Αγνοούνται 9.000 εκπαιδευτικοί

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, δεν είναι ούτε 2.500 εκπαιδευτικοί, που υποστηρίζει το υπουργείο ότι λείπουν από τα σχολεία. Είναι κοντά στους 9.000, σύμφωνα με την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, οι οποίοι σήμερα δεν ξύπνησαν το πρωί για να πάνε στον αγιασμό του σχολείου τους.

Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, η επίσημη πρώτη των μαθημάτων γίνεται με περίπου 6.000
κενά. Λιγότερα, δηλαδή 3.000, είναι τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την Ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ). Ειδικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι καθηγητές λένε ότι εφέτος από γυμνάσια και λύκεια θα λείψουν ειδικότητες όπως φιλόλογοι, γυμναστές και μαθηματικοί. Το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι βρίσκονται στις θέσεις τους,127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων: 11.844 νηπιαγωγοί 44.432 δάσκαλοι 70.757 καθηγητές«Εκτιμούμε, πως παρ’ όλες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.Έως χθες είχαν τοποθετηθεί 4.900 αναπληρωτές και έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν ακόμη 10.000 με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία. Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσεως, συνταξιοδοτήσεως κ.ο.κ).Για τον Ανδρέα Λοβέρδο, οριστική λύση της κάλυψης των κενών θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς. Πάντως για τον σημερινό αγιασμό προτίμησε να βρεθεί σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών: Επισκέπτεται Λειψούς, Αγαθονήσι, Σύμη, Χάλκη, Καστελόριζο και Ρόδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα