Η τελευταία (Παναθηναϊκή) επιθυμία

Μία ιστορία ανατριχιαστική και συγκινητική. Πώς η λατρεία για το Τριφύλλι σπάει κάθε φραγμό, ακόμα και μετά θάνατον...

Είναι μια σύντομη ιστορία ενός ανεκπλήρωτου ποδοσφαιρικού έρωτα. Για ευνόητους λόγους, μολονότι τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του GreenZone.gr, δε θα αποκαλυφθεί ούτε το όνομα ούτε ο σύλλογος που αγωνιζόταν ο άτυχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο παρακάτω κείμενο.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε πάντα ένα όνειρο, να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, να βάλει την πράσινη φανέλα με το μεγάλο λευκό Τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς και να γίνει μέλος
της ομάδας που λάτρευε από μικρό παιδί. Η μοίρα δεν του έκανε τη χάρη αυτή, έτσι ο ήρωας μας έμελλε να γίνει διάσημος ανά το πανελλήνιο με τη φανέλα άλλης, επίσης μεγάλης ομάδας.

Πριν από λίγα χρόνια, ο αθλητής χτυπήθηκε από σοβαρή νόσο. Οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ελπίδα, παρά μόνο ελάχιστους μήνες ζωής.

Παρά το γεγονός πως είχε συνδεθεί το όνομά του με την ομάδα που αγωνιζόταν, καθότι ήταν μέλος της για αρκετά χρόνια, στην καρδιά του μέσα είχε μόνο το Τριφύλλι, με λίγα λόγια συνέχισε να είναι Παναθηναϊκόςα. Αυτό δεν το εξωτερίκευσε ποτέ για ευνόητους λόγους. Το κρατούσε μέσα του και το γνώριζαν μόνο οι κοντινοί του άνθρωποι.

Όταν πια πλησίαζε το τέλος, κάλεσε κοντά του το κουνιάδο του και του είπε τα εξής: «Κώστα, σε λίγες μέρες που θα βρίσκομαι μέσα στο φέρετρο και θα έρθουν οι οπαδοί της ομάδας για να μου βάλουν μέσα τη σημαία με το σύμβολό της, ένα πράγμα θέλω από σένα. Όταν πλέον δε θα σε βλέπει κανένας, να τη βγάλεις τη σημαία αυτή και να μου βάλεις μέσα τη σημαία με το Τριφύλλι. Είναι η τελευταία μου επιθυμία. Με αυτήν θέλω να πεθάνω...»
Keywords
Τυχαία Θέματα