Top 7 των φοιτητικών τραγουδιών

Παρακάτω επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 7 τραγούδια που συνοψίζουν την ουσία της φοιτητικής ζωής. Για όσους περάσατε τώρα ξεσκονίστε τη… δισκοθήκη σας να δείτε τι σας περιμένει.
του Γιάννη Αμανατίδη
01. Party All The Time (Playmen ft Helena Paparizou, Courtney & Riskykidd)Party το πρωι στη σχολή (χωρίς ιδιαίτερο λόγο), το μεσημέρι στους ατέλειωτους καφέδες, το βραδάκι με παρέα στο σπίτι και τα μεσάνυχτα στα πιο πολυσύχναστα
κρασάδικα και clubs της πόλης. Η ρουτίνα του φοιτητή!
02. Θα βγαίνω, θα πίνω (Πάνος Κιάμος)Θα βγαίνεις, θα πίνεις, θα πίνεις και θα βγαίνεις. «Ποτά ποτά, φέρε ποτά» θα ξεστομίζεις συνέχεια σαν να λες «μου βάζεις ένα ποτήρι νερό;» πίνοντάς το με την ίδια ευκολία.
03. Έκανα τη νύχτα μέρα (Γιώργος Τσαλίκης)Μη σου κακοφανεί αν καταστρέψεις το ωράριο σου, κοιμάσαι τα ξημερώματα και ξυπνάς μεσημέρι προς απόγευμα. Είναι η χαρακτηριστικότερη και πιο φυσιολογική αντίδραση του πρωτοετή, ενάντια στην καταπίεση που υπέστη στις πανελλήνιες. Μην το παρακάνετε όμως!
04. Δεν Αντέχω (301 και σήμερα) (Goin’Through)«Δεν αντέχω», και ένα μικρό countdown από δίπλα. Αφορά φυσικά την εξεταστική και το διάβασμα. Ξεσυνηθίζεις, και απλά έρχεται η στιγμή της εξεταστικής που κλαίγεσαι σαν να μην υπάρχει αύριο στο Facebook και τα likes πέφτουν σαν βροχή από τους ομοιοπαθούντες. Κουράγιο φοιτητή.
05. Φοιτητή, Φοιτητή (Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου)«Κόπηκες στις εξετάσεις μα και πάλι δεν πατάς, πόσα μαθήματα χρωστάς;» To τραγούδι ύμνος των φοιτητών. Αρκεί μια αναζήτηση στο Youtube για να νιώσετε ότι δεν είστε μόνοι σ’αυτό το δύσκολο έργο του φοιτητή σε περίοδο εξεταστικής.
06. Αυτό το καλοκαίρι (Μαντώ)Γιατί ο κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του, θέλει να τα δώσει όλα στο τέλος κάθε έτους, και να περάσει ένα καλοκαίρι χωρίς έννοιες και προβληματισμούς. Και φυσικά από Σεπτέμβρη έχει ο Θεός!
07. Τα χρόνια τα φοιτητικά (Τάνια Τσανακλίδου)Γιατί λησμονήσαμε «τα μαθητικά τα χρόνια» με την Άννα Βίσση, θα λησμονήσουμε και τα φοιτητικά με την Τσανακλίδου. Είναι όπως και να το κάνουμε τα πιο ανέμελα μας χρόνια, και αξίζει να τα ζήσουμε με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο!
Keywords
Τυχαία Θέματα