Σχέση από απόσταση... Ναι ή Όχι

…Είχα ξυπνήσει από τις 8 το πρωί. Είχα πιει 3 καφέδες. Μέχρι και το gel από τα νύχια μου έβγαλα από το άγχος μου (επίπονη εμπειρία, μην τη δοκιμάσετε στο σπίτι). Τα νέα ανακοινώθηκαν και εγώ βρέθηκα να σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Κομοτηνή.
Από τη μια χάρηκα. Φοιτητική πόλη, πέρασα στη σχολή που ήθελα, δικό μου σπίτι. Από την άλλη στενοχωρήθηκα. Είχα σχέση και το τότε αγόρι μου ήταν σ’ άλλη πόλη. Και δω γεννιέται το ερώτημα…
αξίζει να κρατάς σχέση από απόσταση;
Η σχέσεις από απόσταση έχουν τα θετικά τους . Καταρχάς, δεν υπάρχει περίπτωση να «ρουτινιάσετε». Δε βρίσκεστε σε καθημερινή βάση, ο καθένας έχει τη ζωή του και απλά βρίσκεστε ένα 2ήμερο την εβδομάδα. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που είστε πέρα από το οικογενειακό σας περιβάλλον και είναι ευκαιρία να κάνετε τα πρώτα σας «φοιτητικά γυναικο-παρεΐστικα ή ανδρο-παρεΐστικα» ξενύχτια (ξέρετε τώρα… γυρνάς σπίτι 9 το πρωί, με τα παπούτσια στο χέρι και το χαμόγελο της Crest )… Και με την κοπέλα/αγόρι σας να περιμένει με το υφάκι «Τι έκανες; Που πήγες; Στην έπεσε κάνεις;» όχι μόνο δεν ευχαριστιέσαι έξοδο αλλά τσακώνεσαι κιόλας (απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μου, τέτοια ανάκριση αλλά σ’ εκείνη την ηλικία δεν είμαστε και τόσο ώριμοι και παρεξηγούμε χωρίς λόγο).
Τα αρνητικά, βέβαια, δε σταματούν εδώ. Αυτό που λέμε «Μάτια που δε βλέπονται, γρήγορα λησμονούνται» είναι αλήθεια. Καλώς ο έρωτας, καλή και η σοβαρή σχέση, αλλά εάν δε βλέπεις τον άνθρωπό σου συχνά, αρχίζουν οι τσακωμοί και οι γκρίνιες. Επίσης, πόσο σίγουροι είστε πως το ταίρι σας είναι πιστό; Επειδή το λέει; Ας γελάσω. Έτσι την πατάμε, ζώντας στην κοσμάρα μας και μετά ανακαλύπτουμε το ένα κέρατο μετά το άλλο. Άουτς. Το αν θα κρατήσετε τη σχέση σας από απόσταση, είναι καθαρά δικό σας θέμα. Θα πρέπει να το συζητήσετε με το σύντροφό σας και να πάρετε κοινή απόφαση. Εύχομαι, λοιπόν, στα «πρωτοετάκια» μας καλή αρχή, καλή φοιτητική ζωή και να κοιτάξετε να χαρείτε αυτά τα χρόνια χωρίς… εμπόδια, άγχη και τύψεις. Θα είναι τα καλύτερα της ζωής σας!
της Βερόνικας Ευθυμίου
Keywords
Τυχαία Θέματα