Απαγωγή Φοιτήτριας | Μετά από 10 μέρες ομηρίας την άφησαν ελεύθερη

Το κουβάρι της υπόθεσης με την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, που αφέθηκε τελικά ελεύθερη την Κυριακή, προσπαθεί να ξετυλίξει η Αστυνομία, η οποίο έχει βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα ευρήματα και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των απαγωγέων. Η 27χρονη φοιτήτρια, ανιψιά του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γ.Καϋμενάκη, αφέθηκε ελεύθερη μετά από δέκα ημέρες, αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν λύτρα 82.500 ευρώ, ποσό στο οποίο κατέληξαν οι απαγωγείς.

Χρονικό:
Η κοπέλα διαμένει τα τελευταία χρόνια σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης. Σπουδάζει σε σχολή νοσηλευτικής
στην Αθήνα και παράλληλα εργάζεται στην υποδοχή νυχτερινού κέντρου στη Δάφνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 10:30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου η 27χρονη είχε ακινητοποιηθεί από αυτοκίνητο στην Κυψέλη, ενώ επέστρεφε σπίτι της. Οι δράστες την ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτό και κατόπιν εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Έπειτα από τρεις ημέρες οι δράστες επικοινώνησαν με τα συγγενικά της πρόσωπα και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ ως λύτρα. Συνολικά υπήρξαν 6-7 επαφές με τους απαγωγείς και με την αρωγή ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης της ΕΛ.ΑΣ. συμφωνήθηκε τελικώς να δοθεί το ποσό των 82.500 ευρώ. Σε μία από τις επαφές αυτές οι απαγωγείς άφησαν την 27χρονη να μιλήσει με τη μητέρα της για να της πει ότι είναι καλά στην υγεία της. Η υπόθεση κρατήθηκε απόλυτα μυστική, καθώς η ζωή της νεαρής φοιτήτριας βρισκόταν σε κίνδυνο. Τα χρήματα παραδόθηκαν στις 11 το πρωί της Κυριακής σε έναν παράδρομο κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι και η 27χρονη απελευθερώθηκε στην Άνω Κυψέλη.

Η «απαγωγή της τίγρης»
Το γεγονός ότι οι δράστες αποφάσισαν να κλείσουν σύντομα τον φάκελο της απαγωγής και περιορίστηκαν στο ποσό των 82.500 ευρώ δίνει μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση. Πρόκειται για νέα μέθοδο που έχει εισαχθεί από χώρες της Ευρώπης, γνωστή ως «Tiger Kidnapping», δηλαδή «απαγωγή της τίγρης», όπως αναφέρουν Τα Νέα. Η μορφή των απαγωγών αυτών είναι χαμηλού ρίσκου για τους δράστες, έχουν σύντομη χρονική διάρκεια και οι απαγωγείς ποντάρουν στον φόβο και στον αιφνιδιασμό των οικογενειών του θύματος. Εισπράττουν λύτρα μικρότερα ποσά από αυτά που αρχικά ζητούν και απελευθερώνουν τα θύματα για να περιορίσουν τον κίνδυνο εντοπισμού τους.

Αστυνομικές Έρευνες
Πεπεισμένοι ότι έχουν να κάνουν με ερασιτέχνες είναι οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης. Από το νέο κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων προκύπτει ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Λούτσα. Εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για να βρεθεί "η φυλακή" της 27χρονης η οποία στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς είπε ότι το τελευταίο τηλεφώνημα που έκανε στους γονείς της ήταν με το κινητό του απαγωγέα.
«Το έκανα μέσα από τον χώρο που με κρατούσαν φυλακισμένη», είπε χαρακτηριστικά. Αυτό ήταν και το τηλεφώνημα που έπιασαν οι αστυνομικοί από κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Λούτσα. Τώρα, περιμένουν τα αποτελέσματα των αποτυπωμάτων και του DNA από τα σημειώματα που έστελναν οι απαγωγείς στους γονείς της κοπέλας. Επίσης, οι έρευνες επικεντρώνονται και στο φιλικό περιβάλλον που είχε δημιουργήσει στο μαγαζί που εργαζόταν η κοπέλα. Οι αστυνομικοί θα κάνουν και έρευνες και στην Τρίπολη, αφού η οικογένεια έχει και εκεί μεγάλο κύκλο αλλά και λόγω της ενασχόλησης του θείου της ο οποίος είναι ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης.
Keywords
Τυχαία Θέματα