Έξω Ούκιτς, μέσα Μπανκς και Καπόνο

Ο Ρόκο Λένο Ούκιτς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και αποκλείστηκε από την αποστολή του Παναθηναϊκού με τη Χίμκι. Κανονικά ο Μπανκς στη Ρωσία, στο ΟΑΚΑ ο Καπόνο, που δήλωσε ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί στο Τριφύλλι, σημειώνοντας πως εκτός από το σουτ μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ...

Ο Παναθηναϊκός
θα αναχωρήσει αύριο (12/12) για τη Μόσχα, ενόψει της αναμέτρησής του με την Χίμκι για τη 10η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας. Το Τριφύλλι θα στερηθεί των υπηρεσειών του Ρόκο Λένο Ούκιτς στον αγώνα της Πέμπτης (13/12, 22:00), αφού ο κροάτης γκαρντ δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα, εξαιτίας ενοχλήσεων στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη 12άδα.

Αντίθετα, κανονικά ακολούθησε το ομαδικό πρόγραμμα ο Μάρκους Μπανκς, που δεν γυμνάστηκε χθες, λόγω πόνων στον ώμο, και θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή του Τριφυλλιού.

Λίγο μετά την άφιξή του στον αερολιμένα Αθηνών, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Τζέισον Καπόνο, βρέθηκε στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. και είχε την πρώτη γνωριμία του με τους νέους συμπαίκτες του και τον Αργύρη Πεδουλάκη.
Ο Τζέισον Καπόνο δήλωσε για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό:

«Είμαι ενθουσιασμένος πραγματικά που θα αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Πέρασα κάποιες δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος πραγματικά που θα αγωνιστώ για μια μεγάλη ομάδα και με τέτοιους συμπαίκτες. Αυτό που θέλω είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να κατακτήσει τίτλους η ομάδα. Έχω παρακολουθήσει την πορεία του Παναθηναϊκού στα τελευταία δέκα παιχνίδια, ξέρω ότι παίζω πολύ καλά στην Ευρωλίγκα και ότι η ομάδα θα διεκδικήσει την κορυφή του ομίλου στη Ρωσία. Παίζουμε δυνατά, είμαστε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ ότι παίζουμε εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα».

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που καθυστέρησε η άφιξή του στην Ελλάδα, ο Καπόνο τόνισε:
«Υπήρχε ένα οικογενειακό πρόβλημα, ένα θέμα υγείας. Ευτυχώς το ξεπεράσαμε και τώρα είναι όλα καλά. Ήταν κάτι πολύ σοβαρό, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Όλα είναι υπό έλεγχο πλέον και κοιτάμε μπροστά».
Όσον αφορά την ετοιμότητά του:

«Είμαι έτοιμος να μπω απευθείας στην προπόνηση και να βοηθήσω την ομάδα. Αυτή τη στιγμή από το ταξίδι νιώθω κουρασμένος, αλλά είμαι έτοιμος. Θα υποβληθώ σε ιατρικές εξετάσεις αύριο και μετά θα μπω αμέσως στο γήπεδο».
Για τους στόχους του, καθώς και τους στόχους της ομάδας:
«Αυτό που θέλω είναι να κατακτήσουμε κι άλλα πρωταθλήματα, κι άλλους τίτλους. Είναι εύκολη η απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Ξέρω ότι οι περισσότεροι με ξέρουν για το σουτ, αλλά μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα στο παρκέ. Όχι μόνο να σουτάρω καλά. Για να παίξεις στο ΝΒΑ πρέπει να κάνεις κι άλλα πράγματα στο παρκέ. Να παίζεις άμυνα κι επίθεση. Έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στο ΝΒΑ, ξέρω τι πρέπει να κάνω και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Μπορώ να παίξω και στις δύο άκρες του γηπέδο
Keywords
Τυχαία Θέματα