Η πορεία του '08, η διάλυση του '12 και η υποχρέωση του οπαδού

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν αφήνει ποτέ μισοτελειωμένες δουλειές. Θα «ξεγυμνώνει» τον Τζίγγερ μέχρι τη μέρα που δεν θα έχει άλλα ρούχα...
Πέρασαν τέσσερα χρόνια. Μεσολάβησαν μεγάλες, ιστορικές αλλαγές για να καταλήξούμε στα ίδια. Δηλαδή στον μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη να διαλύει με μίσος τον Παναθηναϊκό.

Σαν σήμερα, 13 Απριλίου 2008, 40.000 φίλοι του Τριφυλλιού διαμαρτύρονταν, ειρηνικά, Παναθηναϊκά, για την κατάσταση στην οποία είχε φέρει τον σύλλογο ο κάτοχος των μετοχών της ΠΑΕ.
Ποια ήταν αυτή η κατάσταση;

* Μεταγραφές φτηνές και αστείες, οι περισσότερες επιπέδου μικρομεσαίας ομάδας.
* Οι οπαδοί της ιστορικής Θύρας 13, κυνηγημένοι και εκδιωγμένοι από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
* Απαξίωση από όλα τα κέντρα αποφάσεων, με την «παράγκα» να αλωνίζει, να κλέβει τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να παραμένει ουδέτερος παρατηρητής…
* Ο Ερασιτέχνης να φυτοζωεί και η ΠΑΕ να μην καταβάλει ποτέ τα οφειλόμενα ποσοστά από τις εισπράξεις των εισιτηρίων με τερτίπια τύπου Ticket Club.
* Ο «προπονητής» Ζοσέ Πεσέιρο να λειτουργεί με άκρως αντι-ποδοσφαιρικά κριτήρια και να εξαφανίζει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη -για ανεξήγητους λόγους- τον αγαπημένο της κερκίδας Σωτήρη Νίνη.
* Τον Πέτρο Κόκκαλη να μιλάει με άκρως υποτιμητικά σχόλια για την ένδοξη ιστορία του Παναθηναϊκού, έπειτα από ήττα 4-0 στο Καραϊσκάκης, και η μοναδική αντίδραση να είναι αυτή της… Λιάνας Κανέλλης.
* Ο Παναθηναϊκός να χάνει από τη Ξάνθη και τον ΟΦΗ. Τα γκολ να τα δέχεται από «περίεργες» φάσεις την ώρα που γιοι παραγόντων φέρεται πως πλούτιζουν στο στοίχημα.
Το πεδίο του Άρεως κατακλύστηκε από νωρίς από χιλιάδες αγανακτισμένους οπαδούς. Πρασίνισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών που φώναζαν για τη μεγάλη τους αγάπη, την οποία έβλεπαν να τσαλαπατάει με μένος η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Το παρόν έδωσαν και παλαίμαχοι του Τριφυλλιού που με τη φωνή της αλήθειας, με τη φωνή των ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους για τον Σύλλογο, πυροδότησαν την έναρξη της «εξέγερσης». Ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης ήταν εκεί. Το ίδιο και ο Φραγκίσκος Σούρπης και ο Τάκης Λουκανίδης. Μαζί τους και η πιο πιστή οπαδός του Παναθηναϊκού, η κυρία Σοφία που πρόλαβε και έζησε τις ένδοξες μέρες του αήττητου του '64, που σήμερα δείχνουν τόσο μα τόσο μακρινές...

Ο κόσμος αμέτρητος. Χιλιάδες επί χιλιάδων γέμισαν τη Λεωφόρο του Παναθηναϊκού. Στη μεγαλύτερη μέχρι και σήμερα, στην πιο πετυχημένη, στην πολυπληθέστερη πορεία για ποδόσφαιρο που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, δεν άνοιξε ούτε ένα ρουθούνι. Ο «πράσινος» κόσμος έδειξε γιατί ξεχωρίζει και έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στο όλο σύστημα που προστάτευε το Γιάννη Βαρδινογιάννη από τους «50-100 αλήτες-πρεζάκια».

Ο Τύπος; Πονεμένη ιστορία. Ο αθλητικός (και όχι μόνο) Τύπος ποτέ δεν λειτουργούσε με Παναθηναϊκά κριτήρια. Οι εφημερίδες προμοτάρουν στο σύνολό τους τον ΟΣΦΠ. Όταν, δε, αναφέρονται σε «Παναθηναϊκά» θέματα, κύριο μέλημά τους είναι να μην θίξουν τον «εγγυητή» Τζίγγερ
Keywords
Τυχαία Θέματα