Το Πάντειο Πανεπιστήμιο μέσα από τα μάτια μιας φοιτήτριας

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ήμουν μαθήτρια (Ψέματα! Δεν είναι και τόσος πολύς), αλλά όπως και να ΄χει αναπολώ που και που εκείνα τα ανέμελα σχολικά χρόνια. Θυμάμαι το καλοκαίρι που περίμενα με αγωνία τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης,
δε θα ξεχάσω ποτέ όταν έμαθα ότι μπήκα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η χαρά; Απερίγραπτη! Πιστεύω πως το να είσαι φοιτήτρια είναι απλό και εύκολο, όμως το να είσαι επιμελής φοιτήτρια θέλει χρόνο και καλές σημειώσεις -κάτι που κατάλαβα λίγο αργά- (ΔΕΝ ακολουθείς το παράδειγμά μου σε καμία περίπτωση). Εν πάση περιπτώσει, το Πανεπιστήμιο είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου και αποφάσισα να γράψω γι' αυτό. Συμβουλή: Για εσένα που βαριέσαι το μπλα μπλα, το καλό είναι ότι υπάρχει και φωτογραφικό υλικό. Προσοχή: Ό,τι διαβάσεις είναι προσωπική άποψη και εμπειρία.
Σπουδάζω στο Πάντειο, το πανεπιστήμιο που ασχολείται κατεξοχήν με τις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Πρόκειται για το ανώτατο ίδρυμα που με τη διδασκαλία και τα ερευνητικά ινστιτούτα που κατέχει, καλύπτει όλο το φάσμα των Κοινωνικών Επιστημών και των Επιστημών του Ανθρώπου. Αν με ρωτήσεις που βρίσκεται ακριβώς δε θα ξέρω να σου απαντήσω, κάποιοι λένε Καλλιθέα ενώ άλλοι Συγγρού. Εγώ απλά θα σου δώσω οδηγίες για το πώς να έρθεις. Eπίσης, κάποιοι δε το έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση ενώ άλλοι το θαυμάζουν. Οι απόψεις διίστανται, εγώ πάλι είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Ένα από τα πιο ήσυχα μέρη που θα βρεις στο Πάντειο είναι η τριώροφη βιβλιοθήκη. Πρόκειται για ένα κτίριο αρκετά προσεγμένο, με γυάλινο πάτωμα στη σκάλα και ένα μπορντό χαλί που ξεκινάει από το διάδρομο και φτάνει μέχρι το τελευταίο σκαλί του τρίτου ορόφου. Επιπλέον, η γκάμα βιβλίων που μπορείς να βρεις είναι μεγάλη. Εσύ που σπουδάζεις εδώ γνωρίζεις ότι δύσκολα υπάρχει άδεια καρέκλα λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Εσύ που απλά θες να έρθεις για βόλτα δε σου προτείνω να επισκεφθείς τη βιβλιοθήκη αφού απαγορεύονται όλα τα ροφήματα και η φασαρία. Γύρω από το πανεπιστήμιο υπάρχουν μικρά συνοικιακά καφέ με ωραία διακόσμηση και χαμηλές τιμές, ειδικά για φοιτητές. Εκεί μαζεύονται οι παντειακές παρέες -όπως τι αποκαλώ-. Αν πάλι προτιμάς τις κλασικές αλυσίδες με τα μικρογεύματα, μπορείς να τα βρεις και αυτά εδώ. Το αγαπημένο μου μέρος στο Πάντειο είναι ο κήπος. Πολλά δέντρα, αρκετό πράσινο και στη μέση το σιντριβάνι. Είναι σαν ένας μικρός παράδεισος και γύρω από αυτόν μεγάλα κτίρια, αρκετή κίνηση και φασαρία. Παρακολουθώ τους φοιτητές που κάθονται στο γρασίδι και στα παγκάκια όλοι έχουν κάτι να πουν. Θέματα συζήτησης; Πολλά! Από ερωτικά μέχρι πολιτικά. Ποιος είπε ότι οι νέοι δεν έχουμε άποψη για όλα;! Εμείς εδώ στο Πάντειο έχουμε πολλά κτίρια διδασκαλίας. Τόσα πολλά που μέχρι το το 2ο έτος είχα τεράστιο μπέρδεμα με τις αίθουσες. Το κτίριο της πρυτανείας που φιλοξενεί και τις γραμματείες του κάθε τμήματος είναι από τα πιο επιβλητικά κτίρια πανεπιστημίων που έχω δει. Έχει μπορντό χρώμα ενώ στο εσωτερικό του μπορείς να δεις αγάλματα των δύο ιδρυτών του. (Το πάτωμα πρέπει να είναι εμπνευσμένο από το σκάκι). Αυτό που θέλω να αλλάξει στο Πάντειο και ειδικότερα στο τμήμα μου, είναι η αργή ενημέρωση των φοιτητών όσον αφορά την εξεταστική. Πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλα πανεπιστήμια εντός και εκτός Αθήνας. Συμπεράσματα Θα μπορούσα να εργάζομαι ως ξεναγός. Και ως βοηθός ξεναγού. Ωραία η φοιτητική ζωή αλλά θέλω να πάρω πτυχίο.. (σύντομα να πάρω πτυχίο). Το Πανεπιστήμιο ανήκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχει σκοπό να καταρτίσει τον φοιτητή με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να βγει στην αγορά εργασίας. Πέρα από παρατάξεις και κομματικές ιδεολογίες θα ήταν καλό εμείς οι φοιτητές να έχουμε ένα κοινό σκοπό που να αφορά την καλύτερη λειτουργία των σχολών και την ανάδειξή τους στον υπόλοιπο κόσμο. Εγώ έκανα την αρχή. Σειρά σου!
Κωνσταντίνα Πελώνη
Keywords
Αναζητήσεις
παντειο πανεπιστημιο φοιτητρια, ??? ? ???? ?? ??????
Τυχαία Θέματα