Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας με δώρα από τη The Body Shop

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2014, εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις μοναδικές γυναίκες της ζωής σας με ένα υπέροχο δώρο από τη The Body Shop και με αυτό τον τρόπο ωφελούνται άμεσα γυναικείες ομάδες, οι οποίες στηρίζονται από το μοναδικό πρόγραμμα Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες. Είναι ένας απλός τρόπος να τιμήσετε τις καταπληκτικές γυναίκες που γνωρίζετε – και να βοηθήσετε γυναίκες σε όλο τον κόσμο που καταβάλλουν αξιομνημόνευτες προσπάθειες.

Θεσπίστηκε πριν από έναν περίπου αιώνα, η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
είναι μία παγκόσμια γιορτή για τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά επιτεύγματα των γυναικών του παρελθόντος και του μέλλοντος. Μία εορτή που προσφέρει την ιδανική ευκαιρία να χαρίσετε δώρα περιποίησης στις μητέρες, τις γιαγιάδες, τις θείες, τις συζύγους, τις φίλες, τις δασκάλες, τις συναδέλφους και σε όσες γυναίκες αποτελούν έμπνευση για εσάς.

Στη The Body Shop θα βρείτε υπέροχα προϊόντα για τις γυναίκες που λατρεύετε και τα οποία θα λατρέψουν και αυτές με τη σειρά τους. Με μία ευρεία γκάμα από εκπληκτικά αρώματα, απολαυστικά προϊόντα περιποίησης σώματος και πανέμορφες συσκευασίες δώρων, η The Body Shop αποτελεί πραγματικό σημείο αναφοράς για τη μοναδική αυτή περίσταση και το γιορτάζει ειδικά για εσάς με -30% σε όλα τα Colour Crush Lipstick.

Γιορτάζοντας τις Γυναίκες που Μας Εμπνέουν

Η The Body Shop ιδρύθηκε από μία καταπληκτική γυναίκα, την Dame Anita Roddick, προκειμένου να ωφελήσει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 38 χρόνια, το Brand με υπερηφάνεια στηρίζει ποικίλες δραστηριότητες γυναικών σε όλο τον κόσμο. Από δραστηριότητες που ενημερώνουν το κοινό και συγκεντρώνουν χρήματα για τις γυναίκες-θύματα της βίας στο σπίτι έως δραστηριότητες του πρωτοποριακού προγράμματος Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες, το οποίο βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των γυναικών και των κοινοτήτων τους σε περισσότερες από 20 χώρες.

Τα Ηνωμένα Έθνη επέλεξαν ως θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2014 το ‘Inspiring Change’. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να αναγνωρίσουμε και να γιορτάσουμε όλες τις γυναίκες που κάνουν τη διαφορά σε πολλούς τομείς σήμερα αλλά και στο μέλλον. Γι’ αυτό το λόγο η The Body Shop φέρνει στο προσκήνιο τις ιστορίες κάποιων εξαιρετικών γυναικών από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες.

Γυναίκες όπως η Maria Ernestina Hernandez Torrez, μία μόνη μητέρα με πέντε παιδιά και ιδρυτικό μέλος του συνεταιρισμού JFPS Co-operative στη Νικαράγουα, ο οποίος παράγει σησαμέλαιο μέσω δικαίου εμπορίου για τη The Body Shop και βοηθά γυναίκες να βγουν από τον κύκλο της φτώχειας. Ο συνεταιρισμός προάγει την ισότητα των φύλων, αμφισβητεί τα καθαρά αρρενωπά πρότυπα και χρηματοδοτεί ένα πρωτοποριακό ταμείο για γυναίκες για προγράμματα μικρού εισοδήματος. Η Maria Ernestina επίσης συνεργάζεται με μία γυναικεία ομάδα της κοινότητας, η οποία έχει αναλάβει ποικίλες οικονομικές πρωτοβουλίες.

Η THE BODY SHOP ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2014, η The Body Shop φέρνει στο προσκήνιο τις ιστορίες πέντε καταπληκτικών γυναικών από το πρόγραμμα Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες. Κάθε μία από αυτές τις μοναδικές γυναίκες βοηθά να πραγματοποιηθεί μία θετική αλλαγή στην οικογένεια αλλά και την τοπική κοινότητα.

Η Cecilia Arcos είναι η πρόεδρος του CADO, ενός συνεταιρισμού μικροκαλλιεργητών στο Εκουαδόρ με στόχο να προσφέρει κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο οινόπνευμα. Ο CADO πρόσφατα δημιούργησε μία ομάδα ενδυνάμωσης γυναικών για να τις βοηθήσει με θέματα όπως η βία στο σπίτι και η αυτοεκτίμηση. Η Cecilia μόλις επανεξελέγη ομόφωνα – ένα πραγματικό επίτευγμα σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία.
Το οργανικό οινόπνευμα από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται σε όλα μας τα αρώματα όπως το White Musk® Eau de Toilette και Body Mist και το Japanese Cherry Blossom Eau de Toilette.

Μέλος του συνεταιρισμού μελισσοκόμων Beza Mar στην Αιθιοπία, η Tenaye αναμίχθηκε στη μελισσοκομία προκειμένου να κερδίσει χρήματα και να στείλει τα τέσσερα παιδιά της στο σχολείο. Δημιούργησε ένα βιολογικό τρόπο ελέγχου των βλαβερών οργανισμών, που εμποδίζει τις μέλισσες να σκοτώνονται από τα μυρμήγκια και ο οποίος πλέον χρησιμοποιείται ευρέως. Ως αποτέλεσμα αυτού, η Tenaye βραβεύτηκε από την κυβέρνηση ως ‘Η Καλύτερη Γυναίκα Μελισσοκόμος στην Αιθιοπία’.
Το μέλι από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται σε όλα μας τα Shower Gel, καθώς και στην ολοκληρωμένη σειρά Honeymania.

Ο Eudafano Women’s Co-operative στη Ναμίμπια διαθέτει 1.750 μέλη που χτίζουν μία επιχείρηση και ένα μέλλον επάνω στην αρχαία σοφία του ελαίου marula. Η Serafina Shetukanga, που έχει τέσσερα παιδιά αναφέρει, “Χρησιμοποιώ τα χρήματα από το έλαιο marula για να αγοράσω σαπούνι ώστε να πλυθούν τα παιδιά μου, να αγοράσω τρόφιμα για τα παιδιά μου και για να πληρώσω τα δίδακτρα του σχολείου ώστε να αποκτήσουν μόρφωση.”
Το έλαιο marula από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται σχεδόν σε όλα μας τα προϊόντα μακιγιάζ όπως στα Colour Crush lipsticks, All-In-One™ BB Cream, All-in-One™ Face Base και Lip & Cheek Stain.

Η Dora είναι μέλος τους COOPALJ, ένα συνεταιρισμό στη βορειοανατολική Βραζιλία που καλλιεργεί οργανικό έλαιο babassu. Η ίδια αναφέρει, “Πριν, έπρεπε να δεχτούμε μία χαμηλή τιμή για το δικό μας babassu. Η δίκαιη τιμή έφερε τροφή στο τραπέζι μας και έχει προσφέρει κατάλληλα ρούχα. Μόνο η The Body Shop μας έχει προσφέρει αυτή τη δίκαιη εμπορική συναλλαγή και χάρη σ’ αυτή έχει αλλάξει ολοκληρωτικά το βιοτικό μας επίπεδο”
Το οργανικό έλαιο babassu από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται στην σειρά περιποίησης προσώπου Nutriganics™ και στο Moringa Body Milk.

Η Maria Ernestina Hernandez Torrez είναι ιδρυτικό μέλος του JFPS Co-operative στη Νικαράγουα, ο οποίος παράγει σησαμέλαιο και βοηθά τις γυναίκες να βγουν από τον κύκλο της φτώχειας. Ο συνεταιρισμός ανέκαθεν προήγαγε την ισότητα των φύλων, λειτουργεί ένα πρόγραμμα που ενημερώνει για τη βία στο σπίτι και χρηματοδοτεί ένα πρωτοποριακό ταμείο για γυναίκες για προγράμματα μικρού εισοδήματος. Μία μητέρα πέντε παιδιών, η Maria Ernestina είναι 56 ετών, είναι συντονίστρια μία γυναικείας κοινοτικής οργάνωσης που ονομάζεται “Love and Peace” και η οποία έχει ξεκινήσει ποικίλες οικονομικές πρωτοβουλίες.

Σησαμέλαιο από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες βρίσκεται σε αρκετά προϊόντα, όπως στο Moringa Body Butter και Aloe Soothing Day Cream.
Keywords
Τυχαία Θέματα