7 συγγενείς που θα αντιμετωπίσεις στο οικογενειακό «γιορτινό» τραπέζι

Τα Χριστούγεννα φέρνουν τις οικογένειες κοντά και, ποιος θα το περίμενε, αυτό δεν είναι πάντα καλό. Ιδού μερικοί συγγενείς που καλύτερα να μην καλέσουμε φέτος στο οικογενειακό τραπέζι. Ο έμπειρος δεξιός φωνακλάς ξάδερφος. Ναι, είναι όλα αυτά. Είναι έμπειρος γιατί έχει ζήσει τη ζωή του και μπορεί να σου κοκορεύεται πως αγοράζει τα πάντα στο σπίτι του από το ebay γιατί δεν εμπιστεύεται την ελληνική αγορά, βρίζει τους αριστερούς με τα ίδια κουρασμένα επιχειρήματα
που χρησιμοποιούσε ο παππούς σου (όπως αυτό με την Παπαρήγα και το ιδιωτικό σχολείο), και εν τέλει καταλήγει απογοητευμένος πως οι έλληνες είναι γενικά ‘τεμπέληδες, άχρηστοι και ηλίθιοι’. Κι ας φοράει ανοιχτό πουκάμισο με χρυσή αλυσιδίτσα, κι ας φωνάζει εφτά φορές πιο δυνατά απ’ τον μέσο ευρωπαίο.
Η ξαδέρφη με ωροσκόπο στην Παγιατάκη. Το να έχεις βασικές γνώσεις για τα ζώδια είναι καλό. Εξηγούνται πράγματα για τον χαρακτήρα σου και είναι θέμα συζήτησης με το οποίο ακόμα ψαρώνουν οι γκόμενες. Εγώ είμαι Υδροχόος με Λέων, που σημαίνει ότι αντί να μιλήσω σε γκόμενα για ζώδια, θα της πω στη ψύχρα ότι της την πέφτω και πως πρέπει να εκτιμήσει πόσο ειλικρινής είμαι μαζί της που δεν της πουλάω παπαριές. Αντίθετα, η ξαδέρφη σου θέλει απλά να δει αν θα βρει γκόμενο, μα κάθε βδομάδα το ωροσκόπιο της λέει το ίδιο: τα ερωτικά στο πάτωμα, λεφτά και υγεία στα ύψη. Είναι επειδή δεν βγαίνει απ’ το σπίτι.
Η όχι-τόσο-γριά θεία. Είναι πενήντα. Ίσως δεν τα έκλεισε ακόμα. Είναι στο facebook. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ CAPS LOCK. Σκέψου πόσο παρεξηγεί την ύπαρξή σου στο ίντερνετ, που σου στέλνει συνέχεια αιτήματα για να σε βάλει στο εορτολόγιό της και σχολιάζει τα στάτους σου με τις διαστρεβλωμένες πολιτικές της αντιλήψεις. Τώρα φαντάσου πόσο επικές καταστάσεις θα δημιουργήσει αυτό στην αληθινή ζωή, τρώγοντας γαλοπούλα. Όχι, ευχαριστώ.
Ο άσχετος. Δεν είναι συγγενής σου. Αλλά κάποιος συγγενής τον έφερε. Γιατί δεν είχε πού αλλού να πάει, κι ένιωσε άσχημα να είναι μόνος του, τέτοιες μέρες. Ξέρεις κάτι; Αν δεν μπορείς να βρεις ένα έρμο τραπέζι να πας τα Χριστούγεννα, λογικά θα υπάρχει καλός λόγος. Get the fuck out of my house.
Ο τσιγκούνης. Κοίτα. Μπορεί να είμαι φοιτητής. Μπορεί ακόμα και να βγάζω τα δικά μου λεφτά. Αλλά εξακολουθώ να είμαι ο μικρότερος στην οικογένεια. Άρα πρέπει να μου δώσεις τα λεφτά σου για να πάρω ‘μια σοκοφρέτα’, γιατί κυριολεκτικά δεν έχεις ιδέα πόσο από το μπάτζετ μου ξοδεύω στις σοκοφρέτες. Αυτό είναι ένα προνόμιο που δεν θα χάσω, μέχρι να αγοράσω δικό μου σπίτι, να μπορώ να λέω ότι έχω καριέρα και να ξεχάσω ότι έχω οικογένεια. Επίσης αν είσαι πάνω από τριάντα και πας να μου το παίξεις ανταγωνιστικός στην εικοσιμία, θα σε καταστρέψω. Θα γευτώ το αίμα σου και θα κάνω golden shower με τα εικοσάλεπτα που θα σου κλέψω.
Οποιοσδήποτε συνεχίζει να λέει την φράση ‘Πόσο μεγάλωσες’. Άφησέ με να σου κάνω μια λίστα, για να σταματήσεις μια και καλή να λες αυτή την αηδία. Ίσως σταματήσεις να μου μιλάς γενικά, δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Μεγάλωσα. Δεν έχω πλέον σπυράκια. Έβγαλα τρίχες στο στήθος. Και στα παπάρια. Τα οποία παπάρια βλέπονται περιοδικά από άλλα άτομα. Αυτά τα άτομα μπορεί να κάνουν ναρκωτικά, και μπορεί να μου έδωσαν να δοκιμάσω. Και δεν έχω ενοχές. Επίσης έχω φίλους στη ΚΝΕ. Επίσης πάω στην εκκλησία μόνο για να κλέψω κόλλυβα από μνημόσυνα. Επίσης συνδυάζω ψάρι με γαλακτοκομικά γιατί είμαι ΧΑΡΝΤΚΟΡ.
Ο ίδιος σου ο εαυτός. Αν γέλασες ή συμφώνησες με τουλάχιστον τρία από τα παραπάνω, οι πιθανότητες λένε πως είσαι ένα τοξικό άτομο, και καλύτερα να αποβάλεις τον εαυτό σου από το οικογενειακό τραπέζι, γιατί θα χαλάσεις τις γιορτές για τους υπόλοιπους. Κλείσου στο δωμάτιό σου και γράψε ένα θυμωμένο κείμενο στο tumblr σου. Εκεί τουλάχιστον σε καταλαβαίνουν. Έχετε κι άλλες ιδέες για άτομα που δεν αντέχετε να βλέπετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας; Αφήστε μου τις ιδέες σας αποκάτω, ειλικρινά σκοπεύω να τις διαβάσω. Έτσι, όταν με φωνάξουν για φαγητό, θα μπορώ να πω ότι έχω να διαβάσω ‘κάτι για την δουλειά’ και θα αποφύγω τους καλεσμένους μας. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΙΚΡΑ ΧΝΟΥΔΩΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ!
Ted fb.com/theodiakos
theowalton [at] yahoo.com
Keywords
Τυχαία Θέματα