4 και σήμερα! Yποσχέσεις μιας φοιτήτριας για την νέα χρονιά

Πέντε μέρες μένουν ακόμη για να τελειώσει η εξεταστική! Πέντε μέρες για να τελειώσει ένας χρόνος που του πήρε 20 μαθήματα, 8 επιτυχίες και 12 επαναλαμβανόμενες αποτυχίες για να ολοκληρωθεί.
Το τέλος της εξεταστικής μοιάζει με την 1Η Ιανουαρίου, που θέτουμε στόχους για το έτος που έρχεται, επαναπροσδιορίζουμε τα θέλω μας και προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι θα γίνουμε καλύτεροι. Έτσι και τώρα ο κάθε φοιτητής αποφασίζει να είναι σωστός με τις υποχρεώσεις του, να μην ξενυχτάει, να ξυπνάει νωρίς για να παρακολουθεί τα μαθήματά του και στην επόμενη εξεταστική να τα έχει όλα περασμένα,
έτσι ώστε το καλοκαίρι του να είναι ελεύθερο και όχι μισοφαγωμένο από τον Αύγουστο που θα πρέπει να μελετάει στο σπίτι όταν όλοι οι υπόλοιποι θα χαίρονται τη θάλασσα και τα μπαράκια στη Σκιάθο ή το camping και την ελευθερία στη Σαμοθράκη. Το τέλος της εξεταστικής είναι επίσης η περίοδος που αποφασίζουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας γεμίζοντας το πρόγραμμά μας με δραστηριότητες που τα προηγούμενα χρόνια φοβόμασταν να ξεκινήσουμε. Φέρνουμε ολόκληρο τον χρόνο στο μυαλό μας, με ένα χαμόγελο, σαν ταινία, γνωρίζοντας ποια θα είναι τα σωστά μας βήματα αυτήν τη φορά… Άσχετα άμα στην πορεία δεν κάνουμε τίποτα!!! Κάνοντας τον απολογισμό του προηγούμενου χρόνου, σκεφτόμουν πόσο άδικα ‘άκλαυτος’ πήγε!! Με την υπέροχη ‘ταινία’ στο μυαλό μου, αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ με τη σχολή, η οποία με φιλοξένησε μόνο την πρώτη εβδομάδα… Από κει και μετά δε θυμάμαι τίποτα! Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ποιος ήταν ο λόγος που άφηνα τις μέρες να κυλάνε χωρίς να προσπαθώ να πραγματοποιήσω τον στόχο μου. Και τότε ξαφνικά θυμήθηκα τι ήταν το τίποτα! Νύχτες γεμάτες παρακμιακές σειρές, σειρές που έχω ήδη δει, ταινίες, ταινίες που έχω ήδη δει, ύπνο στις 7 το πρωί (κάθε προηγούμενο βράδυ στις πέντε νόμιζα ότι έπειθα τον εαυτό μου να μην κοιμηθεί για να πάω το πρωί στο Πανεπιστήμιο, αλλά αυτός ποτέ δε με άκουγε, έκλειναν τα μάτια μου ανάμεσα σε κάτι αγγλικές λέξεις, γέλια ή κλάματα ή τον Παπαδάκη που έβαζα εκείνη την ώρα για να παραμείνω ξύπνια), έπειτα μεσημεριανός καφές, ποτό ή μπύρα και από το Νοέμβρη και μετά όλη μέρα σπίτι για να πάρω όλα τα αστεράκια από το Criminal Case… Μάλιστα…. Ήταν όνειρο το να κάνεις το απόλυτο τίποτα!!!
Έτσι, δηλώνω πως, με το τέλος της εξεταστικής αυτή η χρονιά θα είναι όπως τη φαντάζομαι, γεμάτη! Ελπίζω όσοι από σας έχετε κάνει τις ίδιες δηλώσεις με μένα να τις πραγματοποιήσετε! Όσοι το έχετε ήδη κάνει, σας βγάζω το καπέλο για την αυτοσυγκράτησή σας!
Καλό 2013-2014!!!
Δόμνα Λυρατζοπούλου fb.com/domnajoe
twitter.com/domnajoe
mail: domnajoe [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα