«Βολές» κατά Βαρδινογιάννη, ανάληψη ευθυνών της ΓΗΠΕΛ

Γηπεδικό, Νταμπίζας, στελέχωση της ΠΑΕ, προπονητικό κέντρο, οικονομικά δεδομένα, αγωνιστικός σχεδιασμός. Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στο ραδιόφωνο της Θύρας 13 για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο ραδιόφωνο της Θύρας 13. Μπορούμε να γράψουμε πως πρόκειται για μία ιστορική συνέντευξη για δύο λόγους: Πρώτον οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού
υπενθύμισαν την αξιοπρέπειά τους, την ντομπροσύνη και το ήθος που τους διέπει, έχοντας απέναντι τους τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κλείνοντας για τα καλά στόματα που επιχειρούν να τους σπιλώσουν. Δεύτερον, ο κ. Αλαφούζος οδηγήθηκε στο να κάνει σημαντικές αποκαλύψεις, να μιλήσει για ζητήματα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει, αλλά και να δεσμευτεί πάνω σε «καυτά» γηπεδικά θέματα..

Για άλλη μία φορά, ο Γιάννης Αλαφούζος έριξε ξεκάθαρα την ευθύνη στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και στις διοικήσεις που όριζε από το 2010, για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Ανέφερε το πλεόνασμα που άφησε ο Νίκος Πατέρας στα ταμεία, αλλά και την κακοδιαχείριση που ακολούθησε, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Μπουμσόνγκ, ο οποίος στοίχισε συνολικά στο Τριφύλλι 10 εκατ. ευρώ.

«Χωρίς καμία αμφιβολία αυτός που είχε τις μετοχές και όριζε το μέλλον του Παναθηναϊκού ήταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης», είναι η ατάκα που κρατάμε.

Σχετικά, με την προσωπική του οικονομική συμμετοχή, απέφυγε με ελιγμούς να απαντήσει, όμως άφησε να εννοηθεί πως είναι δικά του τα χρήματα που θα μπουν στην ΠΑΕ.

Όσον αφορά το γηπεδικό, μίλησε για το πλάνο του ΠΑΝ-ΚΙ που αφορά μία νέα Λεωφόρο 45.000 θέσεων, και υποστήριξε πως θεωρεί πιο εφικτό καταρχήν να ανακατασκευάζεται σταδιακά το «Απόστολος Νικολαΐδης.

Πάνω στην «πενταετία» τοποθετήθηκε λέγοντας πως γίνεται μία προσπάθεια να παρθεί μία άδεια ώστε να μεγαλώσει η Λεωφόρος και η πενταετία να γίνει για αρχή 7 χρόνια.

«Δεν μου αρέσει καθόλου ο Βοτανικός»

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του για τον χώρο του Ελαιώνα.

«Ο Βοτανικός δεν μου αρέσει καθόλου. Θεωρώ τον χώρο ακατάλληλο. Δεν μπορώ να καταλάβω με τι μυαλό δίνουμε ένα γήπεδο στο κέντρο της πόλης με φοβερή παράδοση, περιουσιακό στοιχείο, και πας και παίρνεις ένα οικόπεδο στα σκουπίδια».

Αναλαμβάνει τη ΓΗΠΕΛ

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύθηκε –για πρώτη φορά- να αναλάβει εγγράφως τις ευθύνες που απορρέουν από τη Διπλή Ανάπλαση, σε περίπτωση που τερματιστεί το πρότζεκτ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ χαρακτήρισε ως «τρίχα» τη ΓΗΠΕΛ και υποστήριξε πως δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή ποτέ δεν εμφανίστηκαν προβλήματα ή αγωγές εξαιτίας της ΓΗΠΕΛ.

Βέβαια, αυτό είναι το φυσιολογικό. Για ποιο λόγο να εμφανιστεί το παραμικρό πρόβλημα ή κάποια αγωγή τρίτου, από τη στιγμή που η Διπλή Ανάπλαση τρέχει κανονικά και αφού η ΠΑΕ δεν έχει «προσβάλει» τις συμβάσεις;

Ενταση για Νταμπίζα

Ένταση υπήρξε πάνω στο ζήτημα Νταμπίζα, τόνισε πως τον πρότεινε στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Καραγκούνης, και εξήγησε πως δεν θέλει να τον διώξει γιατί θέλει να τηρεί τις δεσμεύσεις του.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

«Η Παναθηναϊκή συμμαχία είναι μια παλιά ιδέα που είχα. Είχα ψυχρανθεί λίγο με τον Παναθηναϊκό όταν έγινε ιδιωτική επιχείρηση το 1979, διότι πίστευα ότι μια ομάδα ανήκει στους οπαδούς της. Επίσης πίστευα ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί οικονομικά τις μεγάλες χώρες. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει 1,7 εκατ. οπαδούς άνω των 16 ετών και αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος. Εάν όλοι αυτοί συνεισέφεραν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο Παναθηναϊκό. Βλέποντας τα όσα συνέβαιναν 1-1,5 χρόνο πριν, έκανα μια έρευνα και περίμενα πολύ μεγάλη συμμετοχή. Από την άλλη ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ταλαιπωρημένος και υπήρχε και η κρίση. Η ουσία είναι ότι πριν ένα χρόνο οι μέτοχοι ήταν αμέτοχοι, ο μεγαλομέτοχος είχε παρκάρει τις μετοχές του, είχαμε διασπασμένο Δ.Σ. και κατορθώσαμε μέσα από δυσκολίες να ανασυγκροτήσουμε την ΠΑΕ».

- Είχατε θέσει οικονομικό στόχο για τη «Συμμαχία» που απέτυχε. Η ιδέα της «Συμμαχίας» είναι αποτυχημένη;

«Ελπίζω να μην είναι αποτυχημένη η ιδέα. Είναι σαφές ότι η πραγματικότητα από τη θεωρία είχε μεγάλη απόσταση. Οφείλεται στην κρίση και στις εκλογές που είχαμε πέρυσι με μεγάλη αβεβαιότητα και λανσάραμε την καμπάνια μας 2 Ιουλίου λίγες μέρες μετά την κυβέρνηση. Τον Αύγουστο είχαμε πάρει φόρα αλλά ήρθαν τα άσχημα αποτελέσματα και ο κόσμος απογοητεύτηκε. Τα κακά αποτελέσματα με την καχυποψία του κόσμου συνετέλεσαν να μην λειτουργήσουν τα αποτελέσματα του γκάλοπ.

- Πώς μπήκατε στην ΠΑΕ;

«Ήξερα από παλιά τον Δημήτρη Γόντικα. Είχαμε κάνει μια προσπάθεια να μην παραιτηθεί η διοίκηση πριν ένα χρόνο και είχαμε δεσμεύσεις για 2 εκατ. ευρώ από τέσσερις επιχειρηματίες. Δεν υπήρξε συμφωνία γιατί είχε αντιδράσει ο κ. Βγενόπουλος. Παραιτήθηκε η διοίκηση. Έγιναν μπροστά μου γιατί ήμουν στο γραφείου του κ. Βγενόπουλου. Το κακό είναι ότι μετά την πλήρη διάλυση ου Δ.Σ. ο ένας χάθηκε, και ο άλλος αντί για 1 εκατ. έβαλε 100.000 ευρώ.»

- Αν δεν εμφανιζόσασταν εσείς θα έσκαγε στα χέρια του Βαρδινογιάννη. Γι΄αυτό πολύς κόσμος σας θεωρεί μπροστινό του Βαρδινογιάννη…

«Εγώ το θεωρώ προσβλητικό σε προσωπικό επίπεδο και το να μου λένε ότι είμαι εκπρόσωπος του οποιουδήποτε το βρίσκω ενοχλητικό».

- Ήσασταν στην ΠΕΚ. Γιατί δεν συμμετείχατε τότε;

«Είχα κουραστεί να τρώμε συνέχεια ξύλο όπως τρώγαμε. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να συμμετάσχω οικονομικά και το είχα πει στον κ. Βγενόπουλο. Είχα πάει να στηρίξω ηθικά την προσπάθεια και με ήθελε επειδή είμαι άνθρωπος των ΜΜΕ να στηρίξω την προσπάθεια και αυτό έκανα».

- Έπαιξε ρόλο ότι ο Βαρδινογιάννης κράτησε τόσο μεγάλο ποσοστό;

«Δεν είχα ρόλο στις συζητήσεις».

- Με τους άλλους είχατε επαφές;

«Με τον Νίκο Πατέρα είχα γνωριστεί, μιλάγαμε και τη φιλία την κρατάω έως σήμερα».

- Όταν μπήκατε στην ΠΑΕ τι βρήκατε;

«Μου δόθηκε μια εικόνα ότι είχαμε άνοιγμα 28 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 18 ήταν στους παίκτες και τα 10 προς τρίτους. Αυτή τη στιγμή το άνοιγμά μας είναι 24 εκατ. ευρώ. Το κόστος μας την προηγούμενη χρονιά, 2012-13, ήταν 29 εκατ. ευρώ ετησίως. Μέσα στη χρονιά κατεβήκαμε κάτω από 15 γιατί είχαμε περικοπές και αποχωρήσεις παικτών. Του χρόνου θα έχουμε πολύ συντηρητικά έσοδα της τάξης 13-14 εκατ. ευρώ. Από αυτά 4 είναι από την τηλεόραση, 1 από τη Forthnet, άλλα 4 από χορηγίες και άλλα 4 θα είναι τα προσδοκώμενα έσοδα από τα εισιτήρια. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνω έσοδα από τη «Συμμαχία». Το λειτουργικό μπάτζετ θα είναι 10. Τα υπόλοιπα 3 θα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Τα 5 εκατ. ευρώ από τα 10 θα είναι για μισθούς υπαλλήλων, για την ακαδημία, για τα ταξίδια».

- Έγινε προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια να ρίξουν το κόστος;

«Έγινε επί Γόντικα αλλά δεν ήταν αρκετή και έγιναν τεράστια λάθη. Ο Μπουμσόνγκ αποκτήθηκε τη σεζόν που είχε αρχίσει η κρίση»

- Μετά την πολυμετοχικότητα τι βρήκαν από έσοδα στην ΠΑΕ;

«Είχε ένα σημαντικό ποσό που εάν η διοίκηση Γόντικα είχε διαχειριστεί σωστά θα είχε γίνει ομαλή προσγείωση χωρίς να φτάσουμε εδώ. Με την πολυμετοχικότητα μαζεύτηκαν απίστευτα πολλά χρήματα και συνηθίσαμε σε πολύ ακριβό τρόπο λειτουργίας ο οποίος ήταν επικίνδυνος εάν συνέβαινε κάτι κακό. Και αυτό έγινε. Δεν έφταιγε η πολυμετοχικότητα. Όταν πήγα εγώ στον Παναθηναϊκό θεωρούσα ότι καθαρός μισθός 300.000 ευρώ σε ποδοσφαιριστή είναι χαμηλός. Σήμερα θεωρώ ότι ένας καλός Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής μπορεί να βρεθεί με 100.000-150.000 ευρώ. Πληρώναμε Χριστοδουλόπουλο, Βύντρα, Κατσουράνη με 1 εκατ. ευρώ τον καθένα. Το θεωρώ στο όριο της υπερβολής».

- Αν δεν πληρώσεις παίκτες δεν φτιάχνεις ομάδα…

«Διαφωνώ απόλυτα. Συμβαίνει σχεδόν το αντίθετο. Έχουμε πολλά παραδείγματα μεγάλων ομάδων που χτίστηκαν από δικούς τους παίκτες. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ ο Παναθηναϊκός της πολυμετοχικότητας αλλά είχαν ξοδευτεί 150 εκατ. ευρώ. Είχαν μπει πάρα πολλά λεφτά από τους μετόχους».

- Υπήρχε δόλος όταν διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα;

«Δεν το ξέρω αυτό. Χωρίς αμφιβολία αυτός που όριζε το μέλλον ήταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης».

- Έχουν προσπαθήσει από την οικογένεια Βαρδινογιάννη να σας απειλήσουν;

«Δεν είχαμε επαγγελματικές σχέσεις ούτε φιλίες ποτέ. Δεν είναι πολύ εύκολο να με απειλήσουν».

- Ποια είναι η δική σας οικονομική συμμετοχή στην ΠΑΕ;

«Ό,τι γίνεται, γίνεται για να ανδρωθεί η «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Επειδή δεν πήγε όσο καλά περιμέναμε. Κάνω ότι μπορώ για να επιβιώσει. Την έχουμε βάλει στη θερμοκοιτίδα. Έχουν μπει έως τώρα 3,1 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλος του μήνα θα μπουν άλλα 3-4 εκατ. ευρώ. Δεν έχουν μπει από τη «Συμμαχία» αλλά οι μετοχές του ομολογιακού δανείου θα πάνε στη «Συμμαχία». Ο αλτρουισμός είναι επιβεβλημένο στοιχείο για έναν οπαδό του Παναθηναϊκού. Δύο τράπεζες μας έχουν βοηθήσει με προεξοφλήσεις. Η Πειραιώς και η Alpha. Έχω καλές σχέσεις με την Πειραιώς. Το ομολογιακό δάνειο δεν υπάρχει περίπτωση να το αποπληρώσει η ΠΑΕ. Με αυτό τον τρόπο η Συμμαχία θα φτάσει στο 80-90%. Το 1,5 εκατ. ευρώ έχουν ήδη κατατεθεί για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα ας πούμε της Κάλιαρι είναι 30 εκατ. ευρώ. Στην Αγγλία η τελευταία ομάδα έχει 100 εκατ. ευρώ. Εμείς έχουμε 5 και πέρυσι είχαμε το δεύτερο πιο ακριβό μπάτζετ. Και δεν είχαμε καλή ομάδα όχι μόνο επειδή η διοίκηση έκανε λάθη. Έφταιγαν και οι σχέσεις των παικτών, οι διαιτητές».

-Πώς φτάσατε στην επιλογή του Αναστασίου;

«Τώρα σκέφτηκα ότι ή θα έπρεπε είτε να πάρουμε έναν άνθρωπο που δεν τον ξέραμε ή θα είχε κάνει κάποτε μια επιτυχία είτε να πάρουμε κάποιο φιλόδοξο. Τον Αναστασίου τον γνώρισα τον Οκτώβριο στην Ολλανδία μέσω ενός Έλληνα που ήξερα. Του μίλησα, ήταν πολύ επίμονος σε σημείο φοβερής εμμονής. Τότε είχαμε προβλήματα με τον κ. Φερέιρα και φοβήθηκα να κάνουμε τέτοιο άλμα. Ο Αναστασίου είχε κάνει τεράστια καριέρα στον Άγιαξ, έκανε τα καλύτερα σχολεία στην Αγγλία και έχει τη φήμη ότι είναι πολύ έντιμος άνθρωπος. Τότε δεν τον είχα ψάξει καλά και θεωρούσα ότι έπρεπε να πάμε σε κάποιον πιο έμπειρο».

- Σας είχε προταθεί πακέτο με άλλον ο Αναστασίου;
«Όχι».

- Το λέμε γιατί ξέρουμε ότι είχε προταθεί και στην ΑΕΚ πακέτο με κάποιον ανεπιθύμητο…

«Περί ΑΕΚ το ακούω πρώτη φορά από εσάς».

- Γιατί δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση με τον Ερασιτέχνη;

«Υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία με τον κ. Μακρόπουλο. Τον είδα και σήμερα το πρωί. Μας έχει δώσει ένα παραχωρητήριο για τη Λεωφόρο με το οποίο κάνουμε τις εργασίες. Έχουμε συμφωνήσει στα λεφτά και στη διάρκεια και το μόνο που μένει είναι να ολοκληρώσουν οι δικηγόροι τη σύμβαση. Σήμερα δεσμευτήκαμε ο καθένας να κυνηγήσει το δικηγόρο του και να φτάσουμε σε συμφωνία. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει στον Ερασιτέχνη 360.000 ευρώ που είναι οφειλές των προηγούμενων διοικήσεων. Έχουμε έναν καταπληκτικό χλοοτάπητα στη Λεωφόρο. Μας έχει στοιχίσει περίπου 200.000 ευρώ που έχει βάλει η ΠΑΕ. Γίνονται επισκευές που θα στοιχίσουν οπωσδήποτε 1 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο είναι τα έργα να μην τελειώσουν ποτέ! Συνεχώς να βελτιώνουμε. Τα βασικά όμως θα τελειώσουν εάν χρειαστεί 18 Ιουλίου».

- Θα γίνει επέκταση;

«Ίσως σε δεύτερο στάδιο. Πέρυσι τέτοια εποχή δεν ήξερα ακριβώς το καθεστώς. Η Λεωφόρος είχε χαρακτηριστεί ως πράσινο και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να παίζει στη Λεωφόρο. Ζητήσαμε να αλλάξει ο νόμος και άλλαξε. Έχουμε δικαίωμα να παίζουμε 5 χρόνια στη Λεωφόρο. Η προσπάθειά μας τώρα είναι να μεγαλώσουμε σε όγκο τη Λεωφόρο, πράγμα που ο νόμος δεν επιτρέπει και να πάμε τα 5 χρόνια σε 7. Η μέθοδος του σαλαμιού είναι πιο ρεαλιστική από το να ζητήσει τα πάντα. Μέσα στο καλοκαίρι θα ξέρουμε τι θα γίνει με την επέκταση των ετών. Έχουμε πολλά όνειρα όλοι μας. Εάν η ομάδα μας πάει καταπληκτικά πρέπει να βρούμε άλλο χώρο. Ο Βοτανικός δεν μου αρέσει καθόλου. Πήγα και τον είδα. Θεωρώ ότι είναι έγκλημα πώς ο Παναθηναϊκός δέχθηκε να δώσει ένα γήπεδο με αντάλλαγμα ένα οικόπεδο σε υποβαθμισμένη περιοχή. Έψαξα το θέμα. Θεωρούσα ότι εάν μας χάριζαν ένα μοντέρνο γήπεδο θα το αντιμετώπιζα με σοβαρότητα. Δεν έχω βρει λύση να χρηματοδοτηθεί το έργο και δεν πιστεύω ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η Διπλή Ανάπλαση. Ότι ο Δήμαρχος έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει πράγματα, πολιτικός είναι. Από το ΕΣΠΑ που έλεγαν να βρεθούν χρήματα, πήγα και είδα τον Υπουργό και υπάρχει ρητός κανόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύει να χρησιμοποιηθούν χρήματα για γήπεδα».

- Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχει γίνει ανάληψη ευθυνών του Βαρδινογιάννη…

«Ευθύνη του Βαρδινογιάννη είναι το γήπεδο. Ευθύνη του Βγενόπουλου είναι ότι ανήγαγε το θέμα ΓΗΠΕΛ ενώ δεν υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω τι στο διάβολο ανάληψη ευθυνών πρέπει να γίνει όταν δεν υπάρχει θέμα. Τρέχουμε να λύσουμε τα βασικά. Να κάνουμε τώρα ιστορική αναδρομή της ΓΗΠΕΛ δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχει καμία απαίτηση. Η ΓΗΠΕΛ είναι μια νεκρή εταιρία. Δεν έχω κανένα δείγμα ότι θα προκύψει. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τρίχες. Ο Βωβός είναι ένας χρεοκοπημένος επιχειρηματίας που δεν υφίσταται. Πλέον είναι η Alpha Bank που μπορεί να κάνει το εμπορικό τους κέντρο. Εάν μας έφτιαχναν ένα γήπεδο και μας το χάριζαν θα κάναμε συζήτηση να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν μας το έχουν πει αυτό. Εάν βρούμε λεφτά για γήπεδο γιατί να πάμε στο Βοτανικό; Να βρούμε περιοχή με καλύτερες προϋποθέσεις. Γι΄ αυτό δεν καταλαβαίνω τη φοβερή σύλληψη περί Βοτανικού. Αν ο κ. Βγενόπουλος βάλει 5 εκατ. ευρώ να έρθει ευχαρίστως να αναλάβει και να βοηθήσω με τη ΓΗΠΕΛ. Αφού δεν έρχεται κανείς».

- Δεν σας κάνει εντύπωση ότι τα τελευταία 2-2,5 χρόνια κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για το σύλλογο;

«Είχε ιδιοκτησιακά προβλήματα. Ο μεγαλομέτοχος τον είχε εγκαταλείψει. Είναι τεράστια η ευθύνη του. Τα πράγματα χειροτέρεψαν στην οικονομία, ο Παναθηναϊκός είχε χρέη και κανείς δεν ήθελε να αναλάβει. Είναι αναπόφευκτο με αυτά τα προβλήματα να περάσει μια περίοδος για να εξυγιανθεί. Υπάρχουν κάνα- δυο άνθρωποι που βοηθούν. Δεν θέλω να πω ονόματα. Όχι οικονομικά αλλά με επαφές και γνωριμίες. Δεν είμαι τελείως μόνος μου».

- Πρέπει να γίνει εγγράφως η ανάληψη ευθυνών της ΓΗΠΕΛ;

«Βάλε ένα χαρτί λευκό να το υπογράψω. Είχα πει θα υπογράψω εάν προκύψει ευθύνη. Ισχύει αυτό. Να σας το υπογράψω. Είμαι πια ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό. Ένα απ’ όσα δεν με έχουν απασχολήσει είναι πρόβλημα με τη ΓΗΠΕΛ. Δεν έχω βρει πρόβλημα με τη ΓΗΠΕΛ».

-Με την Παιανία τι ισχύει;

«Φέτος είχε παραχωρηθεί δωρεάν. Φαντάζομαι ότι εάν ζητηθεί και του χρόνου θα γίνει αλλά εγώ θέλω να κάνουμε άλλη συμφωνία».

- Έχετε κάνει προσπάθεια για άλλο χώρο;

«Υπάρχει ένας μεγάλος Δήμος της Αθήνας όχι των Αθηναίων, που έχει πολύ ωραίο χώρο και ενδιαφέρονται να πάμε εκεί. Η σκέψη είναι να αναπτύξουμε εκεί ένα δεύτερο προπονητικό κέντρο. Η Παιανία είναι το καλύτερο προπονητικό κέντρο στην Ελλάδα. Εάν μπορέσουμε να την αποκτήσουμε με τυπικό κόστος, θα είναι το καλύτερο. Για να μην έχουμε εξάρτηση κοιτάζουμε και κάτι άλλο. Είναι πολύ βασικό μέσα στο Λεκανοπέδιο να έχουμε χώρους για να βγάζουμε παίκτες και οπαδούς. Το έχουν κάνει όλες οι μεγάλες ομάδες. Εμείς προχωράμε με αυτό ανεξαρτήτως με την Παιανία».

- Στη σύμβαση παραχώρησης της Παιανίας υπήρχε όρος ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν μπορούσε να πάρει χρήματα από την ΠΑΕ;

«Το έχω ακούσει αλλά δεν έχει υποπέσει στη δική μου αντίληψη ότι υπάρχει αυτός ο όρος. Το κοιτάζουμε ήδη. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να εξαρτάται από την καλή θέληση του Καπετάνιου. Κοιτάζουμε και άλλες περιοχές γιατί θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία τώρα που η γη είναι φθηνότερη. Έχουμε βρει αρκετά οικόπεδα. Να σας εξηγήσει κάποιος από την ΠΑΕ τι γίνεται με την Παιανία».

- Ποιος να μας το δείξει; Ο οικονομικός διευθυντής ο κ. Στάμος; Αυτός είναι άνθρωπος του Βαρδινογιάννη.

«Είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και ικανό στέλεχος. Τον γνώρισα σταδιακά και τον εκτίμησα. Όπως και τον κ. Παρθενόπουλο που επίσης έχει συνδεθεί με τον κ. Βαρδινογιάννη. Κάποιοι έφυγαν γιατί δεν άξιζαν, κάποιοι έδειξαν ότι αξίζουν. Δεν ξυνόμαστε, δουλεύουμε. Μας έχει βγει ο κ…ς στη δουλειά! Δεν μπορώ μόνος μου να τα κάνω όλα ούτε να βρω 30 με παρθενογένεση. Έχω εμπειρία και μπορώ να αξιολογήσω στελέχη».

- Πριν εμφανιστεί ο Τσάκας, είχε βρεθεί μαζί του ο Γόντικας όπως επιβεβαίωσε και αυτός. Πώς εσείς δικαιολογείτε ότι επί προεδρίας σας ο Γόντικας συμμετείχε στη διοικούσα επιτροπή που έπρεπε να διαλευκάνει το θέμα Τσάκα;

«Ο Γόντικας ήταν πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Όταν ξεκίνησα στη «Συμμαχία» δεν είχα πρόθεση να συμμετάσχω στη διοίκηση αλλά να οργανώσω την κατάσταση. Ο Γόντικας παραιτήθηκε όταν δεν άντεχε στην πίεση και στους κινδύνους της θέσης με τα χρέη. Τον Γόντικα τον βρήκα στον Παναθηναϊκό και μετά έφυγε».

- Αυτοί οι άνθρωποι έπαιζαν με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δώσατε περιθώριο 20 ημερών στον Τσάκα. Σε ποιο σημείο είναι οι αγωγές στον Τσάκα;

«Οι αγωγές στην Ελλάδα κάνουν 3-4 χρόνια να εκδικαστούν. Για απλές δυσφημίσεις και αγωγές η δικαιοσύνη δεν κάνει γρηγορότερα. Έχει γίνει αγωγή. Εκείνη την περίοδο είχαμε χιλιάδες θέματα και καθημερινά ασχολούμασταν με τον Τσάκα. Ήταν πολύ σημαντική βοήθεια του κ. Βγενόπουλου τότε γιατί μας είπε πώς να ξεσκεπάσουμε τον Τσάκα. Και έτσι έγινε».

- Τι πιστεύετε ότι ήταν ο Τσάκας;

«Δεν μπορεί να μην είχε κάποια πλάτη. Αλλά ήταν και απατεώνας».

- Μπορεί να μεγαλώσει η χωρητικότητα της Λεωφόρου;

«Το πιο ρεαλιστικό σενάριο μεσοπρόθεσμα είναι να μείνουμε στη Λεωφόρο και σε πρώτο στάδιο να μεγαλώσουμε τη χωρητικότητα στο όριο του δικού μας χώρου. Ανακατασκευάζοντας το γήπεδο κομμάτι – κομμάτι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Να παγιωθούμε στο σημερινό γήπεδο και βλέπουμε. Παρόλο που θα θέλαμε μια μεγαλύτερη έδρα αλλά μια έδρα ακόμα και 25.000 θέσεων θα ήταν καταπληκτικό να το είχαμε. Θα προτιμούσα βέβαια να είναι 40.000».

- Πιστεύουμε ότι η επιλογή Νταμπίζα είναι λάθος από την αρχή έως το τέλος. Είχαμε πει στον Γιάννη Αλαφούζο ότι δεν δεχόμαστε τον Νταμπίζα να πατήσει το πόδι του στη Λεωφόρο. Δεν εγγυόμαστε για τίποτα. Εσείς είπατε ότι θα τον έχετε σαν τεχνικό σύμβουλο. Δεν τον αποδέχομαι τον Νταμπίζα. Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος.

«Εγώ πήρα τον Νταμπίζα από τη Νιουκάσλ. Ο Νταμπίζας ήταν τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και από αυτά τα δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα. Αν θέλετε να παραμυθιάζεστε μεταξύ σας ότι ο Νταμπίζας είναι ο Ολυμπιακός και ότι γράφουν δικοί σας δημοσιογράφοι εγώ δεν θα ακολουθήσω . Εάν δεν θέλετε φεύγω και εγώ. Αν δεν έχω το δικαίωμα να έχω άποψη ποιον διαλέγω και ποιον εμπιστεύομαι τότε δεν μπορώ να διοικήσω. Έβαλα τα λεφτά μου. (Ακολουθεί ένταση...) Δεν είχα καμία διάθεση να γίνω πρόεδρος».

- Αν νομίζεις ότι πρέπει να φύγεις, να φύγεις…

«Αναγκάζομαι να διοικήσω γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος. Όταν παίρνω μια απόφαση την ακολουθώ έως το τέλος. Στηρίζω μέχρι το τέλος έναν άνθρωπο».

- Ποιο ήταν το βιογραφικό του Νταμπίζα για τεχνικός διευθυντής;

«Πρώτα είδα τον Λεωνίδα Βόκολο. Ήταν στην εθνική Ελλάδας. Θα ήμουν ευτυχής εάν μου έλεγε ότι αφήνει την εθνική για τον Παναθηναϊκό. Συζήτησα με τον Φύσσα. Πάλι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να φύγει πριν ολοκληρωθεί η φάση της εθνικής του χρόνου. Εξετάσαμε την περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Επέλεξε τον δρόμο να είναι μάνατζερ. Ήρθαν αρκετοί ξένοι αλλά είχα κακή εμπειρία με ξένους και την είχα πατήσει. Ο Φάμπρι με αποσταθεροποίησε. Ένα μεσημέρι φάγαμε με τον Καραγκούνη. Μιλώντας μαζί του μου είπε ότι ένας πολύ έντιμος και σοβαρός άνθρωπος είναι ο κουμπάρος του ο Νταμπίζας. Μου είπε ότι ο Νταμπίζας είναι Άρης.

Ο Καραγκούνης δεν μου είπε «πάρε τον Νταμπίζα». Μου έδωσε το τηλέφωνό του και τον παρακάλεσα να τον πάρει και να του πει ότι θα τον πάρω τηλέφωνο. Όταν μιλήσαμε με τον Νταμπίζα με εντυπωσίασε ο μετρημένος λόγος και η σοβαρότητά του. Ο Αναστασίου είναι ένα πολύστροφο μηχάνημα. Θεώρησα ότι αυτός ο συνδυασμός θα ήταν πάρα πολύ καλός. Τον Δημήτρη Σαραβάκο ο Νταμπίζας μου τον σύστησε. Πιστεύω ότι φτιάχνοντας μια νέα ομάδα έπρεπε να επιλέξουμε νέους ανθρώπους. Εάν πηγαίναμε σε έναν μέτριο φορεμένο προπονητή θα μας έβγαινε λάθος. Οι συμβατικές λύσεις αποφέρουν συμβατικά αποτελέσματα. Ήθελα να βρούμε ανθρώπους που να είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές, να έχουν μεγάλη εμπειρία, να είναι μείγμα ελληνικής και ευρωπαϊκής νοοτροπίας.

Σαν ράτσα υπερτερούμε σε πολλά από τους Δυτικούς αλλά έχουν και οι Δυτικοί χαρίσματα που δεν έχουμε. Θέλουμε μια υπέρβαση. Δεν μπορούσαμε να πάμε συμβατικά. Δεν έχουμε 50 εκατ. ευρώ αλλά και τόσα να είχαμε θα ανταγωνιζόμασταν ομάδες 200 εκατ. ευρώ μπάτζετ. Πρέπει να είμαστε αντάρτες. Να βγούμε από τον υπόνομο και να πολεμήσουμε».

Για το πως θα χειριστεί τις αντιδράσεις:

«Το θεωρώ δεδομένο οτι θα τον γιουχάρουν. Πιστεύω όμως οτι θα είναι από τις λίγες περιπτώσεις που από την δουλειά του θα αποδείξει οτι είχα δίκιο που τον επέλεξα. Έλλειπε γιατί ήταν στο εξωτερικό, μόλις θα γυρίσει θα δώσει μία συνέντευξη. Δεν το περίμενα ποτέ αυτό. Οτι δηλαδή, ο κόσμος θα αντιδρούσε έτσι για έναν παίκτη που έπαιξε σε μία αντίπαλη ομάδα για τρία χρόνια και έφυγε στο εξωτερικό και τώρα μετέχει σε τεχνική διοίκηση. Από τα τρία Πρωταθλήματα που έπαιξε, κέρδισαν το 1. Εξηγείστε μου γιατί δεχτήκατε τον Κυράστα; Δεν ήταν ίδια περίπτωση; Δεν έχει πει κανείς πως είναι Παναθηναϊκός. Αλίμονο αν ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να απορροφήσει έναν άνθρωπο που έχει παίξει σε άλλη ομάδα. Λέτε και ξαναλέτε οτι έχει συνεργαστεί με τον απατεώνα Κόκκαλη, αλλά έφυγε από την Ελλάδα. Κάτι λέει αυτό. Και σας ξαναλέω γιατί δεν υπήρξαν αντιδράσεις με τον Κυράστα. Το δέχομαι οτι ο Ολυμπιακός του Κυράστα δεν ήταν τίποτε, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ οτι ο Νταμπίζας έχει κολλήσει τον ιό».

Για τον Βονόρτα:

«Η ομάδα είναι ο Αναστασίου, ο Νταμπίζας, ο Σαραβάκος, ο Βονόρτας, ο Ρούτερ και Βος. Ο Βονόρτας είναι πολύ σοβαρός. Ήταν η μεγαλύτερη και καλύτερη έκπληξη. Τον είχα γνωρίσει στην Αυστρία και μου είχε κάνει θετική εντύπωση. Είναι απίστευτος και έχει μεγάλο μέλλον στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα θα του δώσει πολλές εμπειρίες και τον βλέπω μελλοντικό προπονητή του Παναθηναϊκού».

Για την διαφορά διοίκησης και οργανωμένων:

«Έχουμε μπερδέψει τους ρόλους μας. Οι οργανωμένοι έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στον Παναθηναϊκό. Στηρίξατε τον Παναθηναϊκό και βάλατε πλάτη. Η διοίκηση αλλιώς σκέφτεται... Δεν γίνεται να κρίνεται με την αγνή Παναθηναϊκή κριτική. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει οτι δεν παίρνω τα ερεθίσματα του κόσμου. Δεν αρνιέται κανείς οτι ο Ολυμπιακός είναι αυτός που ήταν. Έχουν έρθει στα γραφεία μου έχουν πετάξει χειροβομβίδες. Έχουν έρθει στα γραφεία μου. Ολυμπιακοί ήταν, απλά η αστυνομία δεν έχει αρκετά στοιχεία».

Για την περίπτωση Φιγκερόα:

«Είναι μία περίπτωση που μας ενδιαφέρει. Έχουμε και άλλες δύο, αλλά θέλουμε τον Φιγκερόα. Δεν έχουμε συζητήσει για λεφτά. Αυτό που είπαμε στον μάνατζέρ του είναι οτι το μπάτζετ μας είναι περιορισμένο»

Για τους Έλληνες προπονητές:

«Ο κ.Τσιώλης. Μου τον είχαν προτείνει πολλοί, αλλά είδατε πως φέρθηκε μετά το Κύπελλο. Προσπάθησα να βρω κάτι που να είναι υψηλού επιπέδου. Θέλαμε μία επιλογή που να έχει σχέση με την Ελλάδα γιατί “καήκαμε” από την επιλογή Φερέιρα»

Για τον Βασίλη Κωνσταντίνου:

«Έχει αρχ...ια και έχει το θάρρος της γνώμης του. Δεν έχω παράπονα από αυτόν. Από τον Ελευθεράκη έχω. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν συγκρουόταν καθόλου. Είναι καλό παιδί».
Keywords
γηπελ, γηπελ, alpha bank, παναθηναικος, συμμετοχή, νέα, ελλαδα, οφείλεται, εκλογες, γκαλοπ, βγενόπουλος, πεκ, μμε, forthnet, εισιτήρια, κατσουρανης, τραπεζες, alpha, φερειρα, σχολεια, ΑΕΚ, καλοκαιρι, λύση, υφίσταται, συλληψεις, αθηνα, ολυμπιακος, αρης, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αποτελεσματα, τσακας, χωρες, το θεμα, αδεια, αστυνομια, δουλεια, δωρεαν, εδρα, εθνικη, θαρρος, θεμα, καριερα, μμε, ξυλο, οικονομια, ολλανδια, ονειρα, ονοματα, πειραιως, περιοδος, πιεση, ραδιοφωνο, τηλεοραση, τηλεφωνο, φιλια, alpha, αγωγη, αυξηση, αυστρια, αλαφουζος, αλτρουισμος, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, απιστευτα, απλα, βοηθεια, βοτανικος, βυντρα, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, γραφεια, δανειο, δεδομενο, δευτερο, δημος, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δωσει, δειγμα, δοθηκε, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ευρω, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, εργα, εξυπηρετηση, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, εταιρια, ετων, ευθυνη, εφυγε, ιδεα, ιδια, η δικη, ισχυει, υφίσταται, θεωρια, εικονα, καχυποψια, κυβερνηση, κυπελλο, λαθη, λαθος, λεφτα, λεωφορος, λύση, λογο, μισθος, μυαλο, νικο, νοημα, ομαδα, παντα, οικοπεδα, οικογενεια, οπωσδηποτε, ορος, ουσια, οφείλεται, παμε, πεκ, προβληματα, πρωι, ρολο, σεζον, σεναριο, συζητηση, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σχεδιο, τρια, φημη, φορα, χαθηκε, χρονος, ανηκει, νταμπιζας, δικαιωμα, δικαιωματα, δικιο, ειπαμε, εξαρτηση, χωρα, κομματι, κωνσταντινου, λευκο, μεθοδος, μια φορα, μπροστα, ογκο, ομαδες, πακετο, θελω να, θεματα, ωραιο, χερια
Τυχαία Θέματα