Φοιτητές στα γήπεδα | Δημήτρης Μήτσου

Αυτόν το μήνα: Δημήτρης ΜήτσουΆθλημα: Μπάσκετ (Ομάδα ανδρών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου)Σπουδές: ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου, Κομοτηνή Αυτόν το μήνα η στήλη φιλοξενεί έναν Πρωταθλητή. Για την ακρίβεια ο Δημήτρης είναι ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Δημοκρίτειου, που πριν λίγες μέρες κατάκτησε το πανελλήνιο φοιτητικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.
Με το ηθικό ανεβασμένο μας μιλά για την μεγάλη του αγάπη. Ποιο είναι πιστεύεις το μυστικό της επιτυχίας σας;
Εκτός από το ότι όλα τα παιδιά που είχαμε στην ομάδα ήταν πολύ καλοί παίκτες, ήμασταν μια παρέα που εκτός και εντός του γηπέδου πήγαμε για να περάσουμε καλά. Είχαμε έναν φοβερό προπονητή και καθηγητή μας στο πανεπιστήμιο, τον κ. Αλέκο Καρυπίδη, δεν υποτιμήσαμε καμιά ομάδα, άλλα το κυριότερο, δε φοβηθήκαμε κάποια. Βέβαια, υπήρξε και μια πληροφορία μια μέρα πριν τον τελικό ότι υπάρχει το πανευρωπαϊκό το καλοκαίρι, οπότε το είδαμε πολύ πιο ζεστά. Πώς νιώσατε την ώρα που σηκώσατε το τρόπαιο και πώς το γιορτάσατε μετά;Με μία λέξη, δικαίωση! Κοίταξα τους συμπαίκτες μου και έβλεπα μόνο χαμόγελα. Ήμουν γεμάτος. Όταν επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, εκεί απλά θα σας πω ότι μας έκαναν παρατήρηση από τη ρεσεψιόν. Τι ρόλο παίζει ο αθλητισμός στην καθημερινότητά σου;Είναι μια καθημερινή ανάγκη πλέον για μένα. Κάτι σα ναρκωτικό! Ο αθλητισμός, νομίζω, ευθύνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου και τον τρόπο που ζω και επικοινωνώ με ανθρώπους… Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ ματς με φίλους, είμαι φίλαθλος όχι μόνο του μπάσκετ αλλά εκεί είναι το κόλλημά μου! Ειδικά τώρα που έχουμε Ευρωλίγκα και με δύο ελληνικές ομάδες να μας εκπροσωπούν, είναι η καλύτερή μου. Ισχύει ότι οι μπασκετομπολίστες έχουν πέραση στο γυναικείο φύλο;
Αλήθεια υπάρχει τέτοια φήμη. Νομίζω υπάρχει ένα ρητό με τον καπνό και τη φωτιά; Κάτι θα ξέρουν… Ποιοι είναι οι αθλητές που σε εμπνέουν;Ο Mirza Teletovic είναι ένας από τους αγαπημένους γιατί είναι ένας παίκτης που τα κάνει όλα σχεδόν τέλεια, πραγματικά τον θαυμάζω. Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να έχουμε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, έναν απίστευτο παίκτη, ηγέτη, με χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο. Έχει διατηρηθεί σε απίστευτα υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια παρά τις σοβαρές υποχρεώσεις και τα πολλά παιχνίδια που έχει στο ενεργητικό του. Το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Σπανούλη που θαυμάζω επίσης πολύ. Είναι δύο κορυφαίοι Έλληνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα