9+1 λόγοι για να ασχοληθείς με την AIESEC στα 19 σου

Η AIESEC είναι το μεγαλύτερο δίκτυο νέων που επηρεάζουν θετικά την κοινωνία ενδυναμώνοντας τα προσωπικά καιηγετικά χαρακτηριστικά των νέων.Απευθύνεται σε φοιτητές και βρίσκεται σε 124 χώρες και πάνω από 2000 Πανεπιστήμια. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1956 και βρίσκεται σε 7 Πανεπιστήμια!
Παρακάτω σου έχουμε 10 λόγους για να μπεις στην AIESEC από το πρώτο κιόλας έτος! Τι κερδίζεις λοιπόν; Αυτογνωσία. Εκτίθεσαι σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον με αρκετές προκλήσεις και ερεθίσματα. Έτσι ανακαλύπτεις τα ενδιαφέροντα σου
και τις ικανότητες σου, και εν τέλει τον εαυτό σου. Ηθική ικανοποίηση. Έχεις ζήσει ποτέ την ευχαρίστηση του να προσφέρεις χωρίς να πάρεις αντάλλαγμα; Αποτελεσματική επικοινωνία. Μαθαίνεις να επικοινωνείς τις ανάγκες σου, τις σκέψεις σου και να συνεργάζεσαι αποτελεσματικά με τους άλλους μέσα σε μια ομάδα. Μεγάλο δίκτυο ανθρώπων. Γνωρίζεις και συνεργάζεσαι με νέα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό! Εφαρμόζεις στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις από το Πανεπιστήμιο. Επίσης, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις διάφορες ιδέες, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον! Αλληλεπίδραση με το χώρο των επιχειρήσεων. Μέσα από τις δράσεις της AIESEC μπορείς να συνεργαστείς με επιχειρήσεις για τη δημιουργία προγραμμάτων με κοινωνική συνεισφορά. Κοινωνική υπευθυνότητα. Η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων με νέους από άλλες πόλεις και χώρες, σε ευαισθητοποιείκαι ενεργοποιεί πάνω σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα της χώρας αλλά και του κόσμου. Καλλιεργείς ικανότητες όπως επίλυση προβλημάτων, διαχείριση χρόνου, ικανότητες πωλήσεων, ομιλία σε κοινό κτλ που θα σε βοηθήσουν μελλοντικά. Αναπτύσσεις τις ηγετικές σου ικανότητες μαθαίνοντας να ελέγχεις τόσο τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου όσο και να κατευθύνεις άλλα άτομα προς έναν κοινό στόχο. Τέλος, έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στη διοίκηση και την ανάπτυξη του μεγαλύτερου παγκόσμιου φοιτητικού οργανισμού αποκτώντας έτσι γνώσεις και εμπειρίες που αργότερα θα σε βοηθήσουν να αναλάβεις δράση πάνω σε θέματα που σε απασχολούν - τόσο για σένα όσο και την κοινωνία!Θες να μάθεις περισσότερα; Μπες στο site της AIESEC aiesec.gr ή επισκέψου το γραφείο της AIESEC στο Πανεπιστήμιο σου!
Καλάκη Στεφανία
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών
[email protected]
https://twitter.com/KalakiStefania
Online Marketing & Media Manager στην AIESEC Ελλάδος
Keywords
Τυχαία Θέματα