Δικαιολογητικά Εγγραφής Πρωτοετών

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις αφού περάσεις στο πανεπιστήμιο για να γίνεις και με τη βούλα φοιτητής είναι να πας στη γραμματεία της σχολής σου και να γραφτείς. Για να το πετύχεις αυτό χωρίς να μπερδευτείς στα πλοκλάμια της γραφειοκρατίας, θα πρέπει να έχεις έτοιμα στο χέρι κάποια δικαιολογητικά. Στα παρουσιάζουμε παρακάτω, όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας

*οι πληροφορίες αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, αν υπάρξουν αλλαγές, θα το μάθουμε πρώτοι και θα σας ενημερώσουμε!

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Α.
των εισαγομένων στον αριθμό εισακτέων με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ ή ΕΠΑΛ-Α΄ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Β. των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων για όσους εισήχθησαν με τις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων.
Γ. των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης
Δ. των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή των εισαγομένων στον αριθμό εισακτέων με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ ή ΕΠΑΛ-Α΄ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στο άρθρο 9 της Φ253/28934/Β6/21-3-2006 (ΦΕΚ 391Β΄) και στο άρθρο 17 της Φ151/22071/Β6/26-2-2009 (ΦΕΚ 373Β΄) Υ.Α., όπως αυτές συμπληρώθηκαν με τις Φ253/67430/Β6/15-6-2011 (ΦΕΚ 1307Β΄) και στην Φ151/67431/Β6/15-6-2011 (ΦΕΚ 1307Β΄) Υ.Α. και είναι τα εξής:
-Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ).
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.
Η γραμματεία, κατά την εγγραφή, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα στοιχεία αυτών που προσέρχονται για εγγραφή με το ατομικό δελτίο επιτυχίας τους και το επίσημο αντίγραφο του ονομαστικού πίνακα.
Για λόγους εξαι
Keywords
Τυχαία Θέματα