Κάτι πρέπει να γίνει με τα επεισόδια…

Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι του Παναθηναϊκού, το οποίο συνοδεύεται με προαναγγελίες πιθανών επεισοδίων, αυτά ΠΑΝΤΑ να γίνονται.
Οι τελευταίοι που φταίνε για τα επεισόδια είναι οι οπαδοί, καθώς δεν γίνεται να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού μαζί με μία μειοψηφία που προτιμάει να τα «σπάει» αντί να στηρίζει, και που
πολλές φορές δεν είναι καν φίλαθλοι. Το θέμα είναι πως είναι αδιανόητο να μην μπορεί να συγκρατηθεί και αποβληθεί με κανέναν τρόπο αυτή η μειοψηφία, ακόμα και στις περιπτώσεις που όλοι είναι ψιλιασμένοι πως πλησιάζουν έκτρωπα...

Θυμίζουμε πως πέρυσι πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με το Λεβαδειακό όλος ο κόσμος του Τριφυλλιού «φώναζε» πως πιθανά επεισόδια πριν την κρίσιμη τριάδα των ντέρμπι με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ - Ολυμπιακό, θα διέλυαν τον Παναθηναϊκό που ήταν πέντε βαθμούς μπροστά. Οι «ασχήμιες» όμως έγιναν, έπειτα από προκλήσεις της αστυνομίας, σε ένα ματς που η διοίκηση Γόντικα αποφάσισε για πρώτη φορά να ταξιδέψουν εκτός έδρας «πράσινοι» οπαδοί. Ως συνέπεια, η ομάδα έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον ΠΑΟΚ (δεν έγινε ένσταση για την απόφαση).

Θυμίζουμε ακόμα πως πριν από το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, τα περισσότερα media έκαναν λόγο για πιθανά επεισόδια που μόνο προβλήματα θα δημιουργούσαν. Το GreenZone μάλιστα είχε φιλοξενήσει δηλώσεις του Ζαχαρία Πιτυχούτη που ζητούσε κόσμια συμπεριφορά, αντιλαμβανόμενος και αυτός πως κάτι... ετοιμάζεται. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, η προκλητική αστυνομία, οι άνθρωποι της ασφάλειας δεν μπόρεσαν τελικά να προφυλάξουν το παιχνίδι από αυτό που ΟΛΟΙ έβλεπαν να έρχεται! Οι συνέπειες είναι γνωστές και τις πληρώνει μέχρι και φέτος ο Παναθηναϊκός που τιμωρήθηκε – πρωτοφανώς- με -2 βαθμούς.

Αρκετές ημέρες πριν από το ματς με τη Λάτσιο, οι οπαδοί της οποίας φημίζονται για τις ακροδεξιές τους πεποιθήσεις, το κοινό αίσθημα ήταν να μην γίνουν επεισόδια και πως εγκυμονούν οι κίνδυνοι για έκτροπα που καμία σχέση με το ποδόσφαιρο δεν θα έχουν. Πάλι όμως «νίκησε» η μειοψηφία και η UEFA ετοιμάζεται να ρίξει βαριά καμπάνα στον ήδη καταρρακωμένο οικονομικά Παναθηναϊκό.

Το κακό είναι πως σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα παιχνίδια που θα «μυρίζουν» μπαρούτι, όπως το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ και είναι επιτακτικό να βρεθεί λύση πριν να είναι πολύ αργά.

Υ.Γ. Όταν το 2008 έγινε στο Πεδίο του Άρεως η μεγαλύτερη πορεία που έχει ποτέ συμβεί για αθλητικό σκοπό, δεν άνοιξε ούτε μύτη, δεν έπεσε ούτε ένα δακρυγόνο, δεν βρέθηκε ούτε ένας παρακρατικός – «μπαχαλάκιας» για να τη χαλάσει. Και η λογική λέει πως υπήρχαν τότε πρόσωπα που επιθυμούσαν όσο τίποτα άλλο να γίνουν σκηνικά περίεργα και να ξεφύγει η κατάσταση, ώστε να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από το νόημα της διαμαρτυρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα