Υπουργός Παιδείας | Οικονομικός εξορθολογισμός στα ΑΕΙ

Με δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Αρβανιτόπουλος χθες, άφησε να εννοηθεί ότι πέρα από τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη με συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών θα υπάρχει και ένας οικονομικός εξορθολογισμός στα ΑΕΙ.Αναμένω ότι η θέσπιση των κριτηρίων θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο. Το Νοέμβριο θα γίνει ο διάλογος, ούτως ώστε με συναίνεση να καταλήξουμε σε αποφάσεις το Δεκέμβρη και το Γενάρη.
Θα έλεγα, επίσης, ότι η λογική είναι ακριβώς αντίθετη από
αυτήν που αναφέρατε. Πράγματι, μπορεί να υπάρξει και ένας οικονομικός εξορθολογισμός, αλλά στα ακαδημαϊκά δρώμενα αυτό δεν πρέπει να είναι το πρωτεύον. Το πρωτεύον είναι να εξορθολογίσουμε τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, για να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικά δημόσια πανεπιστήμια.
Θα δημιουργήσουμε μέσα από αυτήν τη διαδικασία και κόμβους αριστείας, γιατί εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν θύλακες αριστείας στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το καθήκον της πολιτείας είναι μέσα από μία ορθολογική διαδικασία αυτούς τους θύλακες αριστείας να τους αναδείξει και να προωθήσει μία συνολική ανάταξη και βελτίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα