The NextGen...(are you) serious?

Τι δεν θα διαβάσετε στους «αντικειμενικούς»: 1) ανεπίσημο τουρνουά, 2) Έλληνες διαιτητές, 3) τέσσερις αποβολές σε τέσσερα εντός έδρας ματς, 4) Παπαπέτρου γιος σε δράση και πατέρας παρέα με Θεοδωρίδη!
Με (όχι και τόσο μεγάλη πια) έκπληξη αντικρίσαμε πρόσφατα πρωτοσέλιδα «αντικειμενικών» εφημερίδων να υμνούν την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού για την πρόκριση της στις 8 καλύτερες ομάδες του επονομαζόμενου και... Τσάμπιονς Λιγκ Νέων.

Ραδιοφωνικοί
σταθμοί που αυτοδιαφημίζονται ως ουδέτεροι έκαναν μέχρι και ζωντανή σύνδεση με το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και ενημέρωναν για την εξέλιξη του σκορ μεταξύ του Ολυμπιακού και της Άντερλεχτ.

Ξαφνικά, θυμήθηκαν την ομάδα Νέων του ΟΣΦΠ, τους παίκτες της οποίας κοσμούν με διάφορους χαρακτηρισμούς του τύπου «τα φοβερά μωρά», «οι μικροί ήρωες», «το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου». Βάσει, βέβαια, όσων διδάσκει η πρόσφατη ιστορία θα ήταν πιο ρεαλιστικό αν έγραφαν για τους μελλοντικούς… δανεικούς στα διάφορα χωριά της Σούπερ Λίγκας ή και της Football League.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, αν θέλουμε να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια και όχι ό,τι πλασάρουν οι «αντικειμενικές» φυλλάδες ως δήθεν πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα φιλικού χαρακτήρα τουρνουά που ΔΕΝ αποτελεί διοργάνωση της UEFA. Είναι ένα ανεπίσημο τουρνουά με πολλά κενά στην διεξαγωγή του, όπως το γεγονός πως τα παιχνίδια της νοκ-άουτ φάσης είναι μονά (στην έδρα της μίας ομάδας) και οι διαιτητές προέρχονται από τη χώρα του γηπεδούχου.

Η νίκη – πρόκριση στους «8» του Ολυμπιακού επί της Άντερλεχτ υμνήθηκε σε τέτοιο βαθμό από τα ελληνικά ΜΜΕ που θα νόμιζε κανείς πως κατέκτησαν κάποιον διεθνή τίτλο οι «πιτσιρικάδες» της ομάδας του Πειραιά. Σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος απέβαλε από το ρεπερτόριό του το γεγονός πως πρόκειται για ένα ανεπίσημο τουρνουά, αντίστοιχης αξίας με αυτά στα οποία λαμβάνουν μέρος ομάδες κατά την καλοκαιρινή τους προετοιμασία.

Οι ακόμα μεγαλύτερες «ομορφιές» αφορούν τη διαιτησία στους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού. Ακόμα και σε νεανικά φιλικά τουρνουά, αν αυτά πρόκειται να προβληθούν από τον Τύπο, χρησιμοποιούνται τα… γνωστά μέσα για να έρθουν οι επιτυχίες, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς που από νεαρή ηλικία οι μελλοντικοί δανεικοί μπολιάζονται με την πειραιώτικη λογική «ο Ολυμπιακός να κερδάει και οι άλλοι...».

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε πως η φράση αυτή καθιερώθηκε από τον μπαμπά Σπάθα στα χρόνια της πρώτης Παράγκας (ο γιος του που ακολουθεί τα χνάρια του, αποδεικνύει πως πράγματι το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά) . Συμπτωματικά, στο φετινό «Τσάμπιονς Λιγκ Νέων» σφύριξε στον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ (είδε κόκκινη κάρτα παίκτης των κανονιέρηδων) ο Τάσος Παπαπέτρου. Σας λέει κάτι το επώνυμο; Ναι καλά μαντέψατε... Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση «μήλου -μηλιάς», καθώς είναι γιος του γνωστού και μη εξαιρεταίου Γιάννη Παπαπέτρου που μεσουρανούσε επί Παράγκας (δεν θα ξεχαστεί ποτέ το 1-2 του ΟΣΦΠ επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα το 1998). Ο μπαμπάς μάλιστα Παπαπέτρου είχε δώσει το παρόν στο παιχνίδι για να παρακολουθήσει τον γιο του και σύμφωνα με δημοσιεύματα ιστοσελίδων, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Σάββα Θεοδωρίδη, αφού τους δύο άνδρες φέρεται πως συνδέει φιλική σχέση.

Εκτός της Άρσεναλ, στο Φάληρο ο Ολυμπιακός φέτος αντιμετώπισε και:

- Την Αθλέτικ Μπιλμπάο

- Τη Μαρσέιγ, που έκλεισε τον αγώνα με 9 παίκτες (απέβαλε δύο παίκτες της ο διαιτητής Βρακάς)

- Την Άντερλεχτ, οι παίκτες της οποίας μετά τη λήξη του αγώνα διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Καμπαξή, για το εις βάρος τους πέναλτι και την αποβολή ποδοσφαιριστή της βελγικής ομάδας.

Εκτός αυτών, να σημειώσουμε πως στο τουρνουά παρόλο που καλούνται οι καλύτερες ομάδες από τις ευρωπαϊκές χώρες, ο πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός αρνήθηκε να συμμετάσχει, ενώ δεν έλαβαν μέρος ούτε οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν, Μπάγερν Μονάχου, Πόρτο, Μπενφίκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα