53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η κινηματογραφική ατμόσφαιρα είναι έντονη, η αναμονή για τις πρεμιέρες και τα αφιερώματα έφτασε στο τέλος της και εμείς συνοψίζουμε παρακάτω τα κυριότερα σημεία του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκής. Καλή προβολή… ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΛΗΞΗΣ Την αυλαία του 53ου ΦΚΘ θα ανοίξει η πολυσυζητημένη ταινία Holy Motors του γάλλου σκηνοθέτη Λεό Καράξ, που κέρδισε το Βραβείο Νεότητας του φετινού Φεστιβάλ Καννών. Θα παρακολουθήσουμε την 24ωρη σου σουρεαλιστική οδύσσεια του αινιγματικού κυρίου Όσκαρ
στους δρόμους ενός ονειρικού Παρισιού. Πρωταγωνιστούν οι Ντενί Λαβάν, Εύα Μέντες, Κάιλι Μινόγκ και Μισέλ Πικολί σε απρόβλεπτες εμφανίσεις. Η διοργάνωση θα κλείσει με την προβολή της ταινίας Στη χώρα των άλλων του κορεάτη δημιουργού Χονγκ Σανγκ-σου. Η Ιζαμπέλ Ιπέρ υποδύεται τρεις διαφορετικές γυναίκες με το ίδιο όνομα. Με φόντο την παραλιακή κορεάτικη πόλη Μοχάνγκ, οι ιστορίες τους. Παρακολουθούμε τη συναναστροφή με τους κατοίκους και το πώς λειτουργεί σε διάφορα επίπεδα. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ 2012 / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Συνολικά 14 ταινίες θα πραγματοποιήσουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στις επιμέρους ενότητες του 53ου ΦΚΘ όπως το Διεθνές Διαγωνιστικό, οι Ελληνικές Ταινίες 2012, οι Ελληνικές Συμπαραγωγές και οι Ειδικές Προβολές. Διεθνές Διαγωνιστικό: Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού του Έκτορα Λυγίζου Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη. Ειδικές προβολές: Το πλοίο για την Παλαιστίνη του Νίκου ΚούνδουρουThe Capsule της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, Χιγκίτα από τον The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) Πρεμιέρες: Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους; της Κωνσταντίνας ΒούλγαρηΜπιγκ Χιτ του Κάρολου Ζωναρά11 συναντήσεις με τον πατέρα μου του Νίκου ΚορνήλιουΚίτρινη πόλη του Σάββα Κατιρτζίδη Kame Koummando του Μανόλη Δαμιανάκη.
Πρεμιέρες συμπαραγωγών: Red City του Μάνου Τσίζεκ (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο)Loveless Zoritsa των Ράντοσλαβ Πάβκοβιτς και Χριστίνας Χατζηχαραλάμπους, (Ελλάδα, Σερβία, Κύπρος, Πολωνία)Papadopoulos & Sons του Μάρκου Μάρκου (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) Τηλεμάχεια/The Telemachy του Αλεξάντερ Νάλι (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) Επίσης στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Αγοράς του 53ου Φεστιβάλ θα ενταχθούν 19 ελληνικές ταινίες, δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να προωθήσουν το έργο τους.
Αυτές είναι:Αίμα του Διαμαντή Καραναστάση, Tungsten του Γιώργου Γεωργόπουλου, Ελκυστική ψευδαίσθηση του Πέτρου Σεβαστίκογλου, Dogs, Cats & Rats του Αδριανού Γεωργαντά, Απρόσμενο πάθος του Μάκη Πειθή, Η επιστροφή του Λαζάρου του Αλέξανδρου Κωνσταντάρα, L του Μπάμπη Μακρίδη, Η φόνισσα ή «Η λογική γεννάει τέρατα» της Στέλλας Αρκέντη, Χίμαιρα του Κωνσταντίνου Νάνου, Sold out των Μιχάλη Γιαρίμουστα και Ελένης Κουζούκα, Χαιρετίσματα στην Ευρώπη ή Klain Main Puts του Νίκου Αλευρά, Μια νύχτα στην Αθήνα του Δημήτρη Αρβανίτη, Σενάρια ζωής του Γιάννη Μπακάλη, Οι εξωγήινοι του Ντίνου Θεοδοσίου, Ο ξένος του Γιώργου Αγαθονικιάδη, Φαιά Έλιξ του Δημήτρη Μάστορα, Wild and Precious του Μπιλ Μουσούλις, Η εξέγερση του Δεκέμβρη του Δημήτρη Βόρρη και Narcissus της Dovile Gasiunaite.
Keywords
Τυχαία Θέματα