Βίαια επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομία

Δεκάδες ήταν οι φοιτητές που πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή Σαν Κριστομπάλ της Βενεζουέλας, ένα χρόνο μετά τις συγκρούσεις στη χώρα που οδήγησαν στο θάνατο 43 ανθρώπους.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία, όταν ομάδα συγκεντρωμένων πραγματοποίησε ρίψη μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Από τις συμπλοκές πέντε ένστολοι και τρεις διαδηλωτές
τραυματίστηκαν και τέσσερις φοιτητές συνελήφθησαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα Καράκας μία ομάδα υποστηρικτών του Νικολάς Μαδούρο και μία με αντιπάλους του συγκρούστηκαν.

Όλα αυτά, ενώ οι ελλείψεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα καταστήματα είναι τεράστια, με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές για να αποκτήσουν τα απολύτως απαραίτητα. Την ίδια στιγμή, τα ράφια πολλών καταστημάτων παραμένουν άδεια, ενώ σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση μόλις το 20% του λαού υποστηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο.

«Κάνουμε ειρηνική πορεία για να τιμήσουμε όσους πέθαναν», δήλωσε ένας 21χρονος φοιτητής, προσθέτοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα αυτή την περίοδο είναι χειρότερη συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. «Υπάρχει οικονομική κρίση. Η εγκληματικότητα έχει επιδεινωθεί. Στόχος μας δεν είναι η ανατροπή του καθεστώτος, αλλά να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας και να αλλάξουμε την αποτυχημένη πολιτική».
Keywords
Τυχαία Θέματα