7 και 1 εξώφυλλα της Μόνικα Μπελούτσι που δε θα ξεπεράσουμε ποτέ!

Ήταν πριν από 50 χρόνια, σε μια κωμόπολη στην Περούτζια της Ιταλίας όπου γεννήθηκε το κορίτσι που θα γοήτευε, ως γνήσια Ιταλίδα ολόκληρο τον κόσμο. Η Μόνικα Μπελούτσι, η οποία έχει δηλώσει σε συνέντευξή της πως η Σοφία Λόρεν και η Κλαούντια Καρντινάλε αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την καριέρα της. είναι πια ένα μεγάλο κορίτσι, που το μόνο που κατάφερε ο χρόνος είναι απλώς να την κάνει ακόμα πιο ποθητή. Η Μόνικα Μπελούτσι γεννήθηκε στην Ούμπρια στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964. Στα 13 της πόζαρε για έναν συμπατριώτη της, που λάτρευε τη φωτογραφία και την ήθελε
για μοντέλο του. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, αφού το μελαχρινό κορίτσι κατάλαβε από νωρίς ότι ο φακός -και όποιο άλλο...αρσενικό συναντούσε- τη θέλει.

Στη συνέχεια, ως φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Περούτζια, όπου σπούδαζε νομική, δούλευε περιστασιακά ως μοντέλο για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στα έξοδα των σπουδών της. Δεν ήταν τότε παρά μόνο 16 ετών, αλλά η περιστασιακή ενασχόλησή της με το μόντελινγκ, την οδήγησε στο να ασχοληθεί επαγγελματικά, αποχαιρετώντας ορίστηκα τις σπουδές της στη νομική. Το 1988 η Μόνικα φτάνει στο Μιλάνο, ένα από τα κέντρα της μόδας, και υπογράφει συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Model Management. Από το 1989 και μετά έγινε αυτή που όλοι έδειχναν με το δάχτυλο ώς το πιο σέξι μοντέλο. Κατέκτησε το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη και άφησε τη σφραγίδα της πέρα από τον Ατλαντικό. Την ίδια χρονιά έκανε τη μετάβαση, άρχισε να σπουδάζει υποκριτική.

Τον Φεβρουάριο του 2001 το Esquire την έχρισε το κεντρικό πρόσωπο του μεγάλου του άρθρου για τις πέντε αισθήσεις και τον πόθο. Το 2001 το AskMen τής έδωσε τον τίτλο «Η νούμερο 1 πιο επιθυμητή γυναίκα». Το 2003 το Men's Health την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις «10 πιο καυτές γυναίκες όλων των εποχών».

Τη σταδιοδρομία της διαμόρφωνε πια το Elite στη Νέα Υόρκη. Η Μόνικα Μπελούτσι είναι με περγαμηνές το «Ιταλικό σύμβολο του σεξ». Από το 2006 - 2010 ήταν το πρόσωπο σειράς προϊόντων της Dior. Υπογράφει συμβόλαιο και με το «D'management group» στο Μιλάνο και με το Storm Model Management στο Λονδίνο. Το 2004 καταρρίπτει τον μύθο ότι μια έγκυος δεν μπορεί να είναι σέξι. Ποζάρει έγκυος, στην κόρη της Ντέβα, για την ιταλική έκδοση του Vanity Fair ,διαμαρτυρόμενη ενάντια στους ιταλικούς νόμους που απαγορεύουν τη χρήση σπέρματος από δότη. Επανέλαβε την αισθησιακή φωτογράφηση στο συγκεκριμένο περιοδικό τον Απρίλιο του 2010, αλλά ημίγυμνη αυτή τη φορά. Το 2012 έγινε το νέο πρόσωπο της Dolce & Gabbana.

Κινηματογράφος: Όλα ξεκίνησα στις αρχές της δεκαετίας του '90. Μικροί ρόλοι στην αρχή, όπως στις ταινίες La Riffa (1991) και Bram Stoker's Dracula (1992). Το 1996 ήταν υποψήφια για το βραβείο César ως «η καλύτερη ηθοποιός» για τον ρόλο της Λίζα στο The Apartment. Ο κόσμος, όμως, τη γνώρισε πραγματικά όταν έβαλε τα τακούνια της και το καλσόν με τη ραφή στη γάμπα, υποδυόμενη τη Malèna (2000). Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στις ταινίες Brotherhood of the Wolf- Under Suspicion και Irréversible (2002). Βέβαι η Μόνικα Μπελούτσι δεν έμεινε εκεί. Έχει πρωταγωνιστήσει σε Ευρωπαϊκές, αλλά και Χολιγουντιανές ταινίες: Tears of the Sun (2003), The Matrix Reloaded (2003), The Passion of the Christ (2004), The Brothers Grimm (2005), Le Deuxième souffle (2007), Don't Look Back (2009), and The Sorcerer's Apprentice (2010).

Αναμφίβολα, μια από τις πιο συζητημένες ταινίες της, η οποία απέσπασε αντιφατικά σχόλια και κριτικές, ήταν το «Μη Αναστρέψιμος» που προβλήθηκε το 2002. Πέτρα του σκανδάλου, η πολυσυζητημένη σκηνή κατά την οποία η ηρωίδα βιάζεται παρά φύση σε υπόγεια διάβαση επί δέκα ολόκληρα λεπτά. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούσε και ο τότε σύζυγός της, ενώ σκηνοθέτης ήταν ο Γκασπάρ Νοέ.

Το περιοδικό Empire την επέλεξε και την τοποθέτησε στην 21η θέση της γυναικείας λίστας των «25 πιο σέξι χαρακτήρων στον κινηματογράφο», για τον ρόλο της ως Περσεφόνη στο Matrix.

Προσωπική ζωή: Όταν η Μόνικα Μπελούτσι συνάντησε τον Γάλλο ηθοποιό Vincent Cassel το 1996 στην The Apartment ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα! Παντρεύτηκαν το 1999, απέκτησαν δύο κόρες, τη Ντέβα (γεννήθηκε το 2004) και τη Λεονί (γεννήθηκε το 2010). Το ζευγάρι δεν ζούσε πάντα μαζί στο ίδιο σπίτι, για να αποφύγει τη ρουτίνα, έτσι έμεναν σε χωριστά διαμερίσματα με τη Μόνικα να ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο της ανάμεσα στη Ρώμη και το Παρίσι. Οι δύο τους έχουν παίξει σε αρκετές ταινίες μαζί ενώ τον Αύγουστο του 2013 ανακοίνωσαν το χωρισμό τους.

Ήξερες ότι:

Πόζαρε και τις δύο φορές που ήταν έγκυος για της ιταλικές εκδόσεις του περιοδικού «Vanity Fair». Όχι μόνο μιλάει Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά, αλλά έχει παίξει σε ταινίες, γυρισμένες σε κάθε μια από αυτές τις γλώσσες. Tο αγαπημένο της ποίημα είναι «A Silvia» του Giacomo Leopardi, ενώ η αγαπημένη της ταινία είναι «Una giornata particolare» (1977), του Ettore Scola. Το 2003 η Μπελούτσι κέρδισε το βραβείο «Nastro d' Argento β' γυναικείου ρόλου» για την ερμηνεία της ως «Alessia» στο «Remember me, My love». Στο 59ο Φεστιβάλ των Καννών, το 2006, εκτέλεσε χρέη κριτή. Το 2009, κέρδισε το βραβείο «World Actress Award» στο «Women's World Award».
Keywords
Αναζητήσεις
μονικα μπελουτσι πρωτοξεκινησε φωτο, μπελοτσι
Τυχαία Θέματα