O καταπράσινος Αγιος Βασίλης

Πώς η Coca-Cola πάχυνε και κοκκίνισε τον Αγιο της Πρωτοχρονιάς...Η ιστορία αποτελεί μάθημα για τους διαφημιστές. Πώς μια αμερικάνικη εταιρεία που θέλει να μπει σε μια «προβληματική» αλλά πολλά υποσχόμενη αγορά, όχι μόνο τα καταφέρνει, αλλά παραποιεί και τις παραδόσεις χωρών με ιστορία αιώνων!

Λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η αμερικάνικη εταιρεία
αναψυκτικών της Coca-Cola προσπαθεί να ξεφύγει από τα στενά όρια των ΗΠΑ και να μπει στις ευρωπαϊκές χώρες. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες είναι εξαθλιωμένες και διανύουν περίοδο τεράστιας οικονομικής ύφεσης.

H Coca-Cola «γέννησε» τον αναψοκοκκινισμένο καλοθρεμμένο παππούληΕνας από τους διαφημιστές της εταιρείας άκουσε την ιστορία των Χριστουγέννων, για τον Αγιο Βασίλη (στους καθολικούς Αγιο Νικόλαο), ο οποίος μοίραζε δώρα και χαρά στα παιδιά. Ετσι δημιούργησε τον ευτραφή παππούλη, τον έντυσε στα χρώματα της Coca Cola και τον τοποθέτησε εκτός από τις σελίδες εφημερίδων και περιοδικών και στους πολυσύχναστους δρόμους των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων όπου μοίραζε δωρεάν το ζαχαρούχο αναψυκτικό.

Αυτό που δεν περίμενε ο διαφημιστής ήταν ότι θα άλλαζε τις παραδόσεις των ευρωπαϊκών χωρών, οι κάτοικοι των οποίων πίστεψαν ότι ο ερυθρόλευκος Αγιος Βασίλης ήταν αμερικάνικο έθιμο και σιγά – σιγά το υιοθέτησαν!

Δείτε μια συλλογή από χριστουγεννιάτικες κάρτες, προτού ο Αγιος Βασίλης πέσει θύμα της μεγαλύτερης και πιο επιτυχημένης διαφημιστικής εκστρατείας όλων των εποχών που μετέτρεψε έναν λιπόσαρκο Αγιο σε εναν παχύ ερυθρόλευκο παππού.

pao1908.history
Green Santa
72
υπομονή
Keywords
Τυχαία Θέματα