ΕΚΠΑ | Για σοβαρά προβλήματα από τις μετεγγραφές προειδοποιεί η Ιατρική Σχολή

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους εκτιμούν ότι θα αντιμετωπίσει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εξαιτίας του αυξημένου αριθμού φοιτητών που καλούνται να δεχθούν.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη γενική συνέλευση της Ιατρικής Σχολής που πραγματοποιήθηκε υπογραμμίζεται πως, ενώ οι εισαχθέντες για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 είναι 180, αναμένεται ο τελικός αριθμός τους να ανέλθει περίπου στους 420.
«Μία αθρόα, χωρίς
ανώτερο όριο εισροή φοιτητών στη Σχολή μας θα είχε πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις και θα οδηγούσε σαφώς σε τέλμα τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται για την βελτίωση των δεικτών αξιολόγησης της μεγαλύτερης Ιατρικής Σχολής της χώρας», σημειώνεται.
Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο, εξαιτίας του γεγονότος, ότι από το 2009 οι θέσεις καθηγητών που μένουν κενές λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης κ.λ.π. δεν προκηρύσσονται με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εκπαιδευτών, ενώ από το ίδιο έτος, η χρηματοδότηση του ΕΚΠΑ από την Πολιτεία έχει μειωθεί κατά 70%.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ιατρική Σχολή, ζητά άμεση αύξηση της χρηματοδότησης, επανεξέταση του μέτρου της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και άμεση προκήρυξη θέσεων καθηγητών.
Keywords
Τυχαία Θέματα