Ελεύθερη πτώση

Τα στατιστικά των δύο «αιωνίων» και οι βολές που εκτέλεσαν Παναθηναϊκός και ΟΣΦΠ στους τελικούς...
Μετά τον μύθο των βολών που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια και που καταρρίφθηκε από το GreenZone και τον Σκορπιό (διαβάστε εδώ), ήρθε η ώρα να μελετήσουμε τα στατιστικά των δύο ομάδων μόνο στα φετινά play offs.

Ο τρίτος τελικός μπορεί να διακόπηκε από τα επεισόδια των αγανακτισμένων
Ολυμπιακών, οι οποίοι κάθε φορά που δίνονταν βολές στον Παναθηναϊκό διαμαρτύρονταν (είναι πλέον χαρακτηριστικό αυτό το μακρόσυρτο «εεεεεε» που ακούγεται στο ΣΕΦ μετά από κάθε σφύριγμα), όμως η αλήθεια είναι πως μέχρι εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εκτελέσει 28 βολές και οι «πράσινοι» 18.

Είναι εντυπωσιακό, ακόμα, το γεγονός πως στην τελευταία και κρισιμότερη περίοδο, όταν είχε συμπληρωθεί το τετράλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε κάνει έξι ομαδικά φάουλ και ο ΟΣΦΠ ούτε ένα.

Συνολικά στους τρεις τελικούς ο ΟΣΦΠ εκτέλεσε 65 βολές (19+18+28), ενώ ο Παναθηναϊκός 59 (20+21+18).

Τα υπόλοιπα στατιστικά της ομάδας του Πειραιά ήταν σταθερά κάτω από το 50%. Συνεπώς, ειδικά στον τρίτο τελικό, ήταν οι βολές που κρατούσαν τους «ερυθρόλευκους» ζωντανούς στο κυνήγι της νίκης.

Συγκεκριμένα:

Τρίτος τελικός: 78% βολές, 40% δίποντα, 33% τρίποντα.Δεύτερος τελικός: 61% βολές, 37% δίποντα, 19% τρίποντα.Πρώτος τελικός: 47% βολές, 48% δίποντα, 14% τρίποντα.
Με τέτοιες επιδόσεις είναι αδύνατον να διεκδικήσεις πρωτάθλημα όταν η ομάδα που αντιμετωπίζεις φοράει πράσινα, Τριφύλλι στο στήθος και ονομάζεται Παναθηναϊκός.

Είναι επίσης αξιοσημείωτη η... ελεύθερη πτώση της επίδοσης του ΟΣΦΠ στους τελικούς σε σχέση με την επίδοση που έπιασε στον τελικό της Ευρωλίγκας: 79% βολές, 67% δίποντα, 37% τρίποντα.

Σκορπιός
Keywords
Τυχαία Θέματα