Φοιτητική Συνταγή | Μελομακάρονα

Όλοι τα λατρεύουμε και ανυπομονούμε να πάμε στο πατρικό μας να τα απολαύσουμε. Good news! Δε χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τα Χριστούγεννα, πλέον μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας με την απλοποιημένη συνταγή που μας ετοίμασε ο Αγαμέμνονας.
ΥΛΙΚΑ 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού 280 γρ. ελαιόλαδο 600 γρ. αλεύρι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ¼ Κουτ. του γλυκού κανέλα 1 Πρέζα γαρίφαλο ½ Κουτ. του γλυκού σόδα Μέλι για το μέλωμα Καρύδια χοντροκομμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα βαθύ μπολ
ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε τα μυρωδικά μας. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει η ζύμη). Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρές στρογγυλές μπάλες και τις πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάτω. Τέλος τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, περιχύουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Καλή σας Όρεξη και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα