TEDx University of Piraeus | Μιλήσαμε με τους διοργανωτές

Φέτος, το TEDxUniversityofPiraeus σε καλεί να ταξιδέψεις στο χωροχρόνο των ιδεών και των εμπειριών στο ιστορικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, που γεννήθηκαν από εμπειρίες, που έγιναν διδάγματα. Ιδέες οι οποίες μπορούν να αλλάξουν για πάντα το μέλλον και να ανατρέψουν όσα θεωρούμε καθημερινότητα.

Το δεύτερο TEDxUniversityofPiraeus προετοιμάζεται πυρετωδώς για την 26η Απριλίου και μας προσκαλεί σε μια εμπειρία
τόσο μαγευτική όσο ένα ταξίδι.

1. Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τη φετινή διοργάνωση του event;
18 νέοι φοιτητές και απόφοιτοι όχι μόνο του Πανεπιστημίου Πειραιώς αλλά και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, αποτελούν την ομάδα του TEDxUniversityofPiraeus. Άνθρωποι αλλιώτικοι μεταξύ τους, με διαφορετική νοοτροπία, ιδέες και συμπεριφορά, συσπειρώνονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αφιερώνουν αρκετές ώρες την ημέρα για να γίνει το TEDxUniversityofPiraeus ένα συνέδριο επιτυχημένο που θα φέρει την αλλαγή. Όραμα τους, να παροτρύνουν τους νέους να αξιοποιήσουν το παρόν τους για να δημιουργήσουν το μέλλον τους.

2. Γιατί να έρθει κάποιος στο φετινό TEDx University of Piraeus;
Η φετινή θεματική του συνεδρίου αφορά το χρόνο. Την μοναδική σύνδεση που υπάρχει μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Με άλλα λόγια, πώς οι πράξεις και οι αποφάσεις που έχουμε πάρει στο παρελθόν μπορούν να καθορίσουν το μέλλον. Εντυπωσιακά διδάγματα και εμπειρίες από ξεχωριστούς ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα. Οι συμμετέχοντες φέτος έχουν την δυνατότητα να μετατραπούν σε Time Voyagers και να ταξιδέψουν στο χωροχρόνο, παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο μια ιδέα ή απόφαση στο παρελθόν μπορεί να αλλάξει ριζικά το μέλλον. Το TEDxUniversityofPiraeus σίγουρα θα είναι μια εμπειρία μοναδική όσο ένα ταξίδι, με πολλές εκπλήξεις!

3. Πως έχει αγκαλιάσει η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πα.Πει. το TEDx;
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στήριξε από την πρώτη στιγμή το TEDxUniversityofPiraeus. Το 2013 ήταν η πρώτη χρονιά πραγματοποίησης του TEDx στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ομολογουμένως η αποδοχή του μας εξέπληξε ευχάριστα. Σε κάθε βήμα μας, ολόκληρη η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου, ήταν εκεί ώστε να στηρίξει το συνέδριο και να παρέχει πολύτιμες συμβουλές.

4. Γιατί πρέπει να υπάρχουν TEDx events στα πανεπιστήμια;
Τα TEDx events έρχονται για να επικαλύψουν ένα κενό που υπάρχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας. Την διάδοση νέων ιδεών. Τα πανεπιστήμια είναι ένας χώρος όπου η γνώση παράγεται και προάγεται. Δε δίνεται όμως, ο κατάλληλος χώρος για να γίνει πράξη η συσσωρευμένη αυτή γνώση με αποτέλεσμα να μένει ανεκμετάλλευτη. Ο σύνδεσμος μεταξύ γνώσης και πράξης είναι οι ιδέες. Αν έχεις γνώσεις και δεν έχεις ιδέες είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσεις τις πρώτες. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν τα TEDx events. Το TEDx University στην Ελλάδα είναι ένα κίνητρο για να αποδείξει πως η Πανεπιστημιακή κοινότητα στην χώρα μας φιλοξενεί, στηρίζει και παράλληλα προωθεί ιδέες που αξίζει να διαδοθούν.

Χώρος: Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά
Χρόνος: 26 Απριλίου.
Social media:
facebook :TEDxUniversityofPiraeus
twitter: @TEDxUniPi,
Linked in: TEDx University of Piraeus,
instagram στο: tedxuniversityofpiraeus
google +: TEDxUniversityof Piraeus
Keywords
Τυχαία Θέματα