Υπουργός Παιδείας | 12,5 εκατομμύρια ευρώ από τα «κλεμμένα» θα δοθούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Ευχάριστα είναι τα νέα για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς μέρος των «κλεμμένων» χρημάτων θα δοθεί στα ιδρύματα. Συνολικά, 12,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν στο Δημόσιο, μιας και ήταν μίζες ή χρήματα δεδηλωμένης παράνομης πράξης, θα ενισχύσουν οικονομικά τις σχολές, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η συγκεκριμένη ενίσχυση θα βοηθήσει χιλιάδες φοιτητές και κυρίως αυτούς που σπουδάζουν μακριά από
το σπίτι τους.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με έγγραφό του προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενημερώνει ότι το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί ως εξής:
2 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την προμήθεια καυσίμων για την θέρμανση των πανεπιστημίων, των τεχνολογικών ιδρυμάτων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, με ιδιαίτερο βάρος στα ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας. 3 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τις λειτουργικές δαπάνες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (1.750.000) θα δοθεί στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ 1,1 εκατομμύρια ευρώ θα πάει στα ΤΕΙ. Το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί για δαπάνες σίτισης φοιτητών πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω των τρεχουσών οικονομικών δυσκολιών. 2 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για δαπάνες λειτουργίας και κάλυψη εφημεριών των δύο εποπτευόμενων από το υπουργείο Παιδείας πανεπιστημιακών νοσοκομείων (Αιγινήτειο και Αρεταίειο). 2 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση και την ανάπτυξη προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, ενώ 1 εκατομμύριο ευρώ για κάλυψη αναγκών των ερευνητικών κέντρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα