ki omos exei 2 stoxous o Panathinaikos

Υποχρέωση των ποδοσφαιριστών, του προπονητή και της διοίκησης του Παναθηναϊκού να «κόψουν» το αήττητο του ΟΦΣΠ και να τα δώσουν όλα για το Κύπελλο. Γράφει ο Πράσινος Ασθενής...
Το πρωτάθλημα είχε χαθεί πριν καν ξεκινήσει. Η διαιτησία, το παρασκήνιο, η Παράγκα από τη μία, η τραγική εικόνα ποδοσφαιριστών που παίζουν άνευρα από την άλλη, σε συνδυασμό με το άρρωστο κλίμα, την οικονομική καταστροφή και τις βόμβες στο γηπεδικό που άφησε παρακαταθήκη ο πρώην μεγαλομέτοχος, έχουν οδηγήσει την ομάδα στο να
βρίσκεται εκτός του βασικού της στόχου από τον Οκτώβρη.

Μην ξεχνάμε όμως κάτι σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να ανασυγκροτηθεί γιατί έχει δύο μεγάλους αγωνιστικούς στόχους. Ο ένας είναι το Κύπελλο Ελλάδας. Μπορεί αρκετοί να θεωρούν το Κύπελλο ως τίτλο χωρίς μεγάλη αίγλη, δεν παύει όμως να είναι κούπα. Και ειδικά τη φετινή χρονιά, όπως αυτή διαμορφώθηκε, ίσως είναι ο μόνος τρόπος να αντιστραφεί το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα.

Συνηθίζεται οι ομάδες να παίζουν με τους αναπληρωματικούς τους στα ματς Κυπέλλου, ώστε να συντηρούν δυνάμεις για τους αγώνες πρωταθλήματος. Ο φετινός Παναθηναϊκός ίσως πρέπει να σκεφτεί ακριβώς αντίστροφα τα πράγματα. Να δώσει δηλαδή ό,τι έχει και δεν έχει για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αν χρειαστεί, να φτύσουν αίμα οι ποδοσφαιριστές του για να αγωνιστούν στον τελικό. Να ιδρώσουν, να ματώσουν, να σκίσουν τις φανέλες του, σαν να παίζουν ματς δίχως αύριο. Να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, να θυμηθούν πως δεν είναι απλώς απλήρωτοι ποδοσφαιριστές μίας τυχαίας ομάδας, αλλά πως το Τριφύλλι που έχουν την τιμή να φοράνε είναι για εκατομμύρια φιλάθλους, τους οποίους έχουν πληγώσει και τους έχουν κάνει να χάσουν τον ύπνο τους, κάτι παραπάνω από ένα σύμβολο.

Αν παίξουν με τον Ολυμπιακό, ο οποίος φέτος δεν έχει να επιδείξει τίποτα παρά μόνο αυτοπεποίθηση (καθώς γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές του πως και στην κακή τους μέρα θα κερδίσουν - το αντίθετο ακριβώς με τους παίκτες του Παναθηναϊκού), έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να γυαλίζουν τα μάτια τους. Να τρομάξουν τους αντίπαλούς τους τόσο πολύ που μόνο ένας… Καλόπουλος θα τους σώζει.

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν ακόμα στόχο. Οφείλει στην Ιστορία του, σε ποδοσφαιριστές που έχουν χαρίσει όλο τους το «είναι» στο Τριφύλλι, όπως ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης, ο Βαγγέλης Πανάκης, ο Μίμης Δομάζος να κόψει το αήττητο πρωτάθλημα που θέλει να κατακτήσει ο Ολυμπιακός. Το οφέιλουν στην μνήμη του τεράστιου Στέφαν Μπόμπεκ.

Τα μισά παιχνίδια θα τα πάρει με τη διαιτησία ο ΟΣΦΠ. Τα άλλα μισά θα του τα χαρίσουν οι φιλικές προς τη διοίκησή του ομάδες. Ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να νικήσει φέτος τους Πειραιώτες είναι ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Κανείς άλλος. Η διοίκηση του Τριφυλλιού, ο προπονητής και παίκτες έχουν ιερή υποχρέωση να προστατεύσουν την Ιστορία του Συλλόγου. Μόνο αυτή μας έχει μείνει.

Να το γράψουμε ωμά και οπαδικά: Να κόψουν τον κ… τους και σε ένα από τα δύο παιχνίδια να τους κερδίσουν. Μόνο έτσι θα
Keywords
Τυχαία Θέματα