Άνταμς: «Δουλειά μας ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα»

Μία από τις σπουδαιότερες αθλήτριες που έχουν φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι, η Μόνικα Άνταμς, μίλησε για το πρωτάθλημα που πανηγύρισε με τον Παναθηναϊκό, τον αλησμόνητο κόσμο, τη Ρούξι, την Ξανθή, για το τι είπε στους οπαδούς του ΟΣΦΠ και για τον μοναδικό Τάφο του Ινδού...
Από τη μακρινή Αλαμπάμα η πρώην βολλεϋμπολίστρια του Τριφυλλιού και νυν προπονήτρια, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει φορέσει την πράσινη φανέλα, η Μόνικα Άνταμς, έκανε ποδαρικό στο panathinaikos1908.gr . Ο δυναμισμός της, το πάθος της, η ενέργειά της,
η τρέλα της είναι στοιχεία που κάθε αθλητής που τα έχει δεν μπορεί από το να στοχεύει στην κορυφή! Αυτή η μαχητικότητα στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα είναι που κάνει τον Παναθηναϊκό να διαφέρει και τα λόγια της Άνταμς ας είναι ένας λαμπρός οδηγός για όλους!

Η Μόνικα Άνταμς πέρασε από το Τριφύλλι τη σεζόν 2007-08, κατέκτησε το ντάμπλ με τον Παναθηναϊκό και γράφτηκε και αυτή στη μεγάλη λίστα των κορυφαίων αθλητριών που πέρασαν από το Σύλλογο και από ένα τμήμα γεμάτο επιτυχίες, που για άλλες ομάδες φαντάζουν και θα φαντάζουν για χρόνια… όνειρο τρελό!

«Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι τις συμπαίκτριές μου, τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε κάθε αναμέτρηση μας αλλά και την ελληνική κουζίνα!».

-Ποιες συμπαίκτριες σου θυμάσαι έντονα και γιατί;

«Τη Ρούξι! Πώς να το πω, δεν ήταν απλά μια συμπαίκτρια. «Τα σπάγαμε» παρέα…».

-Νοσταλγείς τις στιγμές στον Τάφο του Ινδού;

«Φυσικά και νοσταλγώ το «σπίτι» μας αλλά περισσότερο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που δημιουργούσαν φανταστική ατμόσφαιρα».

-Θυμάσαι συνθήματα;

«Δεν έμαθα ποτέ ακριβώς τα συνθήματα αλλά τρελαινόμουν με την μουσική και τον ρυθμό τους τόσο που ένιωθα πραγματικά ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ».

-Οι οπαδοί του ΠΑΟ είναι οι καλύτεροι που έχεις συναντήσει;

«Ασυζητητί είναι οι καλύτεροι. Ιδιαίτερα σε ένα άθλημα όπως είναι το γυναικείο βόλλεϋ δεν το συναντάς αυτό».

-Τη χρονιά που έγινε το 0-2 υπέρ του Ολυμπιακού εσύ όχι μόνο δεν φοβήθηκες αλλά θυμάμαι ότι «κάτι» γύρισες και είπες στους αντίπαλους οπαδούς; Θέλεις να το μοιραστείς μαζί μας;

«Τρελάθηκα εκεί! Τους είπα θα ξαναγύριζα. Αρνιόμουν στη σκέψη να αφήσουμε στον Ολυμπιακό τον τίτλο. Μετά το 0-2, θυμάμαι έπαιζα σαν να μην υπήρχε καμία άλλη στον κόσμο σαν εμένα. Ζήσαμε με όλα τα κορίτσια απίστευτες στιγμές. Το πιστεύαμε».

-Από πού πήγαζε αυτή η σιγουριά;

«Πάντα την είχα κάποιες φόρες περισσότερο όμως. Απλά είχαμε αφήσει τον αντίπαλο να πάρει τα ηνία ενώ αυτό δεν ήταν η δουλειά μας. Δουλειά μας ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

-Πες μας το Τοπ-3 των στιγμών σου στο Τριφύλλι;

1.Το πρωτάθλημα αξέχαστο

2.Οι συμπαίκτριές μου και όλο το σταφ της ομάδας

3.Οι οπαδοί

-Φέτος, ο Παναθηναϊκός περνάει δύσκολες στιγμές και το τμήμα βόλλεϋ κάνει μια νέα προσπάθεια. Τι συμβουλή θα ήθελες να δώσεις στις νεαρές αθλήτριες;

«Το παρελθόν δεν αλλάζει, γι’αυτό ας μην κοιτούν πίσω, να κοιτάνε μπροστά και να μην αγχώνονται. Να παίζουν κάθε αγώνα και να δίνουν ό,τι έχουν. Αφήστε τα πάντα στο τάραφλεξ!».

-Η Ξανθή Μυλωνά επέστρεψε φέτος για να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια; Θα ήθελες να της στείλεις ένα πιο προσωπικό μήνυμα;

«Ξανθή μου γειά! Μου λείπετε ρε κορίτσια! Θυμάμαι τίποτα δεν τολμούσε να χτυπήσει κάτω στο τάραφλεξ, όσο υπήρχε το σώμα της Ξανθής εκεί κάτω να βγάζει κάθε μπάλα!».

-Που βρίσκεται η Μόνικα αυτή τη στιγμή και τι κάνει στη ζωή της;

«Είμαι καλά. Τώρα είμαι σπίτι στην Αλαμπάμα, συνεχίζω να ασχολούμαι με το βόλλεϋ μόνο που τώρα είμαι προπονήτρια. Έχουμε κερδίσει πέντε σερί τίτλους και συνεχίζουμε. Η κόρη μου είναι 17 ετών και ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο με υποτροφεία στο βόλλεϋ».

-Θα ήθελες να μας πεις τις ευχές σου για τη νέα χρονιά;

«Θα μπορούσα ίσως να παίξω βόλλεϋ σε επαγγελματικό επίπεδο ακόμα μια φορά;;;;; Αλλά πάνω από όλα εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία».
Keywords
Τυχαία Θέματα