Schoolwave on Tour 2013: Κρήτη

«Ήταν καλύτερα και από πενταήμερη!» αυτό έλεγαν μέσα στο πλοίο της επιστροφής οι Silence Fiction, ένα από τα συγκροτήματα του Schoolwave on Tour 2013. Για πέντε ημέρες (18-22 Απριλίου) είχαν ζήσει στην Κρήτη το κλασικό όνειρο κάθε ροκ συγκροτήματος: Να ταξιδεύουν και να παίζουν την μουσική
τους. Και δεν ήταν μόνοι τους. Μέσα στο πλοίο και μετά στο CU BUS που τους πήγαινε από τα Χανιά στο Ηράκλειο, ήταν δύο ακόμα αθηναϊκά φοιτητικά συγκροτήματα (οι εναλλακτικοί Trip και οι χαρντκοράδες Odysseus never came back) και δύο Κρητικά συγκροτήματα (οι ροκάδες Skandal και οι μεταλάδες Sinners). Μαζί τους και έξι φανς του Schoolwave που είχαν κληρωθεί να ταξιδέψουν παρέα με τα συγκροτήματα με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την το CU, χορηγό του Schoolwave on Tour 2013.

Η συναυλία στα Χανιά έγινε στο “Why music bar”, μια μικρή μουσική σκηνή στο κέντρο της πόλης. «Τι ήρθατε να κάνετε στα Χανιά;», ρώτησε ένα παιδί που είχε έρθει να πιάσει θέση από νωρίς, «Εδώ μόνο Κρητικά ακούνε!». Δεν ήταν αλήθεια. Μετά από λίγο, όχι μόνο αυτός, αλλά και πολλά άλλα παιδιά είχαν παραδοθεί σε ένα ατέλειωτο headbanging. «Νιώσαμε απίστευτα με τέτοιο κοινό από κάτω» είπαν στο τέλος της συναυλίας οι Odysseus never came back. «Είναι μεγάλη υπόθεση να κερδίζεις ένα κοινό που γενικά δεν ακούει τη μουσική που παίζεις».

Την επόμενη μέρα σειρά είχε το Ηράκλειο. Τα συγκροτήματα, ζεσταμένα πια από τα Χανιά, ήταν αποφασισμένα να τα δώσουν όλα. Ο μεγάλος χώρος του «Mylos club” προσφερόταν ακόμα και για moshpit. Για όσους δεν ξέρουν, moshpit είναι ο χορός των μεταλάδων όπου οι φανς, εκστασιάζονται τόσο πολύ από το ρυθμό που αρχίζουν να πέφτουν με φόρα ο ένας πάνω στον άλλο!

Οι Sinners από το Ηράκλειο αφιέρωσαν ένα κομμάτι τους σε δύο πιστούς φανς. «Το κάναμε γιατί μας έχουν ακολουθήσει σε όλα μας τα live. Είναι πάντα εκεί και μας υποστηρίζουν ό,τι και να κάνουμε. Εμείς αυτό το σεβόμαστε και το αγαπάμε όσο τίποτα άλλο!». Ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, φεύγοντας από την συναυλία έλαμπε από την χαρά της: «Ήταν η πιο όμορφη βραδιά της ζωής μου! Είδα τους φίλους μου στη σκηνή να περνάνε καλά, κάνοντας αυτό που αγαπάνε. Πώς να μην είμαι και εγώ χαρούμενη;»

Η Κρήτη ήταν ο τελευταίος σταθμός του Schoolwave on Tour 2013. Είχαν προηγηθεί μέσα στο χειμώνα τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Λάρισα. Τον Μάιο και τον Ιούνιο οι συναυλίες σταματάνε λόγω εξετάσεων. Έτσι και αλλιώς το μεγάλο ραντεβού για χιλιάδες παιδιά είναι 5-6-7 Ιουλίου στο θέατρο Βράχων, στην Αθήνα για το ένατο συνεχόμενο Schoolwave festival. Για τρείς μέρες οι νέοι είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα έργο που γράφουν οι ίδιοι και όχι οι μεγάλοι για αυτούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα