Φωτογραφία της ημέρας: Η «κανονιά» του Παπαεμμανουήλ σε μία... δραματική νίκη

Ο αντίπαλος τερματοφύλακας και οι συμπαίκτες του κοιτούν αποσβολωμένοι την μπάλα να καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτύων, έπειτα από βολίδα του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ. Δόξα Δράμας - Παναθηναϊκός 0-1, στις 19 Μαρτίου του 1961...
Ο αγώνας Πρωταθλήματος απέναντι στη Δόξα Δράμας το 1961 μόνο εύκολος δεν ήταν για τον τότε πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Οι «Πράσινοι» του Χάρι Γκέιμ πήραν τη νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ - φωτοβολίδα του
Ανδρέα Παπαεμανουήλ. Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι «παπα-κανόνης» με το οποίο τον φώναζαν φίλοι και αντίπαλοι, για το εξαιρετικά δυνατό σουτ που διέθετε.

Η «Αθλητική Ηχώ» που κάλυψε την αναμέτρηση έχοντας απεσταλμένο στη Δράμα τον Γιάννη Διακογιάννη, δημοσίευσε την εξαιρετική φωτογραφία του νικητήριου γκολ.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε εύκολα το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς, παρά την αμφισβήτηση που δέχτηκε η ομάδα στις αρχές της σεζόν από τους φιλάθλους.

Πρωταγωνιστές της περιόδου ήταν ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ που πέτυχε 20 γκολ, ο Μίμης Μπενάρδος (17 γκολ), Βαγγέλης Πανάκης (10 γκολ) και φυσικά ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος που τους τροφοδοτούσε με τις εξαιρετικές πάσες του και που σκόραρε 8 φορές.

Στην αμυντική γραμμή δέσποζε με την ηγετική παρουσία του ο Κώστας Λινοξυλάκης, καθώς και οι Γιώργος Ανδρέου και Νίκος Τζουνάκης. Ως «αποκάλυψη» της χρονιάς χαρακτηρίστηκε ο νεοαποκτηθείς Ζαχαρίας Πιτυχούτης, ο οποίος ήρθε από την Ηλυσιακό με μεσολάβηση του Ανδρέα Βγενόπουλου, του «παππού», και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
Keywords
Τυχαία Θέματα