Χτίσε το επαγγελματικό σου προφίλ από το πρώτο έτος | Μεταπτυχιακό Ναι ή Όχι;

Το μεταπτυχιακό καθορίζει την επαγγελματική μας ταυτότητα. Ωστόσο, εάν δεν το χρειαζόμαστε δε υπάρχει λόγος να αναλώσουμε χρόνο να το αποκτήσουμε. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που είναι απαραίτητο. Εξαρτάται πάντα από τις φιλοδοξίες και τα ενδιαφέροντά μας. Σε σχολές πολύ θεωρητικές που έχουν ελάχιστες επαγγελματικές διεξόδους, η συμβουλή είναι «χρωματίστε την επαγγελματική σας ταυτότητα μετά το πτυχίο με ένα μεταπτυχιακό». Μας έφερε ο Μάνθος το παράδειγμα μιας υποψήφιας, απόφοιτης Θεολογίας, που χάρη στο Μεταπτυχιακό της σε Human Resources βρήκε δουλειά σε μεγάλη πολυεθνική.

Tip: Το να

κάνω, ένα ομοειδές με το πτυχίο μου μεταπτυχιακό είναι χάσιμο χρόνου, Overqualification.

Το μεταπτυχιακό είναι προσωπική επιλογή. Αν με το πτυχίο και τα soft skills σου σού παρουσιαστεί μια ευκαιρία καριέρας go for it κι ας μην έχεις μεταπτυχιακά.

Ένα πολύ σημαντικό όφελος που μπορεί να έχει κάποιος από τη συμμετοχή του σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι ότι του δίνεται η δυνατότητα, αν δεν τον ενδιαφέρουν πολύ οι επαγγελματικές προοπτικές της σχολής του, να αλλάξει ρότα και να διεκδικήσει μια νέα επαγγελματική ταυτότητα.

Step 1 | Career Path Step 2 | Επιμέρους Στόχοι Step 3 | Πρόγραμμα Step 4 | Πηγές πληροφόρησης- μην πελαγώνεις! Step 5 | Skills and Soft skills Η προσωπικότητα μετράει Φοιτητικές δουλειές και τι λένε για σένα Μεταπτυχιακό Ναι ή Όχι; Αν δε μου αρέσει η σχολή μου τι; Φτιάξε τη δουλειά των ονείρων σου
Keywords
Τυχαία Θέματα