Πώς να ρίξεις μια... βρεφονηπιοκόμο

Ο “Δεκάλογος” του Κισλόφσκι- αριστούργημα. “Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου” του Παλαμά- έπος. Όμως είτε δεις Κισλόφσκι, είτε διαβάσεις Παλαμά, γκόμενα δε βγάζεις. Αντιθέτως, ο “Δεκάλογος” του iq magazine φωτίζει το δρόμο σου για το περιεχόμενο του εσωρούχου της εκάστοτε κοπέλας καλύτερα κι από φώτα προσγείωσης σε αεροδιάδρομο…

ΣΗΜΕΡΟΝ: Η ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ

1.Η πρώτη επαφή αποτελεί το ήμισυ του παντός. Γι’ αυτό η «προσέγγισή» σου πρέπει να κινείται στα πλαίσια του τομέα της. Έτσι, μόλις τη δεις, κρύψε τα μάτια σου με τις παλάμες σου, πλησίασέ την και μετά άνοιξε τις παλάμες και φώναξε,
χαμογελώντας, “Τζα!”.
2.Με το που θα σε ρωτήσει, ευλόγως, “Πώς σε λένε;”, απάντησε στη γλώσσα της: “Παπρφρφρς”.
3.Αν σε κοιτάξει κάπως περίεργα, γίνε μελό: “Συγχώρα με, αλλά μαζί σου γίνομαι και πάλι παιδί”.
4.Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στον παλιμπαιδισμό και την αρρενωπότητά σου. Έτσι, με σοβαρό, «αντρικό» ύφος, πες της “Ξέρεις, πηγαίνω μεγάλα νήπια”.
5.Αν αισθανθείς πως η ατμόσφαιρα το σηκώνει, απεύθυνέ της έναν γλυκό χαρακτηρισμό, έχοντας πάντα υπόψη πως συναναστρέφεται καθημερινά με μικρά παιδιά: πες την “Νινί μου”.
6.Αύξησε τα επίπεδα οικειότητας ανάμεσά σας, βάζοντας σ’ ανυποψίαστη στιγμή τα κλάματα και κατηγορώντας, ταυτόχρονα, τον Κωστάκη που σου τράβηξε τα μαλλιά.
7.Ώρα για το πρώτο ραντεβού: κοιτώντας την με μάτια γεμάτα ελπίδα, δείξε κάπου προς τα έξω και πες της “άτα”.
8.Αν δεις ότι δεν πείθεται με την πρώτη, σήκωσε τα χέρια σου στο ύψος ενός εικονικού τιμονιού και πες της “τουτούνι”. Βόλτα με αυτοκίνητο, πώς να σου αντισταθεί;
9.Όπως θα κάθεστε έξω για καφέ, άπλωσε σε ανύποπτη στιγμή το χέρι σου και χούφτωσέ την στο στήθος. Αν δεν αντιδράσει, όλα καλά. Αν σε κοιτάξει με δολοφονικό βλέμμα, πάρε απολογητικό ύφος και πες της “μαμ”.
10.Προφασίσου πως έχεις μία τεράστια συλλογή από μπιμπερό στο σπίτι σου, προκειμένου να σε ακολουθήσει. Μόλις μπείτε μέσα, τράβηξέ την απότομα κοντά σου και πες της ότι, ως βρεφονηπιοκόμος, μπορεί να σε φωνάζει “λιλιπούτειο”. Όταν σε ρωτήσει “γιατί λιλιπούτειο;”, πιάσε λάγνα τα γεννητικά σου όργανα και με άκρα παιδικότητα πες “γιατί έχω λιλί”.
Ύστερα κάνε ένα ηλικιακό άλμα και χρησιμοποίησέ το ως ενήλικας.
Δημήτρης Πετρίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα