Aφιέρωμα στις STARTUP Επιχειρήσεις

Της Άριας Μεσοροπιάν

Είσαι νέος ή νέα; Απογοητευμένος από την οικονομική κατάσταση της χώρας; Έχεις φρέσκιες επιχειρηματικές και πρωτότυπες ιδέες αλλά δεν ξέρεις πώς θα τις υλοποιήσεις; Mην χάνεις χρόνο γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ό,τι νομίζεις και αυτό χάρη στις startup επιχειρήσεις που έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το πιο πρόσφατο startup live event πραγματοποιήθηκε 8 με 10 Ιουνίου
στην Αθήνα! Ο όρος startup για πολλούς είναι άγνωστος ενώ σε μια πρώτη ερμηνεία σου δίνει την εντύπωση ότι μιλάει για ένα νέο ας το πούμε ξεκίνημα. Ουσιαστικά αυτή είναι σημασία των startup companies!
Σε μια άκρως επιχειρηματική και επικοινωνιακή ατμόσφαιρα, άτομα με καινοτόμες ιδέες ανεξαρτήτως του τομέα με τον οποίο ασχολούνται συγκεντρώνονται σε διάφορα σεμινάρια startups και παρουσιάζουν τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια ( business drafts). Μετά την παρουσίαση οι συμμετέχοντες παίρνουν κάποιες τελευταίες πληροφορίες (feedbacks) που τους βοηθάνε στην ολοκλήρωση του project, στη συνέχεια οι προτάσεις συζητιούνται και αν το project κεντρίσει το ενδιαφέρον μπορεί να «σταθεί» τυχερό και να βρει κάποιον επενδυτή έτσι ώστε να πάει από τη θεωρία στην πράξη! Στο τέλος του σεμιναρίου δίνονται και ορισμένα βραβεία στα δημοφιλέστερα projects!
Σε ένα startup event κάποιος μπορεί να πάει έχοντας πλήρη επίγνωση του λόγου για τον οποίο πάει, άλλος από απλή περιέργεια, άλλος επειδή είναι άνεργος και απογοητευμένος! Δεν έχει τόση σημασία ο λόγος για τον οποίο θα πας όσο το γεγονός ότι από εκεί μπορείς φύγεις έχοντας βρει το συνεταίρο ή ακόμα και τον επενδυτή σου για να «στήσετε» την καινούρια σας επιχείρηση! Ας δούμε όμως τι έχουν να μας που δυο νέα πρόσωπα τα οποία κατάφεραν να εφαρμόσουν το αρχικό project τους σε επιχείρηση.
Ο Άγγελος Μουζακίτης μας είπε: « Είμαι ο x-Founder του «Outstudying», ενός project το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 και έδινε λύση σε φοιτητές που χρειάζονταν μια low cost ενισχυτική βοήθεια με τα μαθήματα τους, μέσω άλλων φοιτητών που είτε μέσω φυσικής παρουσίας, είτε μέσω προσωπικής ενασχόλησης, ήταν εφικτό να βοηθήσουν. Αυτή τη στιγμή συμμετέχω με μια επιχειρηματική ιδέα την metavallon.org πρόγραμμα το οποίο μου παρέχει ό,τι χρειάζομαι ώστε να μετατρέψω την ιδέα μου σε επιχείρηση». Και ο Ανδρέας Λίτης του greeceinsiders.com τόνισε: «Ουσιαστικά η δική μας επιχείρηση είναι μια πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους ντόπιους, οι οποίοι μέσα από συγκεκριμένες εμπειρίες θα αναδεικνύουν τις κρυμμένες ομορφιές και την γοητεία του τόπου. Για αυτόν τον λόγο έχουμε και online φόρμα www.greeceinsiders.com στην οποία οι ενδιαφερόμενοι προσφέρουν τις εμπειρίες τους. Πριν ένα μήνα είχαμε ήδη τα πρώτα μας tour. Σε μια ομάδα Αμερικάνων από L.A και σε μια Σουηδέζα κάναμε το "Secret Gardens tour" ένα τουρ σε κρυμμένους κήπους στην Αθήνα οι οποίοι είναι πολυχώροι, μπαρ, καφέ κτλ. και ξετρελάθηκαν!» Startup companies λοιπόν και ό λόγος για τα νέα πρόσωπα που έχουν να πουν και να π
Keywords
Τυχαία Θέματα