Φοιτητικές Ιστορίες: Πάρτι, τρελέ μου

Προηγουμένως στις φοιτητικές ιστορίες: Μεταμεσονύκτια ιστορία αγάπης http://bit.ly/1sBRiFs Καλή ζωή http://bit.ly/1sBOkB1 Κακή ξεπέτα http://bit.ly/1sIq12v

Οπουδήποτε αγοράζεις βότκα με τρία ευρώ, ξέρεις ότι είναι ένα καλό μέρος. Ένα μέρος που μπορείς να αφεθείς. Και αν αφεθείς υπερβολικά και καταλήξεις να χορεύεις σαν ηλίθιος, λογικά θα είσαι

οκέι— δεν θα είσαι ο μόνος που έχει κατεβάσει τρεις βότκες.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: ΠΑΡΤΙ, ΤΡΕΛΕ ΜΟΥ

«Το νιώθω. Θα γνωρίσω κάποια σήμερα» λέει ο Ανέστης.

«Εγώ έχω πιο χαμηλές προσδοκίες» του απαντάω. «Θέλω απλά να γίνω λιώμα, να πάω σπίτι μου και να κοιμηθώ».

«Γιατί είσαι τόσο ξενέρωτος;»

«Επειδή κουβάλησες τα Ορκ μαζί σου, και είτε θα σου φάνε τις γκόμενες, είτε θα τις διώξουν όσο πιο μακριά μας γίνεται» του λέω χαμηλόφωνα. Που δεν χρειάζεται, τα Ορκ κάνουν υπερβολικά πολύ φασαρία για να καταλάβουν οτιδήποτε.

Τα Ορκ είναι τρεις φίλοι του Ανέστη που τους φέρνει μαζί κάθε φορά που βγαίνουμε. Όπως τα περισσότερα Ορκ, τα ονόματά τους δεν έχουν σημασία, και τους ξεχωρίζεις από απλές, επιφανειακές διαφορές: το Ορκ #1 είναι το ξανθό Ορκ, το Ορκ #2 είναι το χαζό Ορκ – όχι πως το άθροισμα των IQ τους φτάνει γενικά ενός φυσιολογικού ανθρώπου, απλά το Ορκ #2 νομίζω πως είναι κλινικά χαζό, γεννήθηκε πρόωρα ή κάτι τέτοιο, αλλά παίζει καλό ποδόσφαιρο, οπότε τουλάχιστον έχει κάτι στη ζωή του – και το Ορκ #3 είναι απλά ένας τύπος που τους ακολουθάει, οπότε υποθέτω είναι το βαρετό Ορκ.

«Πάμε να γαμήσουμε;!» φωνάζει στα αυτιά μας το ξανθό Ορκ, που νομίζει ότι πάμε κι εγώ δε ξέρω πού και σίγουρα ντύθηκε ανάλογα· φανέλα NBA, παντελόνι σωλήνα και μούφα σταράκια. Δεν ξέρω πού βρίσκουν τόση ενέργεια αυτά τα άτομα και χοροπηδάνε έτσι. Ο Ανέστης γελάει και τον χτυπάει στην πλάτη και χοροπηδάει μαζί του, επειδή ο Ανέστης θέλει να τους κρατάει όλους χαρούμενους και προτιμάει να παίζει τον χαμαιλέοντα. Το χαζό Ορκ λέει «Έστειλα μήνυμα στην Χριστιάνα, είπε ότι μπορεί να έρθουν με τα κορίτσια να μας βρούνε». Το ξανθό Ορκ χαίρεται. Τελευταία φορά που βγήκαμε, η συγκάτοικος της Χριστιάνας τον άφησε να της βάλει χέρι στις τουαλέτες. Ξανά, το θαύμα της φτηνής βότκας.

«Είναι πάρτι αριστερών. Έχεις ντυθεί σαν δαπίτης που δεν έχει γίνει στέλεχος ακόμα» του λέω.

«Αυτή η φανέλα είναι επίσημη» μου λέει. Επίσημα σταματάω να ασχολούμαι.


Στο πάρτι δεν χωράμε, και σταματάμε κάθε δυο βήματα για να χαιρετήσουν τα Ορκ γνωστούς. Γιατί τα Ορκ είναι πανταχού παρόντα σε κάθε κοινωνική ομάδα; σκέφτομαι. Επιλέγω να μην σκεφτώ παραπάνω και να πάω κατευθείαν στο μπαρ.

«Αδερφέ, μας φέρνεις και τρεις μπύρες;» λέει το ξανθό Ορκ και μου δίνει ένα τσαλακωμένο, βρεγμένο πεντάευρο. «Θενξ ρε τρελέ μου!»

Το μπαρ έχει μεγαλύτερη ουρά κι από τράπεζα την μέρα πληρωμής. Όταν επιστρέφω, πέντε λεπτά μετά, με τα ποτά μας, αρπάζουν από μια μπύρα, την ανοίγουν, και του βαρετού Ορκ του τινάζεται όλη στα μούτρα.

«Ρε τρελέ, γιατί μου κούνησες την μπύρα;»

«Έπεσε κάτω. Θα στο έλεγα, αν με άφηνες να μιλήσω πριν την ανοίξεις». Το ξανθό Ορκ γελάει και με χτυπάει στην πλάτη.

«Οκέι, οκέι» και μα το θεό, δεν έχω ακούσει κάτι πιο απειλητικό στη ζωή μου.

Προσπαθώ να χορέψω, αλλά δεν έχω αρκετό αλκοόλ μέσα μου. Κατεβάζω την βότκα μου. «Χαλάρωσε λίγο» μου λέει ο Ανέστης, μα δεν τον ακούω, γιατί πάω ήδη στο μπαρ να πάρω κι άλλο.

Μισή ώρα μετά, όλα φαίνονται κάπως καλύτερα. Κυρίως γιατί είμαι αρκετά μεθυσμένος για να χορεύω ξεδιάντροπα μόνος μου και να μην δίνω προσοχή στα Ορκ που φωνάζουν συνθήματα του ΠΑΟΚ, για όνομα του θεού. Μέχρι που μια στιγμή, το χαζό Ορκ πέφτει πάνω μου. «Τι σκατά» φωνάζω, αλλά δεν μ’ ακούει γιατί έχει πέσει πάλι πάνω στους φίλους του, που σπρώχνονται. Τι είδους πολιτισμικός σφετερισμός είναι αυτός; Δεν μπορείς να ξεκινήσεις πιτ σε πάρτι αριστερών ενώ παίζει νοσταλγικά ελληνικά 90s και είσαι ντυμένος swag!

Στο τρίτο ποτό, το ξανθό Ορκ έχει πιάσει μια καημένη κοπέλα και προσπαθεί να την πείσει ότι είναι καλή ιδέα να κάνει σεξ μαζί του. Αυτή δεν φαίνεται πολύ ψημένη. Γυρνάει και με κοιτάει, βάζει τα δυο δάχτυλα γύρω απ’ το στόμα του και λέει ‘λεσβία’, προφανώς για να τον ακούσει κι αυτή. Λογική δημοτικού: αν σου αρέσει ένα κοριτσάκι, τράβα της την κοτσίδα και πες την χαζή.

«Με συγχωρείς;» λέω, νιώθοντας εξοργισμένος. Αυτό το πάρτι θα μπορούσε να είναι η τέλεια ευκαιρία για μένα να ξεσκάσω, αντ’ αυτού είμαι χωμένος σε μια γωνία, χωρίς να μπορώ να εκφραστώ και χωρίς να μπορώ να μιλήσω! «Επειδή μια κοπέλα δεν θέλει να κάτσει πάνω στο μίζερο πουλί σου, πρέπει να ‘ναι λεσβία;»

«Ευχαριστώ!» λέει η κοπέλα.

«Χαλάρωσε, ρε τρελέ μου, μια πλάκα κάναμε!»

«Δεν είμαι τρελός!» ουρλιάζω. «Και δεν είμαι ο τρελός σου! Και δεν είμαι αδερφός σου ή ό,τι στο διάολο άλλο λες τους ηλίθιους φίλους σου!» Σόκαρα λίγο και τον εαυτό μου με την ειλικρίνειά μου. Για ακόμη μια φορά: το θαύμα της φτηνής βότκας. Το ξανθό Ορκ με κοιτάει λίγο και αναρωτιέμαι αν θα με χτυπήσει, αλλά απλά γελάει. Όλα είναι αστεία για τα Ορκ.

«Τι μαλάκας» λέει η κοπέλα.

«Συγγνώμη που έπρεπε να το δεις αυτό. Συνήθως του φοράμε φίμωτρο» λέω και αυτή γελάει. Έτσι προσεγγίζεις τις γκόμενες. Με καλό χιούμορ. «Θες να σε κεράσω ένα ποτό;»

«Βασικά είμαι όντως λεσβία. Απλά ψάχνω να βρω τους φίλους μου».

Σκατά.

«Πρέπει να πάω να κατουρήσω» της λέω και φεύγω.

Έξω έχει κρύο και νιώθω ήδη καλύτερα. Λένε δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Τι θα σκέφτονται οι άνθρωποι όταν με βλέπουν να κάνω παρέα μ’ αυτούς τους κάφρους; Και πόσο θα με βοηθήσει αυτή η παρέα να πάω μπροστά με όσα θέλω να κάνω; Θέλω να έχω ενδιαφέροντα, και να περνάω καλά και να είμαι δημιουργικός. Το μόνο δημιουργικό πράγμα που κάνουν αυτοί είναι διαγωνισμοί κλανιάς. Αποφασίζω να αφήσω αυτές τις κακές σκέψεις να φύγουν μακριά μου ενώ κατουράω πάνω σε ένα δέντρο.

«Ε… συγγνώμη για πριν ρε» ακούω μια φωνή δίπλα μου. Δεν θα γλυτώσω ποτέ.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είναι όλα στην ζωή μια πλάκα» του λέω ενώ κατουράει δίπλα μου. Αυτή είναι η πιο περίεργη στιγμή δεσίματος με άνθρωπο έβερ. «Κι ότι ίσως δεν έχουν όλοι την όρεξη να συμμετέχουν στην πλάκα σου».

«Το ξέρω. Απλά θέλω να περνάμε όλοι καλά ρε… Να γελάμε λίγο. Κι εσύ είσαι καλό παιδί. Εντάξει, δεν είσαι σαν κι εμάς τους μαλάκες που θα βγούμε να γίνουμε ξεφτίλα, είσαι πιο κουλτουριάρης. Αλλά είσαι καλός. Και έχεις άλλα όνειρα, και είναι μαλακία κάποιος να στα κατουρήσει».

«Για ποιο λόγο κάποιος να μου κατουρήσει—» ΚΑΙ Ω ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΜΟΥ. «Είσαι τέρμα ηλίθιος!» ουρλιάζω κι αυτός πεθαίνει στα γέλια. «Είσαι νεκρός!» φωνάζω και αρχίζω να κατουράω στο δικό του παπούτσι. Αυτός μου βρέχει το παντελόνι και εγώ τινάζομαι προς τα πάνω και τον πετυχαίνω στο πρόσωπο.

«Μπήκε στο μάτι μου!»

«Καλά να πάθεις! Σου αξίζει να σου μπει στο μάτι! Είσαι μαλάκας!»



Ted fb.com/theodiakos
@theodiakos
theowalton [at] yahoo.com
bigwhitehole2.blogspot.com
Keywords
Αναζητήσεις
λεσβιακες ιστοριες, istories ksepeta me ton kolito mou
Τυχαία Θέματα