And what about... χρεοκοπία;

Πριν οκτώ μήνες τα ΜΜΕ ασχολούνταν νυχθημερόν με την επικείμενη χρεοκοπία του Παναθηναϊκού. Σήμερα κι ενώ τα οικονομικά είναι πολύ χειρότερα, το πρόβλημά τους είναι η... ποιότητα ποδοσφαίρου! «Ποτς γκένεν αυτό;» που θα αναρωτιώταν κι ο Ογκουνσότο!
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Γιάννης Αλαφούζος το είπε ξεκάθαρα: «Φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για να πάρουμε άδεια». Δυο – τρεις μέρες πριν απολυθεί ο προπονητής Ζεσουάλδο Φερέιρα οι «έγκυροι» «δημοσιογράφοι» (ναι, εσκεμμένος είναι ο πλεονασμός εισαγωγικών) πληροφόρησαν το παναθηναϊκό κοινό ότι ο Πορτογάλος δεν έχει πληρωθεί ούτε πέρυσι, ούτε εφέτος!

Αν προσθέσουμε στη συνταγή – καταστροφής και τους δυο - τρεις – τέσσερις «διακανονισμούς» που έχουν γίνει με τους ποδοσφαιριστές από τον περασμένο Μάρτιο, γίνεται αντιληπτό ότι το… μαγαζί τρέχει χωρίς χρήματα. Αλλωστε ο Αλαφούζος έχει επαναλάβει ότι ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι θα έβαζε χρήματα.

Αυτά βέβαια, είναι… λεπτομέρειες και ουδόλως ενδιαφέρουν τους «έγκυρους» «δημοσιογράφους», οι οποίοι παρεμπιπτόντως πριν από οκτώ μήνες «σκίζονταν» με συνεχόμενα πρωτοσέλιδα για τα οικονομικά του Τριφυλλιού. Τότε έγραφαν ότι η ομάδα χρεοκόπησε… Σήμερα κι ενώ έχει περάσει ένα οκτάμηνο, κι ενώ έχουν προστεθεί στον… λογαριασμό κι άλλοι μισθοί, κι άλλες αποζημιώσεις για τους εκδιωχθέντες Κατσουράνη και Φερέιρα, κανείς δεν ασχολείται με τη χρεοκοπία, αλλά με την… ποιότητα του ποδοσφαίρου και το 4-2-3-1 και τις τελικές προσπάθειες!

Άλλη πονεμένη ιστορία αυτή με τις τελικές προσπάθειες. Όταν το 2009 ο Παναθηναϊκός είχε πολλαπλάσιες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλη ελληνική ομάδα, το πρόβλημα ήταν ο χαρακτήρας του τότε προπονητή που μιλάει άσχημα στους παίκτες…

Μη χασκογελάτε, καταγεγραμμένα είναι όλα αυτά! Όπως επίσης καταγεγραμμένη είναι η εκκωφαντική σιωπή όλων ανεξαιρέτως των ΜΜΕ στην παράγκα και στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και φυσικά στα διαιτητικά εγκλήματα που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση με μοναδικό ευνοημένο τον ίδιο σύλλογο εδώ και 16 χρόνια.

Επιστροφή στα πρόσφατα γεγονότα. Τον περασμένο Μάρτιο, στην περίφημη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε προαναγγελθεί είχαν εξασφαλιστεί σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τους μετόχους Ανδρέα Βγενόπουλο και Αδαμάντιο Πολέμη, καθώς και από τον Θοδωρή Βασιλάκη και τα οποία σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα θα έφταναν και τα 4,5 εκατ. ευρώ αν έμπαινε ως μέτοχος και ο Γιάννης Αλαφούζος! Ωστόσο η προδοτική παραίτηση των προσκείμενων στην οικογένεια Βαρδινογιάννη μελών του ΔΣ Χατζηνικολάου, Τζήμα και Λουμίδη, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με άμεσο αποτέλεσμα τη διακοπή της ΑΜΚ, η οποία ολοκληρώθηκε μερικούς… μήνες αργότερα όταν και συλλέχθηκε το «τρομακτικό» ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ!

Προσέξτε. Τον Μάρτιο υπήρχαν 3,5 εκατομμύρια και η ομάδα χρεοκοπούσε. Οκτώ μήνες αργότερα κι ενώ έχουν μπει μόλις 2,2 εκατομμύρια (με τις 500.000 να είναι λειτουργικά έξοδα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας) δεν ακούγεται ούτε κουβέντα για την οικονομική θηλιά που έχει τυλιχτεί γ
Keywords
Τυχαία Θέματα