«Χρειάζονται και χρήματα...»

Η αγωνιστική αποκάλυψη του Ζεσουάλδο Φερέιρα για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο, η υπενθύμιση της ευρωπαϊκής ιστορία του Τριφυλλιού και οι οικονομικές συνθήκες που απαιτούνται για να διατηρηθεί ψηλά η ομάδα...
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα
τόνισε πως τα ευρωπαϊκά ματς δημιουργούν πάντα μεγάλα κίνητρα στους ποδοσφαιριστές και έφερε ως παράδειγμα την εικόνα της Μπράγκα κόντρα στην Μάντσεστερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εξέφρασε την εμπιστοσύνη που δείχνει στους παίκτες του, μίλησε για την ευρωπαϊκή ιστορία που έχει γράψει το Τριφύλλι, τόνισε πως για να μπορεί να μένει ψηλά μία ομάδα χρειάζεται και οικονομική ευρωστία, ενώ υπογράμμισε πως πονάει που ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτός που πρέπει.

Σχετικά με τα αγωνιστικά άφησε να εννοηθεί πως ίσως ξεκινήσει βασικό τον Διαμαντή Χουχούμη.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

«Για οποιαδήποτε ομάδα, και ας κάνω μια παρένθεση αν είδατε χθες τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και στην προκειμένη περίπτωση τον αγώνα Μάντσεστερ-Μπράγκα κατανοείτε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που συμβαίνει σε αυτά τα παιχνίδια και στα πρωταθλήματα. Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με τη διαφορά των κινήτρων που δημιουργούν τα Ευρωπαϊκά ματς.

Αν κοιτάξουμε πίσω στην Ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού θα δούμε ότι πάντοτε τα πήγαινε καλά ακόμα και όταν δεν είχε καλές παρουσίες στην Ελλάδα. Ο άλλος λόγος είναι ο τύπος του παιχνιδιού και η διαφορά έγκειται στο στυλ της κάθε ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού που είναι διαφορετικός.

Και ιστορικά θα έλεγα ότι οι ομάδες που προέρχονται από μικρότερες χώρες έχουν την δυνατότητα να τα πάνε καλύτερα. Για παράδειγμα η Ολλανδία μια μικρή χώρα με τον Άγιαξ. Κανείς δεν τον ήξερε τον Άγιαξ αλλά κάποια στιγμή έφτασε να μετέχει σε τελικούς Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Επίσης ένα άλλο παράδειγμα είναι στην Πορτογαλία με την Πόρτο. Ξεκίνησε σιγά-σιγά και έγινε μια μεγάλη ομάδα. Και την ιστορία της Πόρτο την ξέρω καλά γιατί ήμουν εκεί τέσσερα χρόνια.

Αναφέρομαι σε αυτές τις ομάδες δεν θέλω να αναφερθώ σε κάθε χώρα ακόμα και αν αυτή δεν είναι σημαντική ποδοσφαιρικά οι ομάδες που συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι πάντα στην ελίτ των χωρών τους.

Η ιστορία του Παναθηναϊκού ξεκίνησε να γράφεται με αποκορύφωμα το 1971 όταν πήγε στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών άρα κανείς δεν μπορεί να ξεχνάει την ιστορία που φέρνουν μαζί τους αυτές οι ομάδες. Και άρα είναι φυσικό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να σκέφτονται ότι η μεγάλη ιστορία του συλλόγου θα έχει συνέχεια.

Πρέπει να είναι κάποια ομάδα πολύ δυνατή στην ίδια της τη χώρα για να μπορέσει να γίνει δυνατή και εκτός συνόρων. Θα έλεγα τελειώνοντας επειδή απαντάω στην ερώτηση που μου έγινε ότι τα πράγματα αλλάζουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια βλέπεται πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας, στο ποδόσφαιρο της Ιταλίας και για να μπορέσεις να παραμείνεις ψηλά πρέπει να είσαι και οικονομικά εύρωστος».
<
Keywords
Τυχαία Θέματα