένρικσεν, Μάρκους Μινχ, Ραϊμόντας Ζουτάουτας (Λουτσιάν Σανμαρτεάν), Άγγελος Μπασινάς, Μίλτος Σαπάνης, Έκι Γκονζάλες, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Παντελής Κωνσταντινίδης

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής των «πρασίνων» Γιτζάκ Σουμ δήλωσε:

«Ήταν μία υπέροχη βραδιά για εμάς. Κερδίσαμε ένα δύσκολο αγώνα και ο κύριος αντίπαλός μας έχασε. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που μας δημιούργησε πολλά προβλήματα ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο».

Δείτε την γκολάρα του Σανμαρτεάν:
Keywords
Τυχαία Θέματα