Αντωνιάδης: «Η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό»

Στους παράλογους ισχυρισμούς του ΥΠΕΚΑ και του ΟΡΣΑ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Αντώνης Αντωνιάδης. Τι είπε για το νόμο περί χρησικτησίας και τι για τη Διπλή Ανάπλαση...
Ο Αντώνης Αντωνιάδης μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για το φλέγον ζήτημα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τόνισε πως είναι παράλογη η αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας της από το ΥΠΕΚΑ και τον ΟΡΣΑ.

Ο παλαίμαχος άσσος του Tριφυλλιού και υποψήφιος βουλευτής στην
Α' Αθηνών σημείωσε:

«Άκουσα το τελευταίο διάστημα από τους οργανισμούς του ΥΠΕΚΑ και του ΟΡΣΑ ότι αμφισβητούν την ιδιοκτησία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, κάτι που είναι παράλογο. Η έκταση της Περιβόλας ανήκει στον Ερασιτέχνη εδώ και 91 χρόνια. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 1921 με την υπ' αριθμόν 3294 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας παραχωρήθηκε ο χώρος στον Παναθηναϊκό.
Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε από τη Νομαρχία της Αττικοβοιωτίας στις 8 Μαρτίου 1922 με την απόφαση 4268. Η τελική και αμετάκλητη παραχώρηση στον Παναθηναϊκό επισημοποιήθηκε στην τέταρτη τακτική συνέλευση των Ελλήνων το 1924 με το ψήφισμα 165/Α. Στις 21 Ιουνίου του ίδιου έτους αποδόθηκε στους «πράσινους» η κυριότητα και η χρήση της Περιβόλας, ενώ η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως».

Όσον αφορά στο νόμο περί χρησικτησίας δήλωσε:

«Το 1946 και προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα χρόνων σχετικά με την κατοχή δημόσιας γης, η Βουλή ψήφισε τον νόμο περί χρησικτησίας και συμπεριλήφθηκε εκεί και το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Βάσει αυτού του νόμου, αν κάποιο πρόσωπο φυσικό ή νομικό χρησιμοποιούσε δημόσια γη για 20 χρόνια ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε αυτοδίκαια η έκταση αυτή περνούσε στην κατοχή του. Κάτι το οποίο ισχύει εδώ και 71 χρόνια στη Λεωφόρο».

Τέλος, αναφερόμενος στη Διπλή Ανάπλαση επεσήμανε:

«Το θέμα της Διπλής Ανάπλασης τέθηκε επί τάπητος επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη, όπου υπεγράφη σύμβαση με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αναγνωρίζοντας την ιδιοκτησία του. Πως θα υπέγραφε η Δήμαρχος τη σύμβαση με τον Ερασιτέχνη, αν δεν ήταν δικό του το γήπεδο; Επίσης, το ίδιο έγινε και επί Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αναγνώρισε τον Ερασιτέχνη ως «κύριο» του γηπέδου της Λεωφόρου. Πως λοιπόν τώρα υποστηρίζουν το αντίθετο από αυτό;
Πως κάλεσαν τον προπερασμένο μήνα τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για να συμφωνήσει και να υπογράψουν νέα σύμβαση από τον Δήμο; Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό. Για να το κάνει συνταγματικά δέχθηκε ότι η κυριότητα ανήκει στον Ερασιτέχνη και αποδείχθηκε ότι η κάθε πλευρά ανταλλάσσει με την άλλη το μερίδιο που της ανήκει».
Keywords
Τυχαία Θέματα