Υπουργείο Παιδείας | Σύγχηση σχετικά με την ονομάσια των Ιδρυμάτων

Σύγχηση σχετικά με τη σωστή ονομασία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρωμάτων της Ελλάδας φαίνεται ότι επικρατεί όχι μόνο στα ιδρύματα αλλά και στο ιδιο το υπουργείο Παιδείας. Κάτι το οποίο φαίνεται στις παρακάτω ανακοινώσεις.

Αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου
με τα Συντονιστικά των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, άθελα του ή όχι, διαχωρίζει τα Ιδρύματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η πρώτη ανακοίνωση είναι η εξής:Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τα Συντονιστικά των ΑΕΙ και ΤΕΙ και συζήτησε την εφαρμογή των μετεγγραφών με ενίσχυση σε διδακτικό προσωπικό και κονδύλια των Ιδρυμάτων που βαρύνονται από τις μετεγγραφές καθώς και το θέμα των διαθεσίμων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
Η παραπάνω ανακοίνωση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην κοινότητα των ΤΕΙ, αφού πρόκειται για παράτυπη χρήση της ορολογίας. Η σωστή ορολογία σύμφωνα με το νόμο 4009/11 είναι Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Έτσι το υπουργείο παιδείες σε διόρθωση του για την πρώτη ανακοίνωση εκδίδει νέα διορθώμενη.
Η δεύτερη αναοίνωση είναι η εξής:Μετά το παραπάνω δημοσίευμα του esos, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την ακόλουθη νέα ανακοίνωση σε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΆΛΗΨΗ:Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τα Συντονιστικά των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και συζήτησε την εφαρμογή των μετεγγραφών με ενίσχυση σε διδακτικό προσωπικό και κονδύλια των Ιδρυμάτων που βαρύνονται από τις μετεγγραφές καθώς και το θέμα των διαθεσίμων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
Keywords
Τυχαία Θέματα