Σειρά Διαλέξεων για την υποστήριξη των Ελληνικών Πανεπιστήμιων

Σειρά Διαλέξεων στην Ελλάδα με δικά του έξοδα θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Βιοεπιστημόνων της Αμερικής με στόχο την υποστήριξη των Ελληνικών Πανεπιστήμιων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος Καθηγητής Νευροεπιστημών και Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής «Mount Sinai» της Νέας Υόρκης, Νικολάος Ρομπάκης, θα επισκεφθεί το εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και θα δώσει τις παρακάτω Διαλέξεις ύστερα από συνεννόηση με τη
Διευθύντρια του Εργαστηρίου, Καθηγήτρια Μαρία Αλμπάνη.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν οι παρακάτω διαλέξεις:

1. «Νευροπαθολογία, μοριακή βιολογία και γενετική των εκφυλιστικών διαταραχών του εγκεφάλου», Τετάρτη 28/3 και ώρες 10.00 με 11.00, Αμφιθέατρο του Ανατομείου, κτίριο Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των προπτυχιακών μαθημάτων «Φυσιολογίας ΙΙ».

2. «Mοριακή νευροπαθολογία, μηχανισμοί και θεραπευτικές προσπάθειες στην άνοια του Alzheimer», Πέμπτη 29/3 και ώρες 19.00 με 20.30, Αίθουσα Διαλέξεων του Εργαστηρίου Φυσιολογίας, κτίριο Ιατρικής Σχολής, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος «Νευροφυσιολογία».

Στο εργαστήριο του Καθηγητή Νικόλαου Ρομπάκη διεξάγεται καινοτόμος έρευνα στον τομέα της διερεύνησης της παθογένειας και παθοφυσιολογίας της νόσου του Alzheimer. Ειδικότερα, η μελέτη εστιάζεται στις κληρονομικές μορφές της νόσου και στην αποσαφήνιση των γονιδιακών μεταλλάξεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Καθηγητή Νικολάου Ρομπάκη και με στόχο την εξωστρέφεια του πανεπιστημίου, θα συζητηθεί η διερεύνηση της συνεργασίας του Εργαστήριου Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. με το αντίστοιχο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής «Mount Sinai» της Νέας Υόρκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα