Πανεπιστήμιο του Bedfordshire | Δημιούργησαν εφαρμογή για να τρέχουν οι υπολογιστές 10 φορές πιο γρήγορα

Οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να κάνουν τους υπολογιστές τους να «τρέχουν» μέχρι 10 φορές γρηγορότερα, χάρη σε μια web-based υπηρεσία, η οποία έχει αναπτυχθεί σε ερευνητικό έργο με επικεφαλής ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire.
Το Κέντρο Computer Graphics and Visualisation του Πανεπιστημίου του Bedfordshire, σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Groningen (Κάτω Χώρες), ανέπτυξε μια online υπηρεσία για τους σχεδιαστές λογισμικού
ώστε οι εφαρμογές να τρέχουν από την κάρτα γραφικών και όχι από τον κεντρικό επεξεργαστή. Το GPSME Toolkit επιτρέπει στον κώδικα CPU (Central Processing Unit) να μετατρέπεται σε κώδικα GPU (Graphics Processing Unit) εύκολα, μέσα σε λίγα λεπτά.
Η εκτέλεση προγραμμάτων από την GPU -αρκετά κοινή πρακτική σε PC νεότερης τεχνολογίας- επιτρέπει στα υπολογιστικά συστήματα να αποδίδουν καλύτερα, δεδομένου ότι μπορούν να διαχειριστούν χιλιάδες εργασίες ταυτόχρονα.
Το Toolkit έχει ασφαλή πρόσβαση και έχει χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή των συστημάτων πληροφορικής σε τέσσερις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ανά την Ευρώπη. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο και θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για τους σχεδιαστές λογισμικού, για να το χρησιμοποιούν online μέσω του www.gp-sme.eu.

Ο δρ. Feng Dong, καθηγητής Visual Computing στο Πανεπιστήμιο του Bedfordshire, ήταν συντονιστής του έργου που ονομάζεται GPSMe και το οποίο χρηματοδοτείται από το Έβδομο Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δήλωσε: «Το GPSME Toolkit είναι μοναδικό, γιατί επιτρέπει στους σχεδιαστές λογισμικού και στις ΜΜΕ χωρίς εις βάθος κατανόηση των GPUs, να μεταφέρουν ημι-αυτόματα τους κωδικούς από τη CPU με GPU. Ο δικτυακός τόπος Toolkit έχει εύκολα tutorials για να βοηθήσει τους χρήστες να μεταφέρουν ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, ώστε να τρέχουν πλέον στην κάρτα γραφικών και όχι στη CPU, η οποία, όπως καλά γνωρίζουμε, επιτρέπει στους υπολογιστές για να τρέχουν πιο γρήγορα."
Ο καθηγητής Dong πρόσθεσε ότι πιστεύει πως το GPSME θα είναι επωφελές, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ. «Οι ΜΜΕ αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά και το GPSME θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν σημαντικά τα προϊόντα τους από άποψη ταχύτητας και ποιότητας χωρίς σημαντικά έξοδα. Το GPSME θα υποστηρίξει επίσης την εκτέλεση των προηγμένων τεχνικών σε αποδεκτούς χρόνους και ως εκ τούτου θα επιτρέψει στις ΜΜΕ να χρησιμοποιήσουν πιο περίπλοκα υπολογιστικά μοντέλα σε νέα προϊόντα τους. Αυτό μπορεί να τους αποφέρει σημαντικά εμπορικά οφέλη και να βελτιώσει σημαντικά τη θέση τους στην αγορά’.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα HYPERLINK "http://www.gp-sme.eu" www.gp-sme.eu Το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire Με έδρα το Λούτον, το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire είναι ένα βραβευμένο Πανεπιστήμιο που υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 5,000 φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες. Το Bedfordshire πρόσφατα επένδυσε συνολικά 180 εκατομμύρια λίρες σε εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων ένα υπερσύγχρονο κέντρο μεταπτυχιακών σπουδών, εργαστήρια σπουδών για διάφορες κατευθύνσεις, σύγχρονες φοιτητικές εστίες και εκπαιδευτικοί πόροι. 1,4 εκατ. λίρες επενδύθηκαν για την υποδομή του Τμήματος Business, 12 εκατ. λίρες σε καινούργια εργαστήρια για τα Τμήματα Computing και Media και 20 εκατ. λίρες για το καινούργιο Postgraduate Centre. Το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire προσφέρει περισσότερα από 200 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε διάφορες κατευθύνσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα