Φινάλε Πετρόπουλου με γκολ

Ευκαιρία για δοκιμές ήταν για τον Ρότσα το ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με την Προοδευτική. Με 2-1 νίκησαν οι «πράσινοι» και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ένα γκολ του Χάρη Μαυρία και άλλο ένα του Αντώνη Πετρόπουλου, ο οποίος φόρεσε για τελευταία φορά το Τριφύλλι στο στήθος, χάρισαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Προοδευτική, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» προκρίθηκαν εύκολα στην
επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού το 4-0 του πρώτου αγώνα ήταν αδύνατο να ανατραπεί.

Η Προοδευτική, ωστόσο, μπήκε δυνατά, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι παίκτες του Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν φανερά επηρεασμένοι από τις εξελίξεις που τρέχουν, αλλά και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά αγωνιζόταν με αυτή τη σύνθεση η ομάδα, και προηγήθηκε νωρίς.

Μόλις στο 2΄, ο Στέφανος Καπίνο απέκρουσε πέναλτι που έκανε ο Πάπε Σο, ενώ στο 5΄ οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν, έπειτα από λάθη της «πράσινης» άμυνας.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άνοιξε και οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, παρά το ότι δεν παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής (λόγω του εξαιρετικού Καρνέζη), κατόρθωσε και βροντοφώναξε «παρών» σε αρκετές περιπτώσεις.

Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε στις αρχές του β’ ημιχρονου ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και που λογικά θα αποτελεί εντός των ερχόμενων ημερών παίκτη της ΑΕΚ. Δημιουργός του τέρματος ήταν ο μικρός «δαίμονας» ονόματι Χάρης Μαυρίας, ο οποίος αναστάτωνε συνεχώς την άμυνα της Προοδευτικής με εξαιρετικές εμπνεύσεις.

Στο 83΄ από δημιουργός χρήστηκε σκόρερ ο Μαυρίας πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ με φαλτσαριστό σουτ, έπειτα από ατομική ενέργεια. Το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα