Οι καλύτεροι Djs για το 2012

Μέσα στο σ/κ που μας πέρασε, ενώ πολλοί από εμάς κλαμπάραμε ασυστόλως ακούγοντας τα καλύτερα dance hits της εποχής, το Dj Mag ανακοίνωνε τους Top 100 Djs για το 2012. Μία λίστα γεμάτη αμφιλεγόμενα αποτελέσματα που άφησε αρκετούς δυσαρεστημένους με την θέση που κατέκτησαν οι ενίοτε αγαπημένοι τους Djs και παραγωγοί!
Ξεκινάω αμέσως με την πρώτη
πεντάδα, αν και πάνω κάτω μπορείς να υποθέσεις ποιοι βρίσκονται εκεί.
Νο5 ο ποντικομικρούλης Deadmau5 (άκου Aural Psynapse να πάρεις μία γεύση). Νο4 πέφτει από την κορυφή που ήταν πέρυσι ο αγαπημένος David Guetta (συγνώμη για τον προσωπικό σχολιασμό, αλλά έχουμε κι εμείς τις αδυναμίες μας βλέπεις!). Νο3 ο τάχιστα ανερχόμενος Avicii που οι παραγωγές του έχουν κατακλύσει την μουσική σκηνή με τουλάχιστον 3 διαφορετικές ταυτότητες (πχ. Seek Bromance ως Tim Berg που είναι το κανονικό του όνομα). Νο2 ανεβαίνει μία θέση ο πασίγνωστος στο ελληνικό κοινό Tiesto (ας είν’ καλά οι Ολυμπιακοί του 2004). Στην κορυφή λοιπόν επιστρέφει στον θρόνο του ο Armin Van Buuren. Το πέμπτο Νο1 που σκοράρει στην καριέρα του, όντας εκείνος ο Dj που έχει πάρει το στέμμα τις περισσότερες φορές στην ιστορία του poll.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Hardwell στο Νο6, Dash Berlin στο Νο7, Above & Beyond Νο8, Afrojack στο Νο9 και η δύναμη της dubstep, Skrillex στο Νο10. Οι Swedish House Mafia κλείνουν την από κοινού τους πορεία σκοράροντας στην θέση Νο.12, ενώ ξεχωριστά ο καθένας ο Axwell βρίσκεται στο Νο20, ο Sebastian Ingrosso στο Νο34 και ο Steve Angello στο Νο57.
Πολλά αστέρια της Tomorrowland έπιασαν πολύ καλή θέση όπως οι δίδυμες Nervo (No.46 ΚΑΙ new entry παρακαλώ πολύ). Martin Solveig, Daft Punk, Dimitri Vegas & Like Mike, Chuckie, Calvin Harris, Fedde Le Grand, Nicky Romero, Sander Van Doorn, Paul Van Dyk, Steve Aoki όλοι χτύπησαν μία θέση μέσα στην πρώτη 50άδα.
Συγκεντρωτικά, είχαμε 23 new entries, την μεγαλύτερη πτώση είχε ο Bob Sinclar που βρέθηκε στο Νο94 πέφτοντας 61 (!) ολόκληρες θέσεις , ενώ η μεγαλύτερη άνοδος ήταν του Αμερικανού Ropert Robinson που έφτασε στο Νο40 σκαρφαλώνοντας 56 θέσεις.
της Αθανασίας Αντωνοπούλου
Keywords
Τυχαία Θέματα