Συνελήφθη η φοιτήτρια και συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού!

Διαβάστε Ακόμα: Φοιτήτρια στο 4 έτος στην Κομοτηνή η φερόμενη ως συνεργός του Ξηρού

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή της Σαλαμίνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η 22χρονη καταζητούμενη φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Ξηρού και ως συνδετικός κρίκος του ίδιου με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η Σπυροπούλου οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και εντός της ημέρας θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών.
Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη
μέσα σε τρεις ημέρες για την ίδια υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε το Σάββατο δύο άνδρες, τον 36χρονο «Ιάσονα» και τον 32χρονο «ταχυδρόμο» της οργάνωσης. Επίσης, την Κυριακή συνελήφθη και μια 36χρονη γυναίκα. που φέρονται ως «συνεργοί» του Ξηρού και των έγκλειστων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Από τότε, η Αστυνομία δήλωνε πως βρισκόταν στα ίχνη της 22χρονης που καταζητείτο τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μία εβδομάδα την παρακολουθούσε διακριτικά. Τις τελευταίες ημέρες, το βάρος των αστυνομικών ερευνών για τη σύλληψη της 22χρονης είχε επικεντρωθεί στα νότια προάστια της Αττικής, με ιδιαίτερη έμφαση σε Πειραιά, Δραπετσώνα και Σαλαμίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη φοιτήτρια χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Έφη Στατίδη, προκειμένου να μην εντοπιστεί.
Η φοιτήτρια από το Αίγιο φέρεται να ήταν συνδετικός κρίκος του Ξηρού με τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, άλλες πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τους δύο μήνες που καταζητείτο, η Αγγελική Σωτηροπούλου διέμενε σε σπίτια συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, που είναι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό για συμμετοχή τους στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

H μεγαγωγή της στη ΓΑΔΑ:
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως ο 39χρονος με το κωδικό όνομα «Ιάσονας», που συνελήφθη στο Γαλάτσι, είναι παλιό ίσως και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο οποίος, εκτός από τον άμεσο επιχειρησιακό ρόλο που θα είχε στο σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού, φέρεται να έχει και σημαντική θέση στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το γενετικό υλικό του 39χρονου με υλικό που είχε βρεθεί σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρεις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης.
Keywords
Αναζητήσεις
σωτηροπουλου αγγελικη φοιτητρια, σωτηροπουλου φοιτητρια
Τυχαία Θέματα