Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που εξετάζουν για τα δημοτικά σχολεία

Η συζήτηση που πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας φαίνεται ότι θα είναι η αφετηρία για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Από εκεί θα ακολουθηθεί διάλογος και με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας ώστε έως το τέλος του χρόνου να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις και τον Ιανουάριο του 2015 να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το σχετικό σχέδιο νόμου.
Στόχος των αλλαγών αυτών είναι να μειωθούν τα αντικείμενα που διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία,
αλλά και να μειωθεί η ύλη στα βασικά μαθήματα, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα «μελέτης» των μαθητών στο σχολείο ώστε να έχουν προετοιμαστεί σωστά όταν έχουν πλέον επιστρέψει στο σπίτι και να μην έχουν επιπλέον φόρτο εργασίας.
Οι αλλαγές είναι οι εξής:
Μελέτη στο σχολείοΧρόνια τώρα ακούμε ότι η μέλετη των μαθητών στο σπίτι πρέπει να μειωθεί. Το σχολείο πρέπει να προετοιμάζει τον μαθητή με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να μελετάει με τις ώρες στο σπίτι.

Το υπουργείο λοιπόν εξετάζει μια μορφή «μελέτης» που θα γίνεται στη διάρκεια του διδακτικού χρόνου και όχι ως εξωσχολική δραστηριότητα.Οπως λένε πηγές του υπουργείου που μίλησαν στο «Βήμα», αν ενταχθεί κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα εξωσχολικών δραστηριοτήτων των σχολείων, δεν έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει καθώς οι μαθητές θα είναι κουρασμένοι ενώ παράλληλα με τη μείωση της ύλης που σχεδιάζεται στα δημοτικά θα αυξηθούν οι εξωσχολικές δραστηριότητες έτσι ώστε τα παιδιά να παραμένουν με ευχαρίστηση στα σχολεία τους και να χαλαρώνουν μετά την ολοκλήρωση των μαθησιακών υποχρεώσεών τους.
Μειώνονται τα διδασκόμενα αντικείμεναΤα μαθήματα που διδάσκονται στο δημοτικό δεν αναμένεται να μειωθούν αλλά αναμένεται να μειωθούν τα διδασκόμενα αντικείμενα, τα οποία σήμερα είναι 17. .
Keywords
Τυχαία Θέματα