Facebook | Τι θα συμβεί στο προφίλ σου όταν πεθάνεις;

Το κοινωνικό δίκτυο παρουσίασε μια καινούρια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να αναθέτουν σε έναν συγκεκριμένο φίλο να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό τους μετά τον θάνατό τους.

Ολοι όσοι διατηρούν προφίλ θα μπορούν σύντομα να φτιάξουν μια... διαθήκη με την οποία θα ορίζουν κάποιον από τους διαδικτυακούς τους φίλους ως «κληρονόμους».

Η εφαρμογή, που ονομάζεται legacy contact εμφανίζεται στο μενού με τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Εκεί μπορεί κάποιος να επιλέξει έναν φίλο που θα μπορεί να
ελέγχει ορισμένες πτυχές της σελίδας του, όπως το προφίλ και την φωτογραφία της επικεφαλίδας μετά τον θάνατό του. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ο λογαριασμός του να διαγραφεί μετά θάνατον.

Σύμφωνα με τη λύση που προσφέρει το Facebook ο «κληρονόμος» θα μπορεί να προσθέτει καινούργιους φίλους, ενώ, τη στιγμή που το μέσω βεβαιώνει τον θάνατο κάποιου θα προστίθεται στο υπάρχον προφίλ η ένδειξη «εις μνήμην».

Το κοινωνικό δίκτυο έχει ήδη ένα σύστημα όπου άνθρωποι μπορούν να το ενημερώνουν αν κάποιος χρήστης έχει πεθάνει. Μόλις το Facebook επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός χρήστη – είτε από τις νεκρολογίες είτε από τις ειδήσεις – τότε ο λογαριασμός παίρνει τη μορφή σελίδας «εις μνήμην». Αυτοί οι λογαριασμοί δεν εμφανίζονται στις επιλογές των friend suggestions, σε διαφημίσεις ή σε άλλα «δημόσια» σημεία του Facebook.
Keywords
Τυχαία Θέματα