ΤΕΙ Σερρών | Κείμενο ανεξάρτητων φοιτητών του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας για το σχέδιο «Αθηνά»

Διαβάστε το κείμενο ανεξάρτητων φοιτητών του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας για το σχέδιο «Αθηνά»Όπως γνωρίζεται, έχει γνωστοποιηθεί εδώ και λίγες ημέρες, από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, το Σχέδιο Αθηνά, το οποίο έχει διαταράξει τις ισορροπίες σε σχολές αλλα και γενικότερα την κοινωνικο-οικονομική δομή χώρας. Μια από τις σχολές που έχουν μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου είναι και το τμήμα της ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ του ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ.
Το
συγκεκριμένο τμήμα, δημιουργήθηκε το 2000 και αποτελεί είναι καινοτόμο και ξεχωριστό τμήμα στην Ελλάδα καθώς υπηρετεί έναν άμεσα αναπτυσσόμενο τομέα παγκοσμίως, αυτόν της Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας. Το πρόγραμμα σπουδών συνδέεται άμεσα με την αγορά εργασίας αφού εξειδικεύεται σε νέα προγράμματα και τεχνολογίες τα οποία είναι απαραίτητα και βοηθούν στην ανάπτυξη της χώρας, σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.
Η αναδιάρθρωση της Παιδείας είναι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την χώρα καθώς μόνο με τη σωστή κατάρτιση και γνώση θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί, λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν. Η προχειρότητα του σχεδίου είναι εμφανής καθώς ακολουθεί κριτήρια μη ακαδημαϊκά, αλλά απλής λογιστικής. Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο επιβάλει την ενσωμάτωση – κατάργηση του τμήματος μας με αυτά των Πολιτικών Δομικών Έργων, Έργων Υποδομής, Αρχιτκτονικής Τοπίου και Εσωτερικής Διακόσμησης. Η νέα σχολή που θα δημιουργηθεί ενσωματώνοντας όλες τις παραπάνω θα είναι αυτή των Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων. Το γνωστικό αντικείμενο όλων αυτών το σχολών δεν έχει καμία κοινή κατεύθυνση, πράγμα το οποίο γνωρίζουμε εμείς και προφανώς όχι το Υπουργείο. Τα προγράμματα σπουδών μας δεν έχουν καμία σχέση και συνοχή μεταξύ τους, ενώ ο τίτλος της σχολής μας απομακρύνεται. Διεκδικούμε την αυτονομία μας ως Μηχανικοί Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, καθώς μία τέτοιου είδους συγχώνευση θα οδηγήσει σε καθαρή υποβάθμιση τόσο των γνώσεων μας όσο και των δικαιωμάτων μας αύριο στην εργασία.Ο λόγος που σας στέλνουμε αυτό το mail είναι γιατί ζητάμε τη στήριξη σας στην αυριανή συνέλευση του ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ η οποία θα είναι ανοιχτή για να συζητηθεί το συγκεκριμένο. Ζητάμε τα αιτήματα μας να ακουστούν συνολικά στη κοινωνία από το δικό σας βήμα. Η συνέλευση θα γίνει αύριο στις 10.30 το πρωί. Όλοι θα είμαστε εκεί! Απαιτούμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα, το δικαίωμα στη γνώση το οποίο βίαια μας στερείται. Συντάχθηκε από μια ομάδα ανεξάρτητων φοιτητών του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα