Άλλο προστασία προϊόντος, άλλο αποσιώπηση-λογοκρισία

Έγγλημα στην Ελλάδα δεν είναι να σκοτώσεις, αλλά να πεις πως κάποιος σκότωσε!
Σε κάθε ευκαιρία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπενθυμίζει τα εις βάθος ριζωμένα φιλο-ολυμπιακά αισθήματά της και φυσικά τα αντι-Παναθηναϊκά κριτήρια, με βάσει τα οποία παίρνει τις όποιες αποφάσεις της.

Το σκεπτικό να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του της «πράσινης» ΠΑΕ και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας μόνο ερωτηματικά προκαλεί και κορυφώνει το αίσθημα της αδικίας για την εκνευριστικά μονόπλευρη αντιμετώπιση των θεμάτων. Γιατί, από τη
στιγμή που αποφάσισε να «υπερασπιστεί» το ελληνικό ποδόσφαιρο, έπρεπε τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου, να ασκήσει πειθαρχική δίωξη και κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η ΕΠΟ, η οποία όπως όλα δείχνουν θα διοικείται σύντομα από τον «ερυθρόλευκο» Γιώργο Σαρρή, φίλαθλο της ομάδας του Πειραιά και ιδρυτή -όπως φημολογείται- συνδέσμου του Ολυμπιακού στη Χίο, φανερώνει το πρόσωπό της στη φίλαθλη Ελλάδα. Στο κοινό που έχει γυρίσει με τον πλέον πειστικό τρόπο την πλάτη του στο άθλημα και έχει εγκαταλείψει τις κερκίδες.

Πρέπει, φυσικά, να έχουμε κατά νου πως δυσφήμιση ενός προσώπου, ενός θεσμού, ενός προϊόντος είναι πάνω από όλα οι πράξεις του ιδίου και όχι η δημοσίευση τους. Αν αρχίσουμε να διώκουμε ποινικά τη δημοσίευση των κακώς κειμένων του ποδοσφαίρου, αντί να πολεμήσουμε τα ίδια τα κακώς κείμενα, τότε περισσότερο ως επιχείρηση αποσιώπησης-λογοκρισίας θυμίζουν οι κινήσεις, παρά ως «προστασία του προϊόντος».

Εκτός και αν ο Παναθηναϊκός έγραψε κάπου στις ανακοινώσεις του ψέματα. Οπότε καλώς διώκεται.

- Είναι λοιπόν ψέμα το γεγονός πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού «κουβαλάει» ποινική δίωξη για τα στημένα επεισόδια, υπόθεση η οποία δεν έχει ακόμα κλείσει;
- Είναι ψέμα η διαιτησία στο ντέρμπι της ντροπής πριν δύο χρόνια;
- Είναι ψέμα τα επεισόδια που ακολούθησαν;
- Είναι ψέμα η σχέση δούναι και λαβείν με τις μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας;

Πού ήταν η αθλητική δικαιοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις; Πουθενά! Άρα δεν είναι ψέμα ούτε ο «πλήρης έλεγχος των θεσμικών οργάνων».

Μέχρι τον αθλητικό δικαστή έφτασε την περυσινή σεζόν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα, επειδή είχε παράπονα από τη διαιτησία. Επειδή είχε το σθένος να πει αυτό που έβλεπε όχι μόνο ο ίδιος, αλλά όλοι οι υγιείς φίλαθλοι που σταμάτησαν να πηγαίνουν στο γήπεδο.

Τις ίδιες ημέρες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Τοροσίδης, Πάντελιτς, Μανιάτης έβριζαν με λεξιλόγιο λιμενεργάτη της δεκαετίας του ’60 τον διαιτητή Κωνσταντινέα στη φυσούνα του γηπέδου της Ξάνθης. Ο Γιώργος Σαρρής δήλωνε τότε πως δεν θα αρκεστεί στην απολογία Φερέιρα, αλλά θα κληθούν όλοι όσοι έχουν καταφερθεί κατά διαιτητή. Ακόμα… περιμένουμε.

Αν πάμε και λίγο πιο πίσω τότε θα θυμηθούμε δύο προέδρους της Σούπερ Λίγκας. Τον πρώην και τον νυν. Τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Μώραλη. Ο πρώτος δημιούργησε δεδικασμένο αθώωσης για δηλώσεις όπως «έγκλημα κατά της Ελλάδας», ε
Keywords
Τυχαία Θέματα